Na wyjeździe #15

23 października 2014 17:54 / 1 osobie podoba się ten post
Krowy i ile nie wymagają dojenia,mogą spokojnie być na dworze cały rok,nawet jak spadnie śnieg-zwykle sa regularnie dokarmiane.Najczęściej na powietrzu zostawia sie bydło mięsne-tak,że żadna krzsywda niemieckim krasulom sie nie dzieje.U mnie na wsi tez krówki sa na pastwisku cały rok /w zeszłym roku nie było śniegu i ani razu do obory nie były pędzone/-hoduje je zresztą Niemiec:)

Annika- Twoja firma wie o tych pierepałkach z dziadkiem?Co oni na to?
23 października 2014 17:56 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

a ty myslisz dlaczego ja tu siedze za mala kase ?

Rozumiem. Tutaj gdzie jestem mam dobre pieniądze ale gdybym mogła to wróciłabym od razu tam, gdzie  było mi dobrze choć mniej zarabiałam i nie zastanawiałabym się nawet 5 minut. 
23 października 2014 17:57 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

moj boze Annika,ty to masz dopiero przypadek-czytam kazdy twoj wpis i jestem pod ogromnym wrazeniem twojej postawy wrecz profesjonalizum,chyle nisko czolko;-;-;-;-
ps.naturalnie nie komentuje czynnosci ktore ,,niby,,masz sie nauczyc wykonywac ,gdyz sama wiesz ze nie wolno nam ich wykonywac;-;-;-

Wiesz, ja już kiedyś z Firmą rozmawiałam o tym, zaraz na poczatku i powiedzieli mi, że mam tego nie robić, więc o to jestem spokojna, ale denerwuje mnie taka postawa jaką miał dzisiaj lekarz. Mam umieć i tyle. Przyznam się cichutko, że umiem odsysac tą flegmę, nie jest to skomplikowane i nauczyła mnie tego lekarka (bo jak powiedziała - w przypadku jakbym musiała ratować życie),nie zamierzam jednak się tykać tego urządzenia, chociażbym  musiała zjechać wcześniej. Za to pamiętam rozmowę z Firmą, gdy doszło do ustalania kwoty kontraktu przy dwóch osobach. Stwierdzili, ze nie podniosą mi  o wiele  stawkę za Dziadka, (wcześniej byłam tylko przy Babci, bo Dziadek był w szpitalu pół roku), bo nie mam przy Nim specjalnie nic do roboty....

Dziękuję Ci za ciepłe słowa

23 października 2014 17:58
kasia63

Krowy i ile nie wymagają dojenia,mogą spokojnie być na dworze cały rok,nawet jak spadnie śnieg-zwykle sa regularnie dokarmiane.Najczęściej na powietrzu zostawia sie bydło mięsne-tak,że żadna krzsywda niemieckim krasulom sie nie dzieje.U mnie na wsi tez krówki sa na pastwisku cały rok /w zeszłym roku nie było śniegu i ani razu do obory nie były pędzone/-hoduje je zresztą Niemiec:)

jakie krowy ha ha Jej dziadek nie ma krow hihi
23 października 2014 18:11 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Książka jeszcze lepsza ,zresztą jak wszystkie pozycje Jodi Picoult:)Polecam:)

Ksiazke też mam.
Zgodnie z Twoim poleceniem właśnie kończę czytać ''Dzieci Ziemi''
Nooo! Pomijajac uzyskiwanie wiadomosci o ziołolecznictwie,rozwoju naszej cywilizacji od podstaw to te momenty!!! Opis szczegółowy:))))
Bezkonkurencyjne!!!
Aż żal ,że jesteśmy tak bardzo ucywilizowani:(
23 października 2014 18:17 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Ale koleżanka tego nie wiedziała , ze tak można i dlatego się zbulwersowała ! ... mam nadzieję , że jeszcze nie odnalazła tego " TOnZ " , kolezanka jest z dużego miasta i nie wszystko musi o zierzynie domowej wiedzieć , ale serce ma i już !-:)))))
23 października 2014 18:22 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ale koleżanka tego nie wiedziała , ze tak można i dlatego się zbulwersowała ! ... mam nadzieję , że jeszcze nie odnalazła tego " TOnZ " , kolezanka jest z dużego miasta i nie wszystko musi o zierzynie domowej wiedzieć , ale serce ma i już !-:)))))

Gdyby takie praktyki były w D niedozwolone -bauer na pewno by tak nie robił:)Oni wszelkich przepisów przecież przestrzegają chorobliwie,zwłaszcza dotyczacych zwierząt:)
23 października 2014 18:31 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Gdyby takie praktyki były w D niedozwolone -bauer na pewno by tak nie robił:)Oni wszelkich przepisów przecież przestrzegają chorobliwie,zwłaszcza dotyczacych zwierząt:)

No to terz już możemy się o nią martwić . Jak nakablowała policji na sąsiada a przecież Polkę po akcencie poznali , jak policjant zgłosi bauerowi , że doniosła ?........ Cipeczko ! siedz Ty w domu z PDP-ną , na żadne przejażdżki rowerowe mi się nie wybierać proszę !!!!..-:))))))))
23 października 2014 18:35 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No to terz już możemy się o nią martwić . Jak nakablowała policji na sąsiada a przecież Polkę po akcencie poznali , jak policjant zgłosi bauerowi , że doniosła ?........ Cipeczko ! siedz Ty w domu z PDP-ną , na żadne przejażdżki rowerowe mi się nie wybierać proszę !!!!..-:))))))))

No gorzej jak bauer wezmie ja za krowe i bedzie chcial wydoic a nie jak to miesne ,to na mieso przerobi.
23 października 2014 18:49 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Ty tez dajesz rade jak do tej pory.Psychika z czasem sie wzmacnia a ze jestes mloda d.... to sil ci tez starczy ha ha.jeszcze troszke popracujesz nad swoja impulsywnoscia i bedziesz opiekunka nie do zdarcia

Hihi to nie impulsywnosc tylko temperament :D chociaz chyba to to samo
23 października 2014 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

" No to teraz "....miało być a wyszło jak " też " , ale z bykiem -:))))))
23 października 2014 19:03 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

ha ha ha " Cipeczko" ????? ha ha Niech smiga na tym rowerku to przynajmniej jest w ruchu i malo uchwytna ha ha
23 października 2014 19:53 / 1 osobie podoba się ten post
to dzisiaj tylko ,,odkszaczenie" niewielki i gitara gra :))) Zanim zaczniesz te czynności , to przybliż mi , co będziesz robiła?
23 października 2014 19:55
Ja też taka zmęczona przed wymianą latam ze ścierką odkurzaczem żelazkiem zawsze chce na tip top ale i tego chce jak wracam :) mam jeszcze chwilkę czasu na odpoczynek :)
23 października 2014 20:02 / 1 osobie podoba się ten post
Nie nie ja do 15 grudnia u babci :) miało byc mam jeszcze chwile odpoczynku :)tutaj wiesz jak zwyczaj pierwsza niedziela adwentu i stroimy dom obrusy bieżniczki kwiatuszki tzn gwiazdy będzie zastępczyni miała gotowe :)