Na wyjeździe #16

12 listopada 2014 12:13 / 1 osobie podoba się ten post
Haneczka47

Mam pytanie ten niebiesko-bialy podklad w lozku to ktora strona jest prawidlowo niebieskim do przescieradla i bialy mamy na wierzchu czy robimy na odwyrtke ze biale patrzy na przescieradlo a niebieskie dotyka pupu??????bo juz zgluplam

niebieskie do przescieradla,bo to jest ta czesc "gumowana" i nie przepuszcza plynow.Logiczne wiec ze biale do pupy bo delikatne i chlonne
12 listopada 2014 12:18
Haneczka47

czyli widzimy biale,a czemu wczoraj mi materac zamoczylo

podklad sie zmienil polozenie lub pdp przesuwa tylek.Nie wiem jaki duzy masz ten podklad.Jesli duzy to wkladaj go pomiedzy materac a krawedz lozka.Jesli maly to doszyj sobie dlugie tasmy do kazdego z rogow tak abys mogla przywiazac podklad do marerac.przecianij tasmy pod materacem i zawiaz.Nie bedzie wtedy az tak wedrowal po lozku w nocy
12 listopada 2014 12:35 / 1 osobie podoba się ten post
Haneczka47

Mam pytanie ten niebiesko-bialy podklad w lozku to ktora strona jest prawidlowo niebieskim do przescieradla i bialy mamy na wierzchu czy robimy na odwyrtke ze biale patrzy na przescieradlo a niebieskie dotyka pupu??????bo juz zgluplam

Jak miałam leżącego Pdp to kładam dwa podklady na materac potem prześcieradło ,potem znowu 2 podkłady ,potem dość duży prostokątny podkład z grubszej bawełny i zakladałam na boki aby podkłady się nie przesuwały za bardzo.. Nie zdarzyło mi się aby materac zmoczyć ,te pierwsz podkłady czasami tak..
12 listopada 2014 12:39 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Jak miałam leżącego Pdp to kładam dwa podