Na wyjeździe #16

08 listopada 2014 12:38 / 1 osobie podoba się ten post
Byłam sobie w NKD ,ponieważ uznalam,iż ostatnio widziałam fajne spodnie i krótkie płaszcze.. No i co? Jajco! Przymierzam spodnie... Za duże, no to biorę dwa rozmiary mniejsze,bo pośredniego brak... Lipa za małe...no i to samo z pięknym wełnianym plaszczykiem :( smutno...
08 listopada 2014 12:43
nianta

Byłam sobie w NKD ,ponieważ uznalam,iż ostatnio widziałam fajne spodnie i krótkie płaszcze.. No i co? Jajco! Przymierzam spodnie... Za duże, no to biorę dwa rozmiary mniejsze,bo pośredniego brak... Lipa za małe...no i to samo z pięknym wełnianym plaszczykiem :( smutno...

Ninta pieniazki zostaly,a jeszcze miesiac przed Toba,napewno  ,,cos,, upatrzysz;-;-;-;-;-
08 listopada 2014 12:46 / 3 osobom podoba się ten post
nianta

Jak za duże to chyba powód do radości:)Na mnie za duże to tylko te na gumce:):):):)Hi hi hi
08 listopada 2014 12:56 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Dzieki:))
Muszę coś sobie kupić na żołądek-boli mnie od czwartkowego obiadu wg przepisu babci.
Teraz to juz pewnie też z głodu bo od wczorajszego ranka nic nie jem.
Osłonowe,mieta,rumianek-nic nie pomaga.Na krótko daje ulgę Apap.
Może do tego stres,nerwy.Czort wie ale nie powie.
W aptece najbliższej niestety nie mozna płacić kartą:(

Witaj;) moze no-spa pomoze? Kilka m-cy temu synu moj mocno narzekal na bole zoladka, lekarz zalecil wszystko co mozliwe, nic nie pomagalo, w koncu No-Spa pomogla, ktora sobie zaordynowal na polecenie zony:) no i.... pomoglo.
Gdy mnie mecza stresowe /bo tak sadze/ bole zoladka, biore NO-SPA, po 20 min. bol mija. Sprobuj co Ci szkodzi!
08 listopada 2014 12:58 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Muszę coś sobie kupić na żołądek-boli mnie od czwartkowego obiadu wg przepisu babci.

Agama, nie bierz Apapu na pusty żołądek, to nie jest dobre rozwiązanie. 
Mięta też nie bardzo, bo powoduje wydzielanie soków żołądkowych i żółci, a nie wiesz, jaki jest powód bólu, czy boli żołądek, czy coś innego. Ból trzustki jest często tak umiejscowiony, że odczuwa się go jak ból żołądka właśnie.
Wiem, że Ci ciężko, ale głodówka to najlepsze rozwiązanie, ewentualnie coś rozkurczowego możesz wziąć (No-spa na przykład). Z powodu głodu żołądek nie boli, wierz mi.
08 listopada 2014 13:29 / 1 osobie podoba się ten post
agama

jak sprzedadza ci bez recepty to kup controloc tylko nie wiem czy on w niemcach nie widnieje pod inna nazwa ale aptekarz sprawdzi....
08 listopada 2014 13:30 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Agama, nie bierz Apapu na pusty żołądek, to nie jest dobre rozwiązanie. 
Mięta też nie bardzo, bo powoduje wydzielanie soków żołądkowych i żółci, a nie wiesz, jaki jest powód bólu, czy boli żołądek, czy coś innego. Ból trzustki jest często tak umiejscowiony, że odczuwa się go jak ból żołądka właśnie.
Wiem, że Ci ciężko, ale głodówka to najlepsze rozwiązanie, ewentualnie coś rozkurczowego możesz wziąć (No-spa na przykład). Z powodu głodu żołądek nie boli, wierz mi.

A uwierz, że jednak istnieją bóle z powodu głodu przy wrzodach żołądka i dwunastnicy! Zalezy kiedy się pojawiają. Np. w nocy lub wcześnie rano. Tzw. bóle głodowe, które niejednokrotnie ustępują po posiłku czy po wypiciu jakiegoś napoju. Ale przeciwbólowe leki w tym wypadku nic nie pomogą. Tak jak wyżej koleżanki pisały rozkurczowe. Ewentualnie a może najbardziej w tym wypadku pożądany jest Ranigast.
08 listopada 2014 13:53 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

Ninta pieniazki zostaly,a jeszcze miesiac przed Toba,napewno  ,,cos,, upatrzysz;-;-;-;-;-

Tak zostały, ale gacie mi potrzebne na gwałt ;) poza tym to miało być lekarstwo na handrę :p
08 listopada 2014 13:56 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jak za duże to chyba powód do radości:)Na mnie za duże to tylko te na gumce:):):):)Hi hi hi

Wiedziałam, że będą za duże ,tak się chciałam dowartosciować ...
08 listopada 2014 14:10 / 1 osobie podoba się ten post
nianta

Tak zostały, ale gacie mi potrzebne na gwałt ;) poza tym to miało być lekarstwo na handrę :p

na chandre rozumie,ale ninta na gwalt???;-;-;-
08 listopada 2014 14:14 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

na chandre rozumie,ale ninta na gwalt???;-;-;-

A co, trochę przyjemności mi się też należy ;)
08 listopada 2014 14:25
nianta

A co, trochę przyjemności mi się też należy ;)

Poszukaj tej przyjemności bez gwałtu ;-))
08 listopada 2014 14:38
Mycha

Poszukaj tej przyjemności bez gwałtu ;-))

Od paru dni nic nie sprawia mi przyjemnosci... Ale faktycznie gwałt jest niewskazany ;)
08 listopada 2014 14:45
nianta

Od paru dni nic nie sprawia mi przyjemnosci... Ale faktycznie gwałt jest niewskazany ;)

No to zostały Ci te gacie, obyś jakieś fajne ustrzeliła. Bo tak żartując sobie, to nie wiem czy chcesz kupić czy ustrzelić ???
08 listopada 2014 14:50
reanata

A ja mam pytanie czy ktos zamawial w de z firmy ,,zalando,,-czy pobieraja kosta przesylki,?

Renatko,wrocisz do domu i zamowisz sobie u nas nie pobieraja opłat (w domu jestem).