Na wyjeździe #14

22 września 2014 22:41
agamor

a bo to kochana jakoś stary kolor trzeba ściągać, tak słyszałam u fryzjera, a tu proszę, własna praca ::)), a ta farba to dobra chociaż była?
ja to się nie znam na malowaniu włosów, nigdy tego sama nie robiłam, zdaję się na fryzjera, ale zawsze nurtuje mnie pytanie: dlaczego kobiety same nie mogą sobie zrobić manicure czy pedicure? Jako że sama kiedyś miałam takie usługi to potrafię.
Ale malować włosów za groma nie umiem

Zawsze sama sobie malowałam włosy i nawet mój kolega fryzjer mi gadał ,że fajnie kolor sobie dobieram , no to kurna masz dzis sobie dobrałam . farba dobra była , bardzo dobra .  Zobaczymy coś wymysle , najwyżej spowrotem przyciemnie i już . Gorzej jak wyjade łysa , mam jeszcze tydzień
22 września 2014 22:43
alinka1339

Zawsze sama sobie malowałam włosy i nawet mój kolega fryzjer mi gadał ,że fajnie kolor sobie dobieram , no to kurna masz dzis sobie dobrałam . farba dobra była , bardzo dobra .  Zobaczymy coś wymysle , najwyżej spowrotem przyciemnie i już . Gorzej jak wyjade łysa , mam jeszcze tydzień

ale może do ściągania koloru jest jakas inna?
22 września 2014 22:45 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Nie chce mi się szukać tematu o włosach , piszę tutaj . Potrzebuje pomocy , chciałam wrócić do mojego jesnego koloru włosów i nałozyłam na łepetyne blond i kuźwa wyszedł mi rudy , dosłownie rudy . Co zrobić by włosy miały kolor blond ? Nie mogę wrócić ruda do domu . żachciało mi się to mam rudy łep . Odrost mam blond jakieś 2 cm , a reszta ruda ooooomaaaammmooooo

Jak gdzieś dostaniesz fioletową płukankę,bądż szampon o takich właściwościach,to zatosuj.Złamie ten rudy kolor,nie będzie taki dający po oczach.Nic innego nie rób,bo włosy zniszczysz.A jak będziesz w domu,to fryzjer Cię ratuje.
22 września 2014 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Wiecie co?"Pszczółka Maja" śpiewana po niemiecku-ok,nawet ABBA -przetrawiam, ale kurka wodna nasze polskie "Kawiarenki"????Ciekawe czy Irena Jarocka o tym wie?:):):)Jak usłyszę jeszcze w radio "Czerwone maki na Monte ..." to juz mnie naprawdę nic nie zdziwi:)Ech ,ci Szwajcarzy-swoje to mają chyba tylko te jodłowane ,cała reszta jakiej tu słucham to piosenki z całego śwaita po ichniemu przerobione:)Nawet operowe...

Z tą Pszczółką Mają to się kiedyś zastanawiałam sama. Ja wiem od dziecka, że to piosenka Wodeckiego. Tymczasem usłyszałam w niemieckiej tv, że to pioseka jakiegoś tam Niemca i on od wielu lat się nią lansuje. Muszę to sprawdzić. 
22 września 2014 22:48
tina 100%

Polecam film w którym grają Al Pacino i Robert de Niro "Gorączka".Świetny,trzymający w napięciu film akcji.

A tak - oglądałam:)
22 września 2014 22:48
tina 100%

Jak gdzieś dostaniesz fioletową płukankę,bądż szampon o takich właściwościach,to zatosuj.Złamie ten rudy kolor,nie będzie taki dający po oczach.Nic innego nie rób,bo włosy zniszczysz.A jak będziesz w domu,to fryzjer Cię ratuje.

Pojdę jutro i popatrze za tym co mi radzisz i zrobie ten experyment .
22 września 2014 22:51
wichurra

Z tą Pszczółką Mają to się kiedyś zastanawiałam sama. Ja wiem od dziecka, że to piosenka Wodeckiego. Tymczasem usłyszałam w niemieckiej tv, że to pioseka jakiegoś tam Niemca i on od wielu lat się nią lansuje. Muszę to sprawdzić. 

Kurde - rzeczywiście - wygląda, że to jednak niemiecka piosenka. 

http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/pszczolka-maja-ma-100-lat
22 września 2014 23:13 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Toż to piosenka Karela Gotta , naszego czeskiego sąsiada , który od paru ładnych lat " Zniemczył się " i cały czas tu występuje , kto wie moze ma jakieś " ichnie " korzenie ?........A do Kasi 63 .... Irena Jarocka już nic nie powie ...-:((((
22 września 2014 23:19 / 3 osobom podoba się ten post
Męczyło mnie ,męczyło i poszperałam:)

Autor tekstu:

C. Florian (niemiecki), Henryk Roztworowski (polski)

Kompozytor:

K. Svoboda

Rok powstania:

1978

Wykonanie oryginalne:

Karel Gott (1978)

Covery:

Zbigniew Wodecki (pol., 1979), Zygmunt Kowalik

A w ogóle film animowany powstał na podstawie ksiązki z 1912r.:)
22 września 2014 23:24 / 1 osobie podoba się ten post
Coś Ty , Andrejka , nasza Jantarka śpiewała " Baju, baj ...." to ona śpiewała , nie wiem czy będę umiała napisać poprawnie " Jambolaja " , to był amerykański albo angielski stary przebój z początku lat , bodajże sześćdziesiątych i napisane dla Niej słowa po polsku .... Niech mnie ktoś poprawi , bo angielsiego nie znam - umię tylko środkowego palca pokazać i użyć przy tym słowa w tym języku .... a napiszę po polsku " Dżambolaja " -:))))))
22 września 2014 23:25 / 1 osobie podoba się ten post
Zgadza się - też słyszałam angielską wersję i chyba ona była pierwsza.
22 września 2014 23:26 / 2 osobom podoba się ten post
Nie wierz w Rozmowy w toku:)
Tam jest wszystko reżyserowane.
22 września 2014 23:29 / 1 osobie podoba się ten post
Zara!!!Chwilunia!!!!Jeszcze poniedziałek to mogie!!!!!

W Rozmowach w toku brała udział kiedyś jedna z koleżanek, z pracy-jest reżyserwoane i jeszcze za to płacą:)100 za zgodę na udostepnienie wizerunki i 400 za udział ,a dojazd na koszt własny-rozliczałam ją z podatku to wiem:)
22 września 2014 23:30 / 1 osobie podoba się ten post
Właśnie też wiem, bo mój znajomy też tam brał udział. Dostał normalnie rolę do nauczenia się.
22 września 2014 23:31 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

Zgadza się - też słyszałam angielską wersję i chyba ona była pierwsza.

Już boję się przyznać , ale znam tę " J ." oder " Dż " od dziecka , dlatego się boję przyznać , bo Andrejka w jednym ze swoich ostatnich postow napisała cyt . " a skąd mam wiedzieć ? z wykopalisk " ..... ale pojechałaaaaaa , równiutko !!!!!! - :)))))))))