Sory za bezpośredniość, ale Ty poszukaj jakiegoś sposobu, by uwolnić się psychicznie od swojego ojca. Ty naprawdę zasługujesz na wiele, a Twoj ojciec tylko na politowanie.
Sory za bezpośredniość, ale Ty poszukaj jakiegoś sposobu, by uwolnić się psychicznie od swojego ojca. Ty naprawdę zasługujesz na wiele, a Twoj ojciec tylko na politowanie.
A masz jakieś skuteczne metody? Bo ja poza wystrzeleniem go w kosmos nie mam pomysłów, rozbawila mnie ta sytuacja strasznie, bo mój ojciec poraz kolejny pokazał jak bardzo jest ograniczony
A masz jakieś skuteczne metody? Bo ja poza wystrzeleniem go w kosmos nie mam pomysłów, rozbawila mnie ta sytuacja strasznie, bo mój ojciec poraz kolejny pokazał jak bardzo jest ograniczony
w de wlasnie 11 listopad,,maja jeden dzien tj dzisiaj karnawal,w moim miescie tez feta-festyny,poprzebierani,bawia sie ;-;-;-;-
Moja tez sie lubi ze mna bawic. Np.ja otwieram okna-ona zamyka. Ja wlaczam ogrzewanie-ona wylacza. Ja siedze w piwnicy(maja tam m.in.pralnie)-ona mi wylacza swiatlo... Teraz jest calkiem sama przez noc i jak rano do niej zagladam to siedzi po ciemku w kuchni na laweczce i trzesie sie z zimna. Wlaczam ogrzewanie, wychodze na chwile z kuchni i zabawa zaczyna sie od nowa... Tlumacze jak malemu dziecku, ze nie bedzie miala cieplo jak wylaczy ogrzewanie, mowi, ze wie i...dalej marznie... Wrodzona "oszczednosc" silniejsza od rozumu jest;)
Z utęsknieniem oczekiwaną uroczystością w szkole niemieckiej jest dzień św. Marcina – 11 listopada, która jest zapowiedzią okresu świąt Bożego Narodzenia, wprowadza nastrój tajemnicy i wiary w czynienie dobra. Uroczysta atmosfera wiąże się oczywiście z postacią św. Marcina Na cześć świętego Marcina w tym dniu podaje się na obiad pieczoną gęś. Uczniowie w szkołach przygotowują specjalne latarenki i lampiony. W przededniu 11 listopada urządzany jest o zmroku pochód, w którym każde dziecko niesie swoją latarenkę, na czele, jeśli tylko to możliwe, jedzie konno osoba przebrana za św. Marcina.
Z utęsknieniem oczekiwaną uroczystością w szkole niemieckiej jest dzień św. Marcina – 11 listopada, która jest zapowiedzią okresu świąt Bożego Narodzenia, wprowadza nastrój tajemnicy i wiary w czynienie dobra. Uroczysta atmosfera wiąże się oczywiście z postacią św. Marcina Na cześć świętego Marcina w tym dniu podaje się na obiad pieczoną gęś. Uczniowie w szkołach przygotowują specjalne latarenki i lampiony. W przededniu 11 listopada urządzany jest o zmroku pochód, w którym każde dziecko niesie swoją latarenkę, na czele, jeśli tylko to możliwe, jedzie konno osoba przebrana za św. Marcina.
Jak bym moją widziała a szczególnie z właczaniem i wyłaczaniem ogrzewania -ale to mnie nie juz nie denerwuje tylko sie z tego pod nosem smieję- i tak bawimy się razem . Taka sama zabawa z chusteczkami ,oma pod poduszkę a ja 3 razy dziennie wyciagam ,bo moja dzielna oma potrafi na obecną chwilę do 12 sztuk sobie poukładać .Zabawa na całego./DDD