Na wyjeździe #13

07 września 2014 22:54 / 1 osobie podoba się ten post
efka66

A wiecie, jaki Polacy dziś ładny mecz rozegrali w eliminacjach do Mistrzostw Europy 2016, 7:0 wygrali z Gibraltarem, przeciwnik taki sobie co prawda ale wynik imponujący, dla przykładu Niemcy ze Szkocją tylko 2:1 dziś wygrali. My z Niemcami 11.1o. gramy, tez akurat musieliśmy ich wylosować. Brawo Nasi!!:)
Mowa rzecz jasna o piłce nożnej:)

szkoda,że nie miałam okazji zobaczyć tego meczu postaram się nie przeoczyć spotkania z DE ,nie liczę na zwycięstwo ale remis by się przydał.
07 września 2014 23:09
wichurra

No wiadomix:)

Przepraszam zapytam, czy poza filologią niemiecką masz coś jeszcze skończone? Mam serdecznego przyjaciela po filologi niemieckiej, też pracował w szkole, odszedł sam. Szukał pracy w Polsce. Poza szkolnictwem dostawał oferty z małych firm za najniższą krajową a praca najczęściej związana z magazynem i wysyłaniem zamówień. Taka firma niemiecka to stawia na specjalistów. Nawet sekretarka to poza znajomościa języka, nogami do samej szyi to jeszcze jakieś zarządzanie ludzkimi zasobami, jakiś kierunek administracyjno -prawny. Może warto rozocząć jakies studia podyplomowe już konkretnie pod zapotrzebowanie takiej fabryki.   :)
07 września 2014 23:24
Nie - nie mam nic dodatkowego skończonego. Jednak kiedyś przyszła do mnie sama oferta pracy w VW w Poznaniu. Chodziło o to, że był jakiś tam szef działu chyba, z Niemiec i potrzebował asystentki - co to będzie mu tłumaczyła, korespondencję prowadziła i takie tam sprawy. Wtedy ją odrzuciłam, bo po co dojeżdżać, skoro ma się dobrą pracę na miejscu. Liczę, że i bez tych dodatkowych studiów uda mi się tam pracę znaleźć.

A za najniższą krajową to i owszem, ale na początek. Później stawki już rosną. 

07 września 2014 23:30 / 5 osobom podoba się ten post
07 września 2014 23:34
sas-anka

dobre to jest, dobre

07 września 2014 23:40
wichurra

Ja liczę na pracę w Volkswagenie, który buduje fabrykę w moim mieście.

Wichurra , syn mojej babci jest dyrektorem VW w Wolfsburgu i opowiada często / jak jest u babci / o  swojej firmie. On jest od infrastruktury.....szuka miejsc na  kolejne  fabryki na całym świecie. To taka ciekawostka , hihi . To on mi powiedział w tamtym roku ,że budują VW w Poznaniu.
07 września 2014 23:40 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

dobre to jest, dobre

agamor cały film jest super, śmieszny i bolesny do bólu
07 września 2014 23:45 / 1 osobie podoba się ten post
Damessa

Wichurra , syn mojej babci jest dyrektorem VW w Wolfsburgu i opowiada często / jak jest u babci / o  swojej firmie. On jest od infrastruktury.....szuka miejsc na  kolejne  fabryki na całym świecie. To taka ciekawostka , hihi . To on mi powiedział w tamtym roku ,że budują VW w Poznaniu.

W Poznaniu to już od lat fabryka jest - teraz buduje się we Wrześni.
Ma dać pracę około 3000 ludzi. Z tego 200 to pracownicy biurowi. 
Dodatkowo już zaczynają powstawać firmy podwykonawcze do VW.
To chyba coś dla mnie się znajdzie.
Nie wierzę, że w takim małym miasteczku znajdą tylu ludzi z ilomaś kierunkami pokończonymi.
Wychodzę z założenia, że języka nie da się nauczyć w krótkim czasie, a prac biurowych raczej tak. 
07 września 2014 23:48 / 2 osobom podoba się ten post
sas-anka

agamor cały film jest super, śmieszny i bolesny do bólu

I jakże prawdziwy.
07 września 2014 23:51 / 2 osobom podoba się ten post
efka66

I jakże prawdziwy.

niestety prawdziwy i to bardzo, każdy swojego świra w nim znajdzie:)
07 września 2014 23:56 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Nie wierzę, że w takim małym miasteczku znajdą tylu ludzi z ilomaś kierunkami pokończonymi.
Wychodzę z założenia, że języka nie da się nauczyć w krótkim czasie, a prac biurowych raczej tak. 

No tak...pod Poznaniem . Słyszałam ,że szkolą przyszłą kadrę . Będzie dużo miejsc pracy , CV warto już wysłać , niech nabiera mocy ,,,,
08 września 2014 06:56 / 2 osobom podoba się ten post
Dzien doberek w poniedziałkowy poranek kawka ,herbatka  no i bez imbirku sie nie obedzie zapraszam do wspolnego picia kawki w towarzystwie lepiej smakuje!! No i oczywiscie chtne do gimnastyki porannej!! Młego kochani bezstresowo,czas szybko zleci za nim sie obejzycie bedzie koniec !! Ciał
08 września 2014 07:07
efka66

I jakże prawdziwy.

tak, tak znam ten film 7*7=49.... haha, prwadziwy, prawdziwy....życie takie po.....
08 września 2014 08:36
wichurra

Moja siostra pracuje już od kilku lat w Mani-e poznańskim ,jako asystentka jakiegoś tam szefa.Teraz dobrze zarabia,na poczatku pensja była niższa,ale i tak była niezła.Atmosfera jej się nie podobała,bo szef miał skłonności do wykorzystywania pracowników.Próbował ją prywatnie zaangżować w pilnowanie swojej kotki jak nikogo w domu nie było,bo ponoć kotka nie mogła zostać na parę godzin sama,bo mdlała z depresji;)Później szefa zmieniono i teraz współpraca dobrze się układa.Wczesniej moja siostra uczyła niemieckiego w gimnazjum,ale coś jej ta praca nie leżała.Teraz przygotowuje się do egzaminu na tłumacza przysięgłego.
08 września 2014 08:40
I ma Twoja siostra jakąś podyplomówkę z zarządzania, rachunkowości, czy coś podobnego?