Na wyjeździe #15

31 października 2014 09:41 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

Wstenga - dzięki za 5000 lajka:)

Dzięki. Lubię czytać Twoje posty ;)))
31 października 2014 09:50 / 1 osobie podoba się ten post
Zosia-Samosia, Jola to moja "milosc" od pierwszego telefonu. Z rok juz tak sobie przez telefon w symbiozie zyjemy. Dla mnie i moich dzieci nalezy do rodziny, dlatego "nie wypuszczam" jej z rak. Pracuje duzo, zmieniajac miejsca, wiec szukam dla niej tak, zeby u mnie byla, w okolicy, by na kawe wpasc chociaz raz bylo mozna.. Jej firma powinna ja na rekach nosic, bo zlecen szukac dla niej nie musza. No i rzeczywiscie dziewczyna sliczna, a do tego charakter lagodny:)
31 października 2014 10:12 / 2 osobom podoba się ten post
Wyobrazcie sobie ,w naszych polskich miastach zmożony ruch na drogach.Tłoczno na parkingach przy cmentarzach,kwiaty ,stroiki,znicze.W sklepach pewno też ruch ,bo zakupy na dwa dni,a tu jakoś tak normalnie ,powolnie .
Lubię jednak naszą atmosferę,poprzedzającą Święto Zmarłych.
31 października 2014 10:18 / 4 osobom podoba się ten post
ivetta

Wyobrazcie sobie ,w naszych polskich miastach zmożony ruch na drogach.Tłoczno na parkingach przy cmentarzach,kwiaty ,stroiki,znicze.W sklepach pewno też ruch ,bo zakupy na dwa dni,a tu jakoś tak normalnie ,powolnie .
Lubię jednak naszą atmosferę,poprzedzającą Święto Zmarłych.

Ivetta no u nas dzis fryzjerki oblężenie ostatnie zakupy pieczenia wczoraj dzwonie do mamy a ona jutro piekę sernik a ja co gości będziesz miała a ona nie Wszystkich świetych jakoś wyleciało mi już 2 WS moje tutaj ale palę świeczki od rana i TV Polonię oglądam z pewnościa pójde do kościoła i też zapalę świeczki tyle mogę zrobić my mamy problem z głowy nie musimy sie stroić nowych futer kozaków i innych duepreli kupować :)
31 października 2014 10:24 / 3 osobom podoba się ten post
takaja

Ivetta no u nas dzis fryzjerki oblężenie ostatnie zakupy pieczenia wczoraj dzwonie do mamy a ona jutro piekę sernik a ja co gości będziesz miała a ona nie Wszystkich świetych jakoś wyleciało mi już 2 WS moje tutaj ale palę świeczki od rana i TV Polonię oglądam z pewnościa pójde do kościoła i też zapalę świeczki tyle mogę zrobić my mamy problem z głowy nie musimy sie stroić nowych futer kozaków i innych duepreli kupować :)

Masz rację u nas na cmentarzach jest troszkę rewia mody , ale ja tak nie podchode do tego i jak bym była i padał by deszcz, to poszła bym w gumowcach.
Niektóre osoby mają ubrania na co dzień i do kościoła.Ja ubieram sie zależnie od sytuacji i pogody.Nie uznaję czegoś takiego ,że muszę sobie coś kupić do ubrania na Święto Zmarłych , czy też inne święto.
31 października 2014 11:27 / 5 osobom podoba się ten post
wichurra

Ja wyjadę o 12.30 i żadna siła mnie nie zmusi, żebym wyjechała później, ale podejście tych pań, że mam jechac na noc po całym dniu pracy mi się bardzo nie spodobało. Mówi to już coś o sposobie traktowania pracownika. Jednak dałam już słowo, że zostanę do 7 listopada, a moje słowo dużo dla mnie znaczy:)

No niestety też mam wrażenie, że zanim podpisze się umowę z firmą , jakąkolwiek to wszystko jest cacy-glacy :) Firma bardzo chetnie odpowiada na pytania przyszłej opiekunki , odpisuje na meile, oddzwania, a po podpisaniu umowy pokazuje drugie oblicze.Przynajmniej ja mam takie odczucia , po podpisaniu umowy mam wrażenie , że jakiekolwiek pytania z mojej strony to już jest duże nadużycie , oczywiście już nie oddzwaniają i na jakąkolwiek odpowiedz tzreba sobie już teraz poczekać.Smutne ale prawdziwe.

31 października 2014 12:49
Czy u was tez takie tlumy w sklepach i kolejki do kasy? Jeden dzien dluzej wolnego a w moim rewe ,,czarno,, takie tlumy.Normalnie zakupy zajmuja mi 10-20 minut z wejsciem i wyjsciem ze sklepu dzisiaj trwalo to ponad 45 minut-poszaleli;-;-;-;-
31 października 2014 12:58 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

Czy u was tez takie tlumy w sklepach i kolejki do kasy? Jeden dzien dluzej wolnego a w moim rewe ,,czarno,, takie tlumy.Normalnie zakupy zajmuja mi 10-20 minut z wejsciem i wyjsciem ze sklepu dzisiaj trwalo to ponad 45 minut-poszaleli;-;-;-;-

u mnie to samo w lidlu makabra :)
31 października 2014 15:43
Byłam w sklepach ,ale nic takiego nie zauważyłam , raczej normalnie .Tu jutro nie ma święta.
31 października 2014 15:45
ivetta

Byłam w sklepach ,ale nic takiego nie zauważyłam , raczej normalnie .Tu jutro nie ma święta.

a gdziez Ty ze tam nie ma swieta???
31 października 2014 16:08
U mnie tez spokojnie, w tym kantonie jutro jest normalny dzien.
31 października 2014 16:12
magdalena_k

a gdziez Ty ze tam nie ma swieta???

Jestem na Północy Niemiec okolice Oldengurga
31 października 2014 16:55 / 2 osobom podoba się ten post
Strasznej nocy zycze Wam ! Dzisiaj trzeba nasze dziadki postraszyc;))Kocham Halloween,moje najlepsze bylo w 2009
31 października 2014 17:24 / 4 osobom podoba się ten post
Ogloszenie na naszym portalu HI to ,jak bym widziala Pusie ,ooo przepraszam p.Pusie -arabrab .
31 października 2014 17:31 / 3 osobom podoba się ten post
zosia_samosia

Ogloszenie na naszym portalu HI to ,jak bym widziala Pusie ,ooo przepraszam p.Pusie -arabrab .

Zośko ! Jesteś Wielka ! .... No , która chętna ??? Ważne , że Pusieńka odmlodzona została o dwa lata ! Czyli tak jak podejrzewałam zmienniczka nie zdecydowała się albo kuzwa rodzina podskakuje , sama nie wiem ! :)))))))))