Na wyjeździe #14

28 września 2014 23:06
kasia63

Moja droga -co tez Ty opowiadasz ?:)Porządny przegląd kominiarski przed zimowym sezonem to nawet wskazany jest:):):)Dla bezpieczeństwa,ze sie tak wyrażę:):):)

Ino , że w pewnym wieku to i o wyciorach można tylko pomarzyć ... Marzenia też piękne ....-:)))))
28 września 2014 23:11 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ino , że w pewnym wieku to i o wyciorach można tylko pomarzyć ... Marzenia też piękne ....-:)))))

I się często spełniają:)Ale jak będziesz na 4 literach koło Puśki siedziała to mają marne szanse...Trza się moja pani troszkę za tymi marzeniami pouganiać:):):)
28 września 2014 23:17 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

I się często spełniają:)Ale jak będziesz na 4 literach koło Puśki siedziała to mają marne szanse...Trza się moja pani troszkę za tymi marzeniami pouganiać:):):)

To co ? mam z wielką kartką na plecach chodzić z napisem " komin do przeczyszczenia " ?-:))))))))
28 września 2014 23:22 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

To co ? mam z wielką kartką na plecach chodzić z napisem " komin do przeczyszczenia " ?-:))))))))

Hi hi hi-na początek bym inne opcje rozważyła:)Mniej bezpośrednie:)
28 września 2014 23:45 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Hi hi hi-na początek bym inne opcje rozważyła:)Mniej bezpośrednie:)

Np. Pilnie zatrudnię pracownika fizycznego, wiek 35-50, dyspozycyjny, szczególnie popołudniami i nocą, ponieważ panicznie boję się ciemności, szczery , wyrozumiały, troskliwy, inteligentny.
Zakres obowiązków:
-czyszczenie kominów,
-przepychanie rur,
-oglądanie seriali, dramatów, melodramatów, horrorów, telenoweli czy romansów,
-przytulanie na zawołanie, zwłaszcza gdy będzie mi smutno, a nawet jak nie będzie, to i tak powinien to robić,
Po pewnym czasie obowiązki powinny przerodzić się w przyjemność, jeśli nie, trudno, chłop nie ściana, można usunąć, ale zapewniam, że moje towarzystwo wzbudzi w Tobie euforię i nieodparte pożądanie, w końcu ze mnie fajna babka :)

A teraz sobi to zapisz, powieś w widocznym miejscu i powtarzaj jak mantrę:) 
29 września 2014 00:30 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Przedmuchał ? czy " wyciorem " Ci komin przeczyścił ?.... kiedyś , któraś dziewczyna na forum mówiła , że Niemcy to kiepscy kominiarze ....ja tam nie wiem , za pózno by sprawdzać tzn . sprawdzić by może i było można , ale który kominiarz zdezelowany , spróchniały komin zaryzykował by przeczyścić -:)))))

Mi znajomy kominiarz powiedzial ze ''stare kominy'' sa najlepsze bo maja najlepszy ''wyciag'', czy ze ''ciagna'' dobrze... no jakos tak mi powiedzial, nie pamietam dokladnie. W kazdym badz razie sa tacy co lubia do ''zdezelowanych kominow powlazic''. Bardzo duzo tez mlodych kominiarzy to lubi, bo na sprawdzonym sprzecie najlepsza jest nauka podobno. Teraz ''technika'' wszelaka do przodu poszla to i kominom mozna renowacje zafundowac - przywrocic im ''prawie'' dawna swietnosc....hahahahahahaha

29 września 2014 06:12
PiotrDominik

Mi znajomy kominiarz powiedzial ze ''stare kominy'' sa najlepsze bo maja najlepszy ''wyciag'', czy ze ''ciagna'' dobrze... no jakos tak mi powiedzial, nie pamietam dokladnie. W kazdym badz razie sa tacy co lubia do ''zdezelowanych kominow powlazic''. Bardzo duzo tez mlodych kominiarzy to lubi, bo na sprawdzonym sprzecie najlepsza jest nauka podobno. Teraz ''technika'' wszelaka do przodu poszla to i kominom mozna renowacje zafundowac - przywrocic im ''prawie'' dawna swietnosc....hahahahahahaha

O! to są nie dość , że mądre to w dodatku piękne , odbudowujące moją wiarę w ludzi słowa ...-:))))))))
29 września 2014 07:42 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

O! to są nie dość , że mądre to w dodatku piękne , odbudowujące moją wiarę w ludzi słowa ...-:))))))))

Bacha-nic ,tylko Mana na przyspieszony kurs kominiarski musiz wysłać:)I problem się sam rozwiąże:):):):):)
29 września 2014 07:46 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Bacha-nic ,tylko Mana na przyspieszony kurs kominiarski musiz wysłać:)I problem się sam rozwiąże:):):):):)

Musi tak zrobię -:)))))))))))
29 września 2014 08:06 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Musi tak zrobię -:)))))))))))

Ty piekna kobito jedz juz do domu,kase zarobila wczoraj a i glod juz chyba doskwiera ...ino boje sie z Toba wypuscic w miasto hihi 
29 września 2014 08:08 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Ty piekna kobito jedz juz do domu,kase zarobila wczoraj a i glod juz chyba doskwiera ...ino boje sie z Toba wypuscic w miasto hihi 

No i wiedziałam , że będą mi zazdrościć i wytykać , że mam dodatkową kasę , wiedziałam !!!!!-:)))))))))))
29 września 2014 08:11 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No i wiedziałam , że będą mi zazdrościć i wytykać , że mam dodatkową kasę , wiedziałam !!!!!-:)))))))))))

Basiu co byś Ty nam od nadmiaru tej kasy nie zwariowała , tyle kasiory naraz to można do głowy dostać .
Dodatkowy problem co z tą kasą zrobic .
29 września 2014 08:19
alinka1339

Basiu co byś Ty nam od nadmiaru tej kasy nie zwariowała , tyle kasiory naraz to można do głowy dostać .
Dodatkowy problem co z tą kasą zrobic .

Właśnie się tego obawiam , cobym do cna nie zgłupiała !!!bo jeszcze głupszej to sama siebie nie " zniesę " -:)))))))))
29 września 2014 08:22
Pranie się pierze. Myślę, co by je na dworze wywiesić. Na deszcz się nie zanosi,a ja lubię jak pranie na powietrzu wyschnie. Pięknie potem pachnie.....

Po południu jadę do szwagierki. Chyba wciąż mam na nią focha o ten niedoszły flomark....Chciała, żebym została do jutra,ale na przekór jej powiedzialam nie ;)
29 września 2014 08:47
Andrea czy to jest ten z bardzo małymi kółkami ?  Taki jak kiedyś u nas były składaki ?