Na wyjeździe #15

19 października 2014 20:50 / 4 osobom podoba się ten post
hi,hi,hi-Andreja to dobry tekst do dowcipy i anegdoty-;-)))))))
ps.w moim domku podobnie tylko po krzataniu dzieciakow sasiedzi wiedza-domyslaja sie;-

19 października 2014 22:44 / 3 osobom podoba się ten post
kika1

Nie poruszajmy tematow "Bog, Honor i Ojczyzna" _ to nie to Forum!!!

,,......choć Cię Boże nie pojmuję ,jednak nad wszystko miłuję ,nad wszystko co jest stworzone , boś tydobro nie skończone''....-
19 października 2014 22:58 / 1 osobie podoba się ten post
Postanowiłam zaciągnąc Blondyna do lasu;) idziemy przez pola, wyszliśmy na betonową drogę, która mniej więcej -strzelam, była pod kątem 45 stopni, masakra, Blondyn stwierdził, że poszuka grzybów, mówię, że pójdziemy dalej w las, później prosto i wyjdziemy koło domu, na pewnocoś znajdzie... Mhmmm... To wcale nie jest tak, że mam orientacje w terenie niczym ślepy we mgle i wcale, ale to WCALE nie pomyliłam drogi, bo w sumie nigdy tam nie byłam, więc jak mogłam ją pomylić? :D w pewnym momencie Blondyn pyta: 'Angela, a to nie jest przypadkiem taki las co w nim niedzwiedzia można spotkać?' :D -no wiesz, o wilkach słyszałam, ale niedźwiedzie?nie wiem ;)
No jego mina była niemożliwa ;)
20 października 2014 09:08 / 3 osobom podoba się ten post
No nie dziwie sie,chwila grozy z samego ranka,;-;-;-
20 października 2014 09:57 / 4 osobom podoba się ten post
ewa14

Wszyscy idą do komunii, ponieważ na początku mszy jest spowiedz powszechna "spowiadam się Bogu Wszechmogącemu i wam bracia i siostry.......itd". My też tą sama formułkę wypowiadamy, tyle że nasi księza tej spowiedzi jakoś nie chcą uznać. Oni wciąz w sredniowieczu siedzą i myślą, ze jak w kratkę zapukają wtedy spowiedz jest ważna. Na szczęscie u nas też zaczyna sie to zmieniać.

Nie chcę rozdmuchiwac tego tematu, bo bronicie się przed tym, jak diabeł przed świconą wodą .......... Ewka  nie masz racji, cały zachodni KK i Ty jesteście w błędzie. Błądzic jest jednak rzeczą ludzką, a Boże Miłosierdzie jest ogromne. Amen
20 października 2014 11:53 / 4 osobom podoba się ten post
Wczoraj byłam na przejażdżce rowerowe i czekałam na zmianę świateł i z naprzeciwka jechał na rowerze gość w słusznym wieku.Ubrany był w biały garnitur,czarną koszulę z białym krawatem i do tego czarne buty.Rower też był czarny.Wszystko pod kolor, tylko z kąt się urwał w takim stroju na rower.
20 października 2014 12:01 / 5 osobom podoba się ten post
W Tubingen -miasteczku uniwerysetckim wiele razy widziałam dziewczyny ubrane wizytowo lub na czarno-biało . tutaj ludzie sie nie pękają i jak mają sesję to na rowerku i na galowo.
20 października 2014 12:07 / 6 osobom podoba się ten post
Zofija

Nie chcę rozdmuchiwac tego tematu, bo bronicie się przed tym, jak diabeł przed świconą wodą .......... Ewka  nie masz racji, cały zachodni KK i Ty jesteście w błędzie. Błądzic jest jednak rzeczą ludzką, a Boże Miłosierdzie jest ogromne. Amen

Zofia ma rację w 100 % - nie ruszam tutaj filozoficznego wątku  tematu tylko podaję podstawę prawną : Kodeks Prawa Kanonicznego , Kan.959 oraz 960 . Dlaczego niemieccy księza i niemieccy katolicy tego nie przestrzegają - nie mam pojęcia i dyskutować na ten temat nie zamierzam .
20 października 2014 13:37 / 2 osobom podoba się ten post
ivetta

Wczoraj byłam na przejażdżce rowerowe i czekałam na zmianę świateł i z naprzeciwka jechał na rowerze gość w słusznym wieku.Ubrany był w biały garnitur,czarną koszulę z białym krawatem i do tego czarne buty.Rower też był czarny.Wszystko pod kolor, tylko z kąt się urwał w takim stroju na rower.

nadrabiam sobie zaleglolosci,i trafiam na Twoj wpis,Iwet,ale mnie rozbawilas ,kurcze w glos sie smialam,moze do Ciebie w ,,konkury,,zmierzal;-;-;-
20 października 2014 14:47 / 4 osobom podoba się ten post
ivetta

Na pewno jechał na występ orkiestry dętej. 
A jeśli w słusznym wieku, to jak nic na puzonie lub na helikonie grywa.
20 października 2014 15:09 / 1 osobie podoba się ten post
Własnie słucham w tv ,ze piloci Lufthansy rozpoczęli 2 dniowy strajk-w zwiazku z tym odwołano sporo lotów w tym do PL.Kto wraca samolotem albo leci do pracy niech sie dowie czy doleci na miejsce.
20 października 2014 15:42 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Własnie słucham w tv ,ze piloci Lufthansy rozpoczęli 2 dniowy strajk-w zwiazku z tym odwołano sporo lotów w tym do PL.Kto wraca samolotem albo leci do pracy niech sie dowie czy doleci na miejsce.

A żeby było śmieszniej, to piloci dołączyli do strajku niemieckiej kolei. 
Czyli, i ci którzy chcą lecieć i ci, którzy wybrali kolej powinni się dowiedziec czy mają szansę na wyjazd z DE.
20 października 2014 18:10 / 3 osobom podoba się ten post
Na kolacje zjadłam wędzonego łososia,przegryzłam Haribo,popiłam kawą-dzień zakończony babcia w łóżku :)))))))
20 października 2014 18:19
kasiachodziez

Na kolacje zjadłam wędzonego łososia,przegryzłam Haribo,popiłam kawą-dzień zakończony babcia w łóżku :)))))))

Zartujesz,prawda?O 18 tej masz babcię już w łóżku?
20 października 2014 18:38
Witam,czy jest ktoś w Esens nad morzem północnym?