Na wyjeździe #14

25 września 2014 08:16 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Jestem u rodziny gdzie będzie problem z moim wolnym dniem,wczoraj powiedziałam im że skoro to problem to chce mieć zapłacone ekstra za moje nie wychodzenie 50euro.Jak myślicie powiedziałam za dużo czy za mało?

Kasia,a te 50 € to za ile godzin? Nie wiem czy to dużo czy mało.Mnie za nie wychodzenie płacili 10 € za godz. ale to były przpadki,gdy pani do towarzystwa nie przyszła.
Nigdy nie wyskakuje z propozycja, bo ciężko potem korekte wnieść.Powodzenia.

25 września 2014 08:20
mleczko47

Kasia,a te 50 € to za ile godzin? Nie wiem czy to dużo czy mało.Mnie za nie wychodzenie płacili 10 € za godz. ale to były przpadki,gdy pani do towarzystwa nie przyszła.
Nigdy nie wyskakuje z propozycja, bo ciężko potem korekte wnieść.Powodzenia.

To jest za cały dzień,rodzina sama mnie spytała ile uważam za stosowne,więcej napewno by nie dali.
25 września 2014 08:22 / 1 osobie podoba się ten post
Ja tam też liczę sobie po 50e za dzień,a że są 4 niedziele-to mam 200e dodatkowo.
Jak miałam wolne dni,to też było to wolne np. od 9 do 15- albo od 10 do 17 czyli nie cały dzień.
Za święta też nam płacą po 50 e dodatkowo.
25 września 2014 08:25 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

To jest za cały dzień,rodzina sama mnie spytała ile uważam za stosowne,więcej napewno by nie dali.

Ja mysle ze ok ,dobre i to 200e nie chdzi piechota,co dla niektorych  moze i malo ale najwazniejsze  zes Ty zadowolona była.
25 września 2014 08:26 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Acha,to dniowka.Teraz rozumiem.Dobra dniowka - naprawdę Kasiu i jeszcze jak piszesz,że warunki masz dobre- to trzymaj sie Stelli.Pdp Twoja na chodzie to z nia pospacerujesz.Powodzenia.

25 września 2014 08:40 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Dwa miesiące bez wolnego nie dam rady ale przynajmniej co drugi tydzień chce wyjść z domu na cały dzień.

I bardzo dobrze, mnie zmienia Ichnia Piguła, co drugi dzień i ma obowiązek przez 2 h ,nakarmić i wykąpać Zysię, dostaje 50E dniówkę,to nie masz złych pieniędzy. Powodzenia.
25 września 2014 10:22 / 17 osobom podoba się ten post
A ja nie wiem czy wypada,ale chce sie pochwalic swoją rodzoną córką,która mieszka tu w Niemczech,własnie przeszla trudną selekcję na dobre stanowisko w dużym niemieckim banku i ocenę jaką otrzymala za wykształcenie,kompetencję, inteligencję i wiele innych ... w skali od 1-9 moja córcia ma 8,9,,,taka jestem dumna z niej...ale to moja krew..:):):) musialam gdzieś moją radość wylać ,,sorry jeżeli zostanie to zle odebrane...
25 września 2014 10:31 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

A ja nie wiem czy wypada,ale chce sie pochwalic swoją rodzoną córką,która mieszka tu w Niemczech,własnie przeszla trudną selekcję na dobre stanowisko w dużym niemieckim banku i ocenę jaką otrzymala za wykształcenie,kompetencję, inteligencję i wiele innych ... w skali od 1-9 moja córcia ma 8,9,,,taka jestem dumna z niej...ale to moja krew..:):):) musialam gdzieś moją radość wylać ,,sorry jeżeli zostanie to zle odebrane...

super ::)), gratuluję, moja dopiero zaczyna studia, ale w PL, na politechnice w Gdańsku, była już w Holandii całe wakacje i powiedziała, że niestety ale po studiach do Holandii, nie chce zostać w Polsce, kolejne wakacje znowu w Holandii 
25 września 2014 10:33 / 2 osobom podoba się ten post
iwunia

Iwunia, gratuluję, sukces dzieci to podwójny sukces, bo również Twój, maczałaś w tym palce. Zuch Dziewczyna :))
25 września 2014 10:50 / 3 osobom podoba się ten post
agamor

super ::)), gratuluję, moja dopiero zaczyna studia, ale w PL, na politechnice w Gdańsku, była już w Holandii całe wakacje i powiedziała, że niestety ale po studiach do Holandii, nie chce zostać w Polsce, kolejne wakacje znowu w Holandii 

no taka jestem dumna,że sie dzisiaj nie zapinałam ,zeby mi guziki nie chlasnęły....bardzo się cieszę,,,,dla mnie to podwójna radość bo wychowałam córki sama,ojca straciły bardzo wcześnie jak były małe...dlatego tak mnie raduje..tyle trudu wyrzeczeń i w końcu sie doczekałam owoców......
25 września 2014 10:52 / 1 osobie podoba się ten post
Iwunia wielkie gratulacje dla córki ,i ciebie jako mamy....
25 września 2014 10:53 / 3 osobom podoba się ten post
iwunia

Iwunia, to wstaniała wiadomość. Ja tam lubie chwalić swoje dzieci i lubie chwalić się nimi. Ta wiadomość jest tym bardziej dla mnie miła, bo moja córka też zawodowo jest zwiaząna z niemiecka firmą. Jestem z niej dumna, tym bardziej, że wiem jak nad każdym sukcesem pracuje.
25 września 2014 11:06 / 2 osobom podoba się ten post
Kazda mama lubic sie chwalic dziecmi,to przeciez normalne.Sukces dzieci jest naszym sukcesem!
Ale nawet jesli dziecko nie odnosi wielkich sukcesow to i tak jestesmy dumne,i szczesliwe mamusie!
25 września 2014 11:09 / 3 osobom podoba się ten post
iwunia

Nie tylko nie wypada, ale wręcz należy! :))) Włożyłaś wiele trudu i wysiłku w wychowanie, a fakt że zostałaś z tym sama podnosi rangę dumy. Poza tym po to tu jesteśmy, by cieszyć si ę tym faktem razem z Tobą! Gratuluję!!! :)
25 września 2014 11:17 / 2 osobom podoba się ten post
iwunia

no taka jestem dumna,że sie dzisiaj nie zapinałam ,zeby mi guziki nie chlasnęły....bardzo się cieszę,,,,dla mnie to podwójna radość bo wychowałam córki sama,ojca straciły bardzo wcześnie jak były małe...dlatego tak mnie raduje..tyle trudu wyrzeczeń i w końcu sie doczekałam owoców......

Iwunia ,w takich fajnych momentach radość tym większa  kiedy masz swiadomość ,że Tobie,samotnej matce udalo sie wychowac zdolne ,fajne i poukladane dzieci:):):)Tez tak mam:)A chwalić się trzeba,bo to tylko Polacy wciąż się zastanawiaja wypada/nie wypada- a to wręcz obowiązek:):):):)Inne narody z tym nie maja problemu:):):)