Na wyjeździe #13

14 września 2014 21:18 / 2 osobom podoba się ten post
Evvex

Jestem po wydanym na moją cześć obiedzie, była część oficjalna, wręczanie prezentu, nie wierzę, dostałam śliczny czytnik E-book Sony ,etui do niego,górę słodyczy,słodki szlafrok ''krowa '' z ogonem i wymionka jako kieszenie(cudo) i zięć Zysi zagrał dla mnie na fortepianie.W części artystycznej,pierwsze skrzypce grała Zysia, zorientowawszy się ,że to nie jej urodziny dostała szału .Mnie żdzieliła w łeb widelcem, wylała kawę na zięcia, córka za blisko podeszła i od dziś będzie miała zdecydowanie cieńszy warkocz. Druga córka szybko spakowała nam resztę obiadu i torta, dostałyśmy na wynos z dostawą do domu. Siedzę w moim na razie szlafroku(ciekawe która córka mi zabierze) patrzę na cudne różowe wymionka,ogonkiem przetarłam ekran lapka.Z torta patrzy marcepanowa żaba, jak zjem jeszcze kawałek ,bez pampersa się nie położę.Przed chwilą dzwonił zięć, za pół godziny będzie pan,założy detektor ruchu przy łóżku, a jutro będa załatwiać łóżko.Polubiłam  moją Zysię od początku,ale teraz jestem jej fanką, dała takie przedstawienie,że ja już o nic nie muszę prosić, jak wychodziłyśmy to się przekrzykiwali co jeszcze można zrobić, dla bezpieczeństwa.

Wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń !!!
Wspaniala impreza, łóżko będzie, no nie jest zła ta rodzinka. Zysia jest cudna :))))))))))
14 września 2014 21:21
greenandy

Ja tu bede chodzic na dlugie spacery z psem
Psisko kochane poznało mnie i nie odstepuje na krok
Wlasnie rozciagnął sie przy moim łózku i zamierza chyba tu spać.

Zazdroszczę Ci tego psa, na prawdę.
14 września 2014 21:26
Cześć !!! W robocie , jeszce trzy tygodnie i do domu. Masz psa ? To fajnie:)) Jesteś dalej w Bad Homburg?
14 września 2014 21:28 / 1 osobie podoba się ten post
barbarella

Wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń !!!
Wspaniala impreza, łóżko będzie, no nie jest zła ta rodzinka. Zysia jest cudna :))))))))))

Cudna to malo powiedziane !... Ja , jak Ewcia już jestem fanką Zysi .... Tylko , żeby nam tej koleżanki nie obtłukiwała po tej głowie jak nie gaetą to widelcem ... A Ewcię to już sobie wyobrażam w tym " krowięcym " szlafroku jak majta ogonem albo wymionkami ekran przeciera .... już się trzęsę ze śmiechu , dobrze , że sama siedzę -:))))))))))
14 września 2014 21:33
Barbara niepowtarzalna

Cudna to malo powiedziane !... Ja , jak Ewcia już jestem fanką Zysi .... Tylko , żeby nam tej koleżanki nie obtłukiwała po tej głowie jak nie gaetą to widelcem ... A Ewcię to już sobie wyobrażam w tym " krowięcym " szlafroku jak majta ogonem albo wymionkami ekran przeciera .... już się trzęsę ze śmiechu , dobrze , że sama siedzę -:))))))))))

Ten szlafrok też mi się podoba. Ewa fajnie o Zysi pisze, ja czasami nie komentuję, ale tyle się ośmieję, że mała głowa.
14 września 2014 21:33
Dobre, dożywocie:)))))
14 września 2014 21:44 / 1 osobie podoba się ten post
Evvex

Jestem po wydanym na moją cześć obiedzie, była część oficjalna, wręczanie prezentu, nie wierzę, dostałam śliczny czytnik E-book Sony ,etui do niego,górę słodyczy,słodki szlafrok ''krowa '' z ogonem i wymionka jako kieszenie(cudo) i zięć Zysi zagrał dla mnie na fortepianie.W części artystycznej,pierwsze skrzypce grała Zysia, zorientowawszy się ,że to nie jej urodziny dostała szału .Mnie żdzieliła w łeb widelcem, wylała kawę na zięcia, córka za blisko podeszła i od dziś będzie miała zdecydowanie cieńszy warkocz. Druga córka szybko spakowała nam resztę obiadu i torta, dostałyśmy na wynos z dostawą do domu. Siedzę w moim na razie szlafroku(ciekawe która córka mi zabierze) patrzę na cudne różowe wymionka,ogonkiem przetarłam ekran lapka.Z torta patrzy marcepanowa żaba, jak zjem jeszcze kawałek ,bez pampersa się nie położę.Przed chwilą dzwonił zięć, za pół godziny będzie pan,założy detektor ruchu przy łóżku, a jutro będa załatwiać łóżko.Polubiłam  moją Zysię od początku,ale teraz jestem jej fanką, dała takie przedstawienie,że ja już o nic nie muszę prosić, jak wychodziłyśmy to się przekrzykiwali co jeszcze można zrobić, dla bezpieczeństwa.

Obśmiałam się jak norka:)Szlafroka nie oddawaj!!Twój Ci on!!!!!! Co do rodzinki -i bdb!!!Jak zobaczyli Zysie w akcji to im sie szybciuchnpo w łepetynach rozjaśniło:)Byle to tylko słomiany zapał nie był....
14 września 2014 21:48
mam pytanie: na jakich portalach niemieckich są mieszkania do wynajęcia? Jak można to znaleźć?
14 września 2014 22:20
Aniak

Jak podasz maila to cały dokument ci wyśle .

Jeżeli mogę to ja też poproszę
14 września 2014 22:23
Koniecznie się ruszaj bo to zdrowo , ale mnie też sie czasem nie chce .
14 września 2014 22:23 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

O jej,ale Ci zazdroszczę...Kocham psy i ogromnie tęsknię za moją piesą.
Zawsze wieczorem,jak w domu siedziałam w fotelu,przychodziła i kładła swoją głowę na moich kolanach.....

W domu mam swojego,no a tu drugiego,bo ten pies najwyrazniej mnie uznaje za swoją panią...
14 września 2014 22:24
agamor

mam pytanie: na jakich portalach niemieckich są mieszkania do wynajęcia? Jak można to znaleźć?

14 września 2014 22:25
greenandy

W domu mam swojego,no a tu drugiego,bo ten pies najwyrazniej mnie uznaje za swoją panią...

Lubię jak na szteli jest pies:)I pogadać po naszemu jest z kim:) I dodatkowe wyjścia:)
14 września 2014 22:27
bieta

znalazłam taką stronkę  
http://deutsch.info/pl/essentials/germany/living#wohnungssuche  

dzięki, popatarzę :)
14 września 2014 22:32 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Lubię jak na szteli jest pies:)I pogadać po naszemu jest z kim:) I dodatkowe wyjścia:)

A ja już w piątek wytarmoszę mojego piesa,
ale będzie kwik na balkonie jak mnie zobaczy z góry,
MM go specjalnie wypuści żeby czekał,
dostaje wtedy głos, jakby mutację przechodził haaa....haaa...