W domu :) #3

03 grudnia 2014 10:05 / 2 osobom podoba się ten post
Kurcze, to ja teraz leżę, tyję i muszę się zastanowić czy pachnę !!!  Bo lenistwo mnie dopadło  ale jeszcze troche i mi się znudzi i wszystko wróci do normy. A ostatnio kupiłam sobie swoje perfumki. Swoją drogą następny zakup perfum będzie już z "wyższych półeczek". Coś sobie popróbowałam a po analizie przestała mnie cena "powalać". Mam szansę pachnieć.  A teraz byczenie się i zapach kawusi ( której mi nie wolno pić ).
03 grudnia 2014 10:21 / 4 osobom podoba się ten post
Dzięki Andrea ,że całkiem zniechęciłaś mnie do remontu hi,hi . Miałam plany zrobić od nowa kuchnie,ale już mi się odechciało....
Mam nadzieję,że długowłosy dotrze do Ciebie,acha,nie powinnaś wypłacać zaliczek to wtedy jest większe prawdopodobieństwo ,że wróci fachowiec. To tak z mojego doświadczenia :)
03 grudnia 2014 10:29 / 1 osobie podoba się ten post
Bolą mnie mięśnie. Nie zaziębiłam się, nic z tego. Puszczają mi chyba "napięcia i emocje". Ciągle myślę, że ich nie mam a tu jednak. Ta praca mnie wykończy hehehe. Chyba sobie znajdę jakiegoś "stresa" to wszystko wróci do normy.
03 grudnia 2014 10:32 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Bolą mnie mięśnie. Nie zaziębiłam się, nic z tego. Puszczają mi chyba "napięcia i emocje". Ciągle myślę, że ich nie mam a tu jednak. Ta praca mnie wykończy hehehe. Chyba sobie znajdę jakiegoś "stresa" to wszystko wróci do normy.

No mnie też będą mięsnie bolały jak wróce do domu,czeka mnie milion rzeczy do zrobienia,ale najbardziej się cieszę,że dziecko z psem do domu przywiozę:).
Poleżeć chyba nie będę miała czasu,chyba że w święta,no i oczywiście też przytyję,a co.:))
03 grudnia 2014 11:32 / 5 osobom podoba się ten post
Muszę się pochwalić ,że obrotna do bólu jestem:)W sobotę przyjechałam i już w sobotę jadę na wydaje się fajna sztelę i po raz pierwszy będę zmieniała pana opiekuna,którego zresztą zaprosiłam na nasze forum:)Więc się teraz sprężać muszę ekspresowo i w2 dni się ze wszystkim ogarnąć:)
03 grudnia 2014 11:34 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Muszę się pochwalić ,że obrotna do bólu jestem:)W sobotę przyjechałam i już w sobotę jadę na wydaje się fajna sztelę i po raz pierwszy będę zmieniała pana opiekuna,którego zresztą zaprosiłam na nasze forum:)Więc się teraz sprężać muszę ekspresowo i w2 dni się ze wszystkim ogarnąć:)

Oj, Kasiu nie możesz odpoczywać?!

A dokąd jedziesz? Kraj.
03 grudnia 2014 11:55 / 3 osobom podoba się ten post
basiaim

Oj, Kasiu nie możesz odpoczywać?!

A dokąd jedziesz? Kraj.

Niemcy-ale za to Bawaria po raz pierwszy:)Nawet pytałam zmiennika czy dziadkowie aby w dialekcie nie mówią -na szczęście nie:)
03 grudnia 2014 12:05 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Niemcy-ale za to Bawaria po raz pierwszy:)Nawet pytałam zmiennika czy dziadkowie aby w dialekcie nie mówią -na szczęście nie:)

No i pasuje ! Takie szybkie wyjazdy dobrze wróżą -:)..... Po L. i mojej Frau , mimo totalnego bezrobocia czułam się zdołowana psychicznie , w dziesiątym dniu już wyjeżdżałam z powrotem do D. i mimo , że stella bez porównania cięższa niż ta poprzednia to i tak mi lepiej pasuje -:)))..... Będzie git Kasia , zrobimy sobie wszyscy pracujący wspólną wigilię , święta , Sylwestra , będziemy się częstować ( wirtualnie ) przyrządzonymi potrawami ........a i gorzałkę , szampany będziemy popijać ......a co se żałować będziemy ! -:)))))))
03 grudnia 2014 12:15 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Dla mnie Bawaria to jak ,,inne  NIEMCY,,inna kultura,mentalnosc,i wiekszosc katolicy,osobiscie wielki sentyment mam do tegoz regionu DE,a nawet witaj sie inaczej,,Grüss Gott,,ale o tym pewnie wiesz,
moje marzenie dzialanie ida wlasnie w tym kierunku de ale juz na stale-ale to inna bajka:):):)
03 grudnia 2014 12:46
Moja walizka jeszcze nie rozpakowana. Pierwszy raz tak mam. W domciu będę ok 2 tygodni to jeszcze mam czas ;-)))
03 grudnia 2014 13:08 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Cudnie Kasiu!!! zazdroszczę ci tej Bawarii ja tam była tylko 3 miesiące ale jestem oczarowana,ludżmi,widokami,inną kasą,tam jest inny świat,ja w każdym razie tak sie tam czułam...
03 grudnia 2014 14:46 / 5 osobom podoba się ten post
iwunia

