Na wyjeździe #14

24 września 2014 17:33 / 2 osobom podoba się ten post
nianta

Zabrzmiało jakbym zza światów wróciła:p 

Ależ Nianta!Ramiona Blondyna to jak zaświaty-może nie???:):):):)
24 września 2014 17:36 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

Hmmmmm... Babcia od pól godziny "wisi" na telefonie uśmiechnięta od ucha do ucha (ja tam nic nie mówię, ale jak odbierałam to taki głęboki męski głos był po drugiej stronie kabla... ;))) )
Dziadziuś siedzi grzecznie z córką u lekarza a ja siedzę i modlę się żeby spłynęło na mnie natchnienie co mam dziś zrobić na obiad, bo mnie wena twórcza opuściła :)

Makaron ze szpinakiem Marta uwielbia:)Mężczyzna????Noooo :)I dziadka nie ma i córki...no,ładne kwiatki,hi hi hi
24 września 2014 21:04 / 4 osobom podoba się ten post
A ja dzisiaj zrobiłam jak mówiłam. Poszłam z babcią na kawę a w powrotnej drodze wstąpiłyśmy odpocząc do sklepu córki. No i zrobiłam interes zycia hahahaha. Córka pracuje w sklepie miesnym a babciunia jak zaczęła pokazywać paluszkiem co ona chce, to mamy prowiant miesno -wędlinowy na cały tydzień. Chciałam grzecznie zapłacić za to ale córcia nie chciała...Tak więc ...babciunia nadal nie śpi, córka uważa że jest babcia fit, a ja mam pełna lodówkę.
Nie wiem czy śmiać sie czy płakać .
24 września 2014 23:05
Krystyna.Bm

Witam:)

Piszę w imieniu mojej Mamy, która jest opiekunką i obecnie przebywa na wyjeździe, niestety nie zna się na sprawach "komputerowych" stąd mnie poprosiła o pomoc.
Poszukuję Pań, które pracują obecnie w Stuttgarcie lub tam gdzie moja Mama w Sindelfingen, jeśli ktoś taki jest to proszę o wiadomość.
Pozdrawiam

Pracowałam w Sindelfingen.To jest miasto partnerskie mojego kochanego Chełma .Może dlatego czułam sie tam bardzo dobrze.Nie wróciłam tam, bo moje sprawy osobiste  potoczyły się inaczej.Utrzymuję dalej kontakt z rodzina PDP i moją byłą zmienniczką. Bardzo fajna kobieta, ale ona jakoś wogóle nie zabiega o towarzystwo. Rozmawiałyśmy o tym. Ja to szanuję, bo wiadomo, że  różne są charaktery i mamy różne potrzeby.
25 września 2014 06:51 / 1 osobie podoba się ten post
Dzien doberek kochani dzis  wpraszam sie na kawke mam lenia gimnasyki tez nie bedzie w nocy cwiczyłam ,!!No ale babcia dzis bedzie dzwonic sama tez jest zmeczona tymi pobudkami pompa jak ja to mowie sie rozlegulowała co godzine alarm sie włanczał,normalny szok!! oby do obiadu a pozniej do łozeczka wskocze na troche!!!Miłego dzionka zycze:))
25 września 2014 07:26 / 5 osobom podoba się ten post
Nie pisałam ostatnio zbyt często, wszystko przez moją Mańkę, wisi na skypie,jak się tylko zaświecę. Tak jest przejęta swoim psiakiem ,że cały czas muszę potwierdzać,że wszystko robi dobrze. Małe Maltańczyki to biała kulka wielkości dłoni z trzema czarnymi punktami. Cudo, wsadza nos w kamerę i stara się mnie polizać ,najlepsze jest to ,że przytula się do komputera jak do niego mówię, za 5 dni malucha wycałuję i już się nie mogę doczekać. Zrobiłam 2 sweterki ,jeden z kapturem, dumna jestem ,bo drutów nie miałam w rękach, a ze 20 lat, nawet rękawki zrobiłam na 5 drutach, oczywiście instrukcja z internetu, zakupiłam zabawki do ciągania i smakołyki. Tutejsza Familia , też zauroczona Elvisem, mają zaproszenie z Manią na Święta ,jezeli zdecyduję się tutaj wrócić.
25 września 2014 07:37 / 6 osobom podoba się ten post
No , a ja dziś zaspałam i to na całego . O 4 rano PDP zrobiła mi pobudkę ,, Ich musss...,, ok , później położyłam się jeszcze na trochę i o 6 budzik ryczy . Więc ja budzik wyłączyła i jeszcze pieć minut . Tak cholerka zasnełam ,że
obudziłam sie jak Pflege wchodziła już do mieszkania czyli o 7.30 , bo tu Pflege mają swoje klucze . Kurde , ale miałam sprint nie wiedziałam gdzie mam wskoczyć . Dzień zaczęty całkiem wesoło ..
25 września 2014 07:40 / 1 osobie podoba się ten post
Jestem u rodziny gdzie będzie problem z moim wolnym dniem,wczoraj powiedziałam im że skoro to problem to chce mieć zapłacone ekstra za moje nie wychodzenie 50euro.Jak myślicie powiedziałam za dużo czy za mało?
25 września 2014 07:42 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Jestem u rodziny gdzie będzie problem z moim wolnym dniem,wczoraj powiedziałam im że skoro to problem to chce mieć zapłacone ekstra za moje nie wychodzenie 50euro.Jak myślicie powiedziałam za dużo czy za mało?

