W domu :) #3

21 grudnia 2014 20:34 / 2 osobom podoba się ten post
Ten tydzień w domku smignął mi szybciutko. Ogarnęłam wiele spraw: umyte okna i wyprane firnaki, ubrana choinka, zakupy, porządki itp. ale nie miałam jeszcze czasu dla siebie i na telefony do przyjaciół. Odkładam to na święta.
Od jutra zaczynam mysleć o przygotowaniach do wigilii. Potem święta, świeta ............. i po świetach ................ zaraz po świętach, w sobotę mam wesele w rodzinie, potem znowu atmosfera sylwestrowo-noworoczna............. piekny to jest czas, te nasze święta w polskim wydaniu, nie wspominając o ich duchowym  wymiarze. Lepsze niż niemieckie adwentowe fety. Kiedyś, ponad 20 lat temu przeżyłam też święta w DE. Mimo, że rodzinę miałam przy sobie, to i tak nie podobało mi się, było jakoś tak smutno i głucho.

Wesołych świąt dla wszystkich życzę.
21 grudnia 2014 20:43 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

amelka gdzie sie podziewasz? :)

W domu jestem. Miło, że pytasz.
Pozdrawiam.
21 grudnia 2014 21:07
Mycha

A ja miałam rudy, teraz chce wrócić do średniego blondu. Stopniowo oczywiście. Po paru latach jak mi się znudzi to znowu coś innego wymyślę. Ale dobrze mi jest w rudym. Znudził mi się.

A mnie się blond znudził.Nie mam jasnego blondu,tylko taki złoty,kiedyś miałam rudy kolor na głowie,taki podchodzący pod kasztan i było mi w nim dobrze.
21 grudnia 2014 21:34 / 2 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór!
''Zasłoniłam''się bardzo!!!
Cała paczka serowo-cebulowych chipsów została pożarta w czasie czytania forum:(
Córcia moja w domku,szczęsliwa ze swoim partnerem,pies po zabiegu prawie wygojony,syn zadowolony,mój ''chłop''juz chrapie bo do czwartej rano gralismy w remika zakrapianego dobrym''whiskaczem''
Po prostu urlop:))))
21 grudnia 2014 21:36
agama

Dobry wieczór!
Córcia moja w domku,szczęsliwa ze swoim partnerem,pies po zabiegu prawie wygojony,syn zadowolony,mój ''chłop''juz chrapie bo do czwartej rano gralismy w remika zakrapianego dobrym''whiskaczem''

Remika?????
21 grudnia 2014 21:37 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Dobry wieczór!

Korzystaj, ile tylko mozesz
21 grudnia 2014 21:38
Nie znasz gry w karty o nazwie remik(zdrobniale) lub remi-brydż?
21 grudnia 2014 21:38 / 3 osobom podoba się ten post
darekr

Remika?????

Przeciez nie w pici- polo na male bramki
21 grudnia 2014 21:39
joannaxd

Przeciez nie w pici- polo na male bramki

No to już po powrocie chyba bardziej ! :))
21 grudnia 2014 21:41 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

No to już po powrocie chyba bardziej ! :))

Agama pisze, ze jest wlasnie w domciu, wiec wszystkie gry dozwolone
21 grudnia 2014 21:46 / 1 osobie podoba się ten post
Ograłam panów podczas dwóch partyjek:)))
Z wyraźną przewagą:)))
21 grudnia 2014 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Ograłam panów podczas dwóch partyjek:)))
Z wyraźną przewagą:)))

Zawsze twierdzilam, ze kobiety sa bardziej blyskotliwe I pokonuja panow  w wielu dziedzinach
21 grudnia 2014 22:13 / 14 osobom podoba się ten post
Witajcie z domku:)
Podróż minęła szybciutko i bardzo spokojnie,polecam Eurobusa,naprawdę pełna kultura jazdy.
Jak tylko przyjechałam to nie wiedziałam w co ręce włożyć,czy srzątać,czy się rozpakować,czy lecieć po zakupy,w końcu się najpierw wykąpała hihi. Potem 3 razy poszłam po zakypy i: upiekłam już 2 makowce,piernik,ciasteczka Mleczko,ale je zbeszcześciłam- Mleczko przepraszam nie umiałam zawinąć w rogaliki i po prostu wycięłam półksięzyce,schowałam je od razu żeby ich nie zjeść hi,hi,ugotowałam bigoś i oczywiście choć jeszcze nie całkiem gotowy już się naćpałam hi,hi,a teraz jeszcze schab się piecze. Boli mnie wszystko,ale jestem szczęśliwa bo świętami juz u mnie pachnie:)
Pozdrawiam Was i dziękuję za życzenia,lecę zaraz do lózeczka bo padam:)
21 grudnia 2014 22:50 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Witajcie z domku:)
Podróż minęła szybciutko i bardzo spokojnie,polecam Eurobusa,naprawdę pełna kultura jazdy.
Jak tylko przyjechałam to nie wiedziałam w co ręce włożyć,czy srzątać,czy się rozpakować,czy lecieć po zakupy,w końcu się najpierw wykąpała hihi. Potem 3 razy poszłam po zakypy i: upiekłam już 2 makowce,piernik,ciasteczka Mleczko,ale je zbeszcześciłam- Mleczko przepraszam nie umiałam zawinąć w rogaliki i po prostu wycięłam półksięzyce,schowałam je od razu żeby ich nie zjeść hi,hi,ugotowałam bigoś i oczywiście choć jeszcze nie całkiem gotowy już się naćpałam hi,hi,a teraz jeszcze schab się piecze. Boli mnie wszystko,ale jestem szczęśliwa bo świętami juz u mnie pachnie:)
Pozdrawiam Was i dziękuję za życzenia,lecę zaraz do lózeczka bo padam:)

Ivanilka -Ty zarąbiście robotna kobita jesteś:)Gdzie by mi się chciało tak zasuwac po długiej podróży....relaks w wannie i wyrko  ,ale zeby prosto z autokaru w gary????Podziwiam:)
22 grudnia 2014 07:19 / 10 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich już z domu. Dotarłam szczęśliwie , rodzina pieknie mnie pożegnała , zmienniczka sprawia miłe wrażenie. Resztę czas pokaże.
W Zurichu miło spędziłam czas z kuzynka mojej poprzedniej pdp. Dom mam wysprzątany , teraz zakupy .