27 września 2014 21:51 / 2 osobom podoba się ten post
niantaMam dość powszechnie znany problem... Jestem tu cztery dni, pdp nie była w toalecie w celu zrobienia tzw. 2 aż do dziś. Usiadła, po pięciu minutach mówi, że nic nie idzie...ok, kukam co tam, a moim oczom ukazała się 'kałuża' krwi w toalecie! Biorę mokrą chusteczkę, coby zobaczyć skąd to, po czym natrafiłam na coś twardego-wiadomo. Mówię, że musi dalej próbować, bo jednak nie skończyła. Płacze, łzy leją się jak rzeka, mówię, żeby nie używała za dużo siły, chyba, że chce jechać do szpitala. Po 40 minutach coś poszło, ale nie za wiele... Jak pomóc? Bo owocki świeże, ani suszone, ani warzywa nie pomagają... Myślę, że powinna być zbadana przez lekarza, ale dobrego, bo ten, który do niej przychodzi uważa, że wszystko jest w porządku. Chcę jakoś ich postraszyć, albo co...jakieś rady?
Najprawdopodobniej ta krew to jakiś pękniety hemoroid / prawdopodobnie ma wewnętrzne . To też może być przyczyną , że wstrzymuje odruchowo oddawania stolca - bo po prostu boli . Zgłoś lekarzowi , że widziałaś krew , prawdopodobnie przepisze czopki na hemoroidy i PDP przynajmniej nie będzie odczuwała bólu przy oddawaniu stolca > poza tym , wiekszośc naszych PDp , nie dość , że prowadzi siedząco-leżacy tryb życia to jeszcze ze względu na wiek , presytatyka jelit jest spowolniona . PDP sama niech rano zanim wstanie z łóżka , na leżąco i na czczo tak z 10 min masuje brzuch - zgodnie z ruchem wskazówek zegara , naprawde pomaga w perystaltyce . Dziewczyny pisały ci tutaj o diecie - ja dołoże swoje - koniec z kawą , najwyżej 1 filiżanka dziennie i to bardzo mało kawy a duzo mleka / nie śmietanki / banany zakazane , jest sezon na winogrona , jak najbardziej ale oprócz tego : sorry żadnych słodyczy , ciast budyni , kremów . Do popijania w ciągu dnia herbatka z kopru włoskiego - ma właściwości rozkurczowe i "odgazowuje " przewód pokarmowy . Ale krwawienie - musisz zgłosić lekarzowi .