W sam raz !... Witaj , Kasieńko , dawno Cię " nie widziałam " ! -:)))))))))
25 września 2014 07:43
kasiachodziez

Ale to na tydzien czy na miesia ?zawsze wola sie wiecej by bylo z czego zbic 
25 września 2014 07:47 / 3 osobom podoba się ten post
alinka1339

No , a ja dziś zaspałam i to na całego . O 4 rano PDP zrobiła mi pobudkę ,, Ich musss...,, ok , później położyłam się jeszcze na trochę i o 6 budzik ryczy . Więc ja budzik wyłączyła i jeszcze pieć minut . Tak cholerka zasnełam ,że
obudziłam sie jak Pflege wchodziła już do mieszkania czyli o 7.30 , bo tu Pflege mają swoje klucze . Kurde , ale miałam sprint nie wiedziałam gdzie mam wskoczyć . Dzień zaczęty całkiem wesoło ..

Ja  sypiam tutaj jak dzidziuś dobrze,że jeszcze bez pampersa.W domu budzę sie wcześnie i tłuke sie garami,bo cos robić musze.Prasować nie mogę,mam zelazko ktore głośno sie zachowuje i naraza mnie na uszczypliwe komentarze domownikow.Jak pogoda dopisuje to ide z domu do ogrodu albo z psami biegam.Tu na szczęście spię,chociaż moja pdp ma aparat słuchowy,a śpi przecież bez, to lubie sobie poleżeć do ostatniego gwizdka.
25 września 2014 07:57 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Świetny pomysł,nie lubią płacić ,to wszyscy wiemy,może się ogarną. Dasz radę bez wolnego?
25 września 2014 08:10 / 1 osobie podoba się ten post
Evvex

Świetny pomysł,nie lubią płacić ,to wszyscy wiemy,może się ogarną. Dasz radę bez wolnego?

Dwa miesiące bez wolnego nie dam rady ale przynajmniej co drugi tydzień chce wyjść z domu na cały dzień.
25 września 2014 08:11 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Ale to na tydzien czy na miesia ?zawsze wola sie wiecej by bylo z czego zbic 

Oczywiście że za tydzień,rodzina nie należy do biednych i takich opiekunek jak ja mogą mieć kilka na raz.
25 września 2014 08:13 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Oczywiście że za tydzień,rodzina nie należy do biednych i takich opiekunek jak ja mogą mieć kilka na raz.

To było 70 wołac-za kazdy dzien tygodnia bez wolnego po dyszce:)