Na wyjeździe #16

08 listopada 2014 22:39 / 2 osobom podoba się ten post
reanata

zastanawiam sie czy na czole masz czy my mamy napisane -jestesmy polki-omijam mezczyzn-polakow opiekunow -macie  takie doswiadcznia ze przed  wypowiedzenieniem sie was rozpoznaja?kurcze urosnie ci niezla ferajna kolezanek;-;-;-;-

Czy trzeba miec cos na czole napisane ? Wystarczy ze nie nosisz koszulki polo ha ha,jestes uczesana i nie masz podwinietych jasnow ha ha
08 listopada 2014 22:39 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Witajcie wieczorkiem:)
Dziś awansowałam na drabinie niemieckich wartości społecznych : byłam z moja pdp w Klubie Seniora :))
Byłam jedyną opiekunką w tym klubie i powiem wam szczerze,że pdp do wyboru do koloru,zastanawiałam sie czy jakichś wizytówek sobie nie naprodukować,a nóż się ktoś fajny trafi :))
Poza tym czas zasuwa mi szybciej niz w domku,bo codziennie mam inne atrakcje.

To ja CI podeślę trochu swoich wizytowek do porozdawania , to nie głupi pomysł hahahha.Mądrego to i dobrze poczytać przed snem , od razu lepsza będzie niedziela  :)
08 listopada 2014 22:39
ivanilia40

No ale wiesz Aneczko o co mi chodzi,zawsze bylam sama ,w porywach jedna koleżanka,a tu aż 9 szt i to całkiem fajnych babek:)
Jedna z koleżanek jest tu juz od półtora roku z przerwami i mowi,że do tej jesieni nie bylo ani jednej Polki,albo się nie ujawniały?

Zwerbowałas na forum czy była juz któraś?:)
08 listopada 2014 22:41 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Bo nie napisałaś "świeże" albo "surowe" - im trzeba dokładnie wszystko)Albo było powiedziec ,że takie jak do sosu czy zupy:)A te ze słoika mniam mniam ,bardzo lubię:)Z puszki nie bo śmierdzą dziwnie:(

Masz rację Kasiu,przypomnialam sobie jak kiedyś napisałam dziadkowi na liscie zakupow pierś z kurczaka,on to przeczytał i pyta ile ma ważyć,a ja mu na to,żeby kupił niezbyt dużą bo aż taka wielka nam nie potrzebna. No i kupił......kawaleczek piersi o wadze 100 g,wiem bo zważyłam w takim szoku byłam hahahahahh
08 listopada 2014 22:42 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Zwerbowałas na forum czy była juz któraś?:)

Zwerbowałam w realu,niestety dziewczyny na fotum nie urzędują . Mówiłam im żeby wchodzily ,ale jedna z nich mowi ze weszla i nie wie o co tam chodzi hahahha
08 listopada 2014 22:43 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No ale wiesz Aneczko o co mi chodzi,zawsze bylam sama ,w porywach jedna koleżanka,a tu aż 9 szt i to całkiem fajnych babek:)
Jedna z koleżanek jest tu juz od półtora roku z przerwami i mowi,że do tej jesieni nie bylo ani jednej Polki,albo się nie ujawniały?

Gdzie ten "raj na ziemi" - jade ha ha
08 listopada 2014 22:44 / 4 osobom podoba się ten post
Ja się zastanawiam jak ta Babcia może tak spokojnie spać, tyle co Ona się morderstw naogląda w telewizji( a ja przy Niej), to głowa boli. Zawsze wybiera kryminały na wieczór, chociaż raz byśmy zobaczyły jakąś komedię romantyczną. Jak sobie przypomnę niektóre sceny, to gęsiej skórki dostaję, a Ona im więcej krwi, tym bardziej dla Niej film zajmujący
08 listopada 2014 22:45 / 2 osobom podoba się ten post
Annika

Ja się zastanawiam jak ta Babcia może tak spokojnie spać, tyle co Ona się morderstw naogląda w telewizji( a ja przy Niej), to głowa boli. Zawsze wybiera kryminały na wieczór, chociaż raz byśmy zobaczyły jakąś komedię romantyczną. Jak sobie przypomnę niektóre sceny, to gęsiej skórki dostaję, a Ona im więcej krwi, tym bardziej dla Niej film zajmujący :-)

Przeciez to jej mlodosc ha ha Bomby lecialy,kule swistaly a trup sie gesto scielil hihi
08 listopada 2014 22:46 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

No wiem, wiem bo przy nawale pracy , takich ilosci babuszków i dziadków to nie ma czasu na dobroci w PL , oczywiście poza wydawaniem kasiory zarobionej. A jeszcze jak zaczniesz z tymi ulotkami to już całkiem zapomnisz jak koleżanki w PL  wyglądają .
08 listopada 2014 22:46 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

hehehhe wiesz co,ja myślę,że teraz to chyba babcia by mnie nie chciala oddać,dziś chwaliła się mną na prawo i lewo,nazywała mnie "schtuzer" ? nie wiem jak to się pisze i nie wiem co to znaczy,może ktoś wie?

może mowiła Ci  " stutzen" to znaczy  to tak w dowolnym tlumaczeniu jestes jej podporą,oparciem:)
08 listopada 2014 22:47
ORIM

Czy trzeba miec cos na czole napisane ? Wystarczy ze nie nosisz koszulki polo ha ha,jestes uczesana i nie masz podwinietych jasnow ha ha

taaaaak;-;-;-uznaje to za komplement dla polek,kurcze  mozecie mi nie wierzyc ale nie przygladam sie ubiora kobiet w de ,chyba ze ,,rzuci mnie na kolana,,bucik  czy torebka;-;-;-;-
08 listopada 2014 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
kotka

może mowiła Ci  " stutzen" to znaczy  to tak w dowolnym tlumaczeniu jestes jej podporą,oparciem:)

Brzmialo to jak "sztućce" :)))),wiec możliwe,że chodził o "stutzen"? 
08 listopada 2014 22:50 / 2 osobom podoba się ten post
reanata

taaaaak;-;-;-uznaje to za komplement dla polek,kurcze  mozecie mi nie wierzyc ale nie przygladam sie ubiora kobiet w de ,chyba ze ,,rzuci mnie na kolana,,bucik  czy torebka;-;-;-;-

i skarpetki ubrane do spodnicy hihi
08 listopada 2014 22:55 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

i skarpetki ubrane do spodnicy hihi

a skarpetki w tym sezonie podobno trendy;-;-;-;-
08 listopada 2014 23:12 / 2 osobom podoba się ten post
reanata

a skarpetki w tym sezonie podobno trendy;-;-;-;-

biale z zolta lamowka do czarnej spodnicy ? no to ja nie jestem trendy ha ha