Na wyjeździe #16

24 listopada 2014 13:44 / 1 osobie podoba się ten post
Tak dobrze. Napisalam przez 23dni, bo tak mi wychodzi z obliczen jak kase dostaje. A naprawde nie głodujemy. Jak np. Zrobie spaghetti z 0,5kg mielonego to juz mam na 3dni obiad. Ale mroze 1porcje i mam np.na drugi tydzien. Chyba,ze Wy. Nie mrozicie,to inna sprawa. ja jak mam b.duzń zrobione to zawsze cos zamroze
24 listopada 2014 13:47 / 3 osobom podoba się ten post
agamalaga

Tak dobrze. Napisalam przez 23dni, bo tak mi wychodzi z obliczen jak kase dostaje. A naprawde nie głodujemy. Jak np. Zrobie spaghetti z 0,5kg mielonego to juz mam na 3dni obiad. Ale mroze 1porcje i mam np.na drugi tydzien. Chyba,ze Wy. Nie mrozicie,to inna sprawa. :-) ja jak mam b.duzń zrobione to zawsze cos zamroze

glodowac nie glodujecie,ale jedzie skromnie,i przepraszam ze to napisze upychycie zoladki a to juz nie jedzenie,przepraszam jesli urazilam;-;-;-;-
24 listopada 2014 13:48
Albo raz zrobilam golabki, pdp nie smakowaly to ja mialam 6sztuk na 6obiadow. I tylko pdp musialam cos zrobić jakies miesko
24 listopada 2014 13:49 / 1 osobie podoba się ten post
Jak upychamy? Np. Na obiad ziemniakgi,surowka,piers z kurczaka. Albo mielone,gulasz. To wedlug mnie normalne jedzenie
24 listopada 2014 13:49 / 1 osobie podoba się ten post
natka

Gdzieś się trochę pogubiłam w czytaniu, a bardzo chciałabym wiedzieć co z Twoją bakterią?

To nie moja .  Też dokładnie nie wiem. Zmienniczka wycofana, firma ma rozmawiać z szefową Pflege na temat tej bakterii i mają zapytać "swoich" lekarzy. O mnie cisza.
24 listopada 2014 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
agamalaga

Albo raz zrobilam golabki, pdp nie smakowaly to ja mialam 6sztuk na 6obiadow. I tylko pdp musialam cos zrobić jakies miesko :-)

Aga a wklej swoj jadłospis tygodniowy.Coś mi sie wydaje,że skromnie jadasz.A chcesz dłuzej popracowac jako opiekunka? to dbaj o siebie!!!!!
24 listopada 2014 13:52
Ja nie gotuje kaczek, wolowiny ad bo nie umiem. Gotuje zupy,rozne potrawy z kurczaka,mielonego itd. Tak jak w Pl. Nie jemy rzeczy starych
24 listopada 2014 13:53 / 1 osobie podoba się ten post
agamalaga

Jak upychamy? Np. Na obiad ziemniakgi,surowka,piers z kurczaka. Albo mielone,gulasz. To wedlug mnie normalne jedzenie

zapytam a owce,jogurty kupujesz
24 listopada 2014 13:55
Ok z zeszlego tygodnia. Pn i wtorek zup warzywna z ziemniakami,mielonym,ziemniakami (gesta) sroda paluszki rybne,ziemniaki,surowka, czwartek makaron,piers z kurczaka w sosie surowka.piatek spaghetti, sobota mielone smazone,ziemniaki,surowka, niedziela maultaschen kupne i surowka
24 listopada 2014 13:56 / 1 osobie podoba się ten post
Tak . Pdp je codziennie jogurt i mam dla niej banana bo lubi. A ja nie jem, bardzo rzadko ( w pl tez nie jadam, chyba,ze latem owoce). Tam wyzej mialo byc zupa z warzywami (marchewka,seler),ziemniaki,mielone
24 listopada 2014 13:59
Na sniadanie jem musli albo kawalek chleba a na kolacje kawalek chleba (z szynka lub takim serem)i ogorek.
24 listopada 2014 14:00 / 7 osobom podoba się ten post
agamalaga

Tak . Pdp je codziennie jogurt i mam dla niej banana bo lubi. A ja nie jem, bardzo rzadko ( w pl tez nie jadam, chyba,ze latem owoce). Tam wyzej mialo byc zupa z warzywami (marchewka,seler),ziemniaki,mielone

przeczytalam twoj jadlospis-powtorze to co juz napislam zapychasz zoladek a nie jesz-nie dbasz tym samym o siebie.zeby popracowac dluzej w tym fachu niestety musisz zadbac tez o wlasciwe wyzywienie,dlaczego nie jesz owocow -sa przerozne o tej porze roku,dlaczego nie jesz jogurtow-z flora bakteryjna ktora przy okazji reguluje nasz zoladek,pogratulowac rodzinie opiekunki a twojej zmienniczce nalezy wspolczuc,takie mam zdanie przepraszam;-;-;-;-;-;-
24 listopada 2014 14:01 / 6 osobom podoba się ten post
Jeszcze powiem, ze niby ten jadlospis wyglada ok, ale nie wiem, jak to ilosciowo wyglada. Surowki moze byc na dwie osoby miska srednia ... albo malenka miseczka, tak samo mieso. Wlasnie, gdzie jogurty, czy cos podobnego, owoce. Gulasz z mielonego - to tak troche "zamiennik", wszak jestesmy ludzmi, ktorzy jakis wysilek fizyczny wykonuja, wiec i odzywianie sie powinno byc wlasciwe. Faktycznie - ten zestaw oparty jest na najtanszych produktach. Ja osobiscie nie jestem przekonana, czy to dobrze. Pomijajac potrzeby PDP i opiekunki, to tak drastyczne (moim zdaniem), oszczedzanie moze doprowadzic do problemow, kiedy nagle przyjedzie inna opiekunka i bedzie chciala, nie gniewaj sie, normalnie gotowac i jesc. Ja wiem, ze sa panie, ktore jedza, jak wrobelek, ale Ty jestes w pracy i niestety, Twoje odzywianie musi byc wlasciwe !
24 listopada 2014 14:07 / 1 osobie podoba się ten post
Porcje mamy odpowiednie. Nie jem jogurtow i owocow,bo nie przepadam. W polsce tez jem je dwa razy na msc. Ale pdp ma codziennie. Ryb nie robie,bo pdp nie je. Tylko te paluszki rybne. A. Gotowana piers czy mielone tez sa zdrowde. Ja to samo jem w pl i zyje. Nie jest to zapychanie zoladka byle gownem,ze tak napisze.
24 listopada 2014 14:10
agamalaga

Porcje mamy odpowiednie. Nie jem jogurtow i owocow,bo nie przepadam. W polsce tez jem je dwa razy na msc. Ale pdp ma codziennie. Ryb nie robie,bo pdp nie je. Tylko te paluszki rybne. A. Gotowana piers czy mielone tez sa zdrowde. Ja to samo jem w pl i zyje. Nie jest to zapychanie zoladka byle gownem,ze tak napisze.

No to z innej beczki juz nie chodzi co jadasz, ale napisz jak to robisz,że tylko tyle wydajesz moze komus sie przyda jak ma skromne fundusze.