Cudnie Kasiu!!! zazdroszczę ci tej Bawarii ja tam była tylko 3 miesiące ale jestem oczarowana,ludżmi,widokami,inną kasą,tam jest inny świat,ja w każdym razie tak sie tam czułam...

Pojadymy -zobaczymy:)A kasa jest niemiecka.......Ale najwazniejsze ,że nie ma dźwigania,jest net i tania linia,sympatyczny zmiennik,podobno sympatyczni PDP i rodzina.Firma nowa dla mnie,nie znam-jak będzie ok będę polecać:)Poza słwetnym Koszmarkowem wszędzie trafiłam przyzwoicie,mam nadzieje że i teraz tak będzie:)
03 grudnia 2014 20:04 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Kasiu,Ty to powinnaś dostawac prowizję od forum,za rozpowszechnianie hahahah Jesteś super :))
03 grudnia 2014 20:33 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Kasiu,Ty to powinnaś dostawac prowizję od forum,za rozpowszechnianie hahahah Jesteś super :))

Jeszcze oficjalnie nie rozpowszechnialam żadnej firmy.Natomiast bardzo będę rozpowszechniać i polecac mój sposób na szukanie pracy, bo jest niezawodny i za każdym razem sie sprawdza:):):)Nie wykonałam ani jednego telefonu!Ogloszenia dałam w niedziele wieczorem na stronach pracowych i od poniedziałku telefon zaczął dzwonić.Przeszłam tradycyjnie kilka weryfikacji,pozapisywałam sobie co oferuja firmy,pogadalam ze zmiennikiem na skypie i wybrałam tę konkretną ofertę:)W 3 dni znalazłam robotę:)hi hi. I tak miałam 11ego wracac do Emilii ,więc te parę dni w te czy we wte różnicy nie robi:)Grunt ,że dziury w budżecie nie będzie :)
I jeszcze ciekawostka z tych rozmów -jedna z firm oswiadczyła ,że u nich podpisuje sie umowę zlecenie na rok.....Powiedziałam więc pani ,że to absurd ,w dodatku niezgodny z prawem i że jesli sie zdecyduję i z nimi pojadę to owszem,podpiszę ale na dany kontrakt/wyjazd.Pani zdziwiona i nawet oburzona ,poleciłam więc żeby sobie poczytała co to takiego umowa-zlecenie i nie wciskała kitów opiekunkom, bo są wśród nich takie ,które przepisy prawa w tej materii mają w małym paluszku:):):)O!
03 grudnia 2014 20:37 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jeszcze oficjalnie nie rozpowszechnialam żadnej firmy.Natomiast bardzo będę rozpowszechniać i polecac mój sposób na szukanie pracy, bo jest niezawodny i za każdym razem sie sprawdza:):):)Nie wykonałam ani jednego telefonu!Ogloszenia dałam w niedziele wieczorem na stronach pracowych i od poniedziałku telefon zaczął dzwonić.Przeszłam tradycyjnie kilka weryfikacji,pozapisywałam sobie co oferuja firmy,pogadalam ze zmiennikiem na skypie i wybrałam tę konkretną ofertę:)W 3 dni znalazłam robotę:)hi hi. I tak miałam 11ego wracac do Emilii ,więc te parę dni w te czy we wte różnicy nie robi:)Grunt ,że dziury w budżecie nie będzie :)
I jeszcze ciekawostka z tych rozmów -jedna z firm oswiadczyła ,że u nich podpisuje sie umowę zlecenie na rok.....Powiedziałam więc pani ,że to absurd ,w dodatku niezgodny z prawem i że jesli sie zdecyduję i z nimi pojadę to owszem,podpiszę ale na dany kontrakt/wyjazd.Pani zdziwiona i nawet oburzona ,poleciłam więc żeby sobie poczytała co to takiego umowa-zlecenie i nie wciskała kitów opiekunkom, bo są wśród nich takie ,które przepisy prawa w tej materii mają w małym paluszku:):):)O!

Forum,forum nie firme! :)))))))