Na wyjeździe #14

18 września 2014 07:39
alinka1339

Oj , ale już czuję zmęczenie w te ostatnie dni tutaj . Jednak brak spokojnego snu w nocy daje o sobie znać .

Alinka , moje to można powiedzieć , że dopiero początki są a też już dostaję w d..ze wstawaniem nocnym ...Kilka ostatnich nocy moja Pusia spała jak niemowlę a dzisiejszej już od czwartej wołała , że musi wstać , że na klo ....a ja tylko ją uspokajałam , że jeszcze nie czas ....Różnica jest tak między nią a mną , że ona dopiero teraz siedzi na klo , bo dalej sobie spała a ja od piątej już pokutuję ... już nawet zapomniałam jak smakowała mi moja kawa .....
18 września 2014 08:02
bieta

jest godz.01.16 a Darka nie ma, jestem wkurzona na maxa

Dar snu miałaś na mysli czy żywego chłopa z krwi i kości?:):):):):)
18 września 2014 08:09 / 2 osobom podoba się ten post
balutka

Alinka nie zniechęcaj się.Pomyśl,że już niedługo Cię tam nie będzie.Od razu lepiej prawda?

Zniechęcać się nie mam co , bo mam zamiar tu wrocić . Prawda ,że jak pomyślę ,że za parę dni mnie tu nie będzie to odrazu lepiej .
18 września 2014 08:23
kasia63

Dar snu miałaś na mysli czy żywego chłopa z krwi i kości?:):):):):)

Żywego, miał odebrać paczkę, czekałam do 3 rano i d--a, nie przyjechał

18 września 2014 08:23
Wyczytałam wczoraj prognozy na tę zimę i wcale mi się to nie podoba:(Już w połowie października mrozy mają być i w ogóle ma być długa ,mroźna i śnieżna:(Ja nie chcę!!!!!!!Brrrrr
18 września 2014 08:24 / 2 osobom podoba się ten post
bieta

Żywego, miał odebrać paczkę, czekałam do 3 rano i d--a, nie przyjechał

Przestraszył sie chłopina może nocnej wizyty u głodnej opiekunki:):):)Zrejterował:)

Fajne ogloszenie w dzisiejszych ofertach-opiekunki do Belgii ze znajomościa języka greckiego:)
18 września 2014 08:41 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzien doberek kawa ,herbatka imbirek czekaj zapraszam ni i na poranna gimnastyke jak tos ma ochaote .Ja na nowym miejscu to juz wiecie a jak bedzie zobacze na razie wydaje sie oki no tylko w nocy 2 razy trzeba wsztac podac nocniczek,jakos trzeba to przezyc :)Jedno wiem ze nie bede robic to co stała opiekunka bo to nie moja działka koniec kropka.Nie bede sie podlizywac po to zeby dostac dobre referencje ! Powinnosie ocenic moja prace opiekunki a nie za dodatkowe jakie czynnosci co do mnie nie naleza!!Miłego dzionka wszystkim:)))))))))))))))))))

To Ty piszesz,jaka stała opiekunka?kto ma Stelle na stałe?przecież to tylko praca.Zeby były dobre referencje nie trzeba sie podlizywać tylko trzeba sie opiekować pdp.W referencjach przeciez nie piszą ile razy zamiatasz, czy ile odkurzasz.Piszą jak sie opiekowałaś pdp jaki kontakt miałas z nim.
Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem stała opiekunka.Przeciez jesteśmy raz tu raz tam.No chyba,że ktos ma opiekę na cały rok i jest związany z rodziną umową a Ty tylko robisz zastępstwo na czas m-cznego urlopu.To wtedy mozna nazwać stałym etatem.Nie znaczy to,że jak jest się parę razy na jednej Stelli to już jest stała opiekunka.
18 września 2014 09:18 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Wyczytałam wczoraj prognozy na tę zimę i wcale mi się to nie podoba:(Już w połowie października mrozy mają być i w ogóle ma być długa ,mroźna i śnieżna:(Ja nie chcę!!!!!!!Brrrrr

Kasia nie strasz:( Ja z córą 4 razy z rana na basen zasuwam..., o matulu kiepsko to widzę:(
18 września 2014 09:23 / 2 osobom podoba się ten post
Wolę nie myśleć o mrozach. Na razie u mnie ciepełko. Chodzę od rana z krótkim rekawem. A po południu to nawet w ogrodzie można się opalać. Oby tak jak najdłużej ;)
18 września 2014 10:02 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie też pogoda cudna,niebieskie niebo,nieco białych obłoczków i słoneczko przyświeca,jest pięknie..Ale w duszy smutek,nie mogę się przyzwyczaić do wyjazdów i boję się ,że tak pozostanie.
18 września 2014 10:08
kasia63

Przestraszył sie chłopina może nocnej wizyty u głodnej opiekunki:):):)Zrejterował:)

Fajne ogloszenie w dzisiejszych ofertach-opiekunki do Belgii ze znajomościa języka greckiego:)

To ogłoszenie było już wczoraj, też się mocno zastanawiałam, dlaczego grecki w Belgii? Może ze względu na PDP lub rodzinę?
Egzotyką powiało :)
Z tego co mi wiadomo to tam bardziej francuski jest potrzebny.
18 września 2014 10:22
Magdzia

To ogłoszenie było już wczoraj, też się mocno zastanawiałam, dlaczego grecki w Belgii? Może ze względu na PDP lub rodzinę?
Egzotyką powiało :)
Z tego co mi wiadomo to tam bardziej francuski jest potrzebny.

Pracowałam 5 lat w Belgii, tam głównie język niderlandzki (zwany inaczej flamandzkim, holenderskim).
W dalszej kolejności to język francuski i na końcu niemiecki :)))
18 września 2014 12:47 / 7 osobom podoba się ten post
Ktoś tu sie skarzył, że niemieckie komary go nie kąsają :) Nie wiem czy akurat w tym wątku, ale......
tak mi sie spodobało to zdjęcie i propozycja na nim zawarta, że wklejam tutaj, ku rozbawieniu ogólnemu :))))))))
18 września 2014 12:58 / 3 osobom podoba się ten post
Dawaj tego komara do mnie. PDP i córka tak mnie pasą, że jak wkładam jeansy to alarm słychać w całym DE. Na codzień paraduję w spodenkach na gumce to mam usmiech na twarzy. Gorzej jak staję oko w oko z moimi jeansami........... :(
18 września 2014 13:23 / 4 osobom podoba się ten post
doda1961

Ktoś tu sie skarzył, że niemieckie komary go nie kąsają :) Nie wiem czy akurat w tym wątku, ale......
tak mi sie spodobało to zdjęcie i propozycja na nim zawarta, że wklejam tutaj, ku rozbawieniu ogólnemu :))))))))

Drużyna takich kąśliwych mile widziana:)Albo dwie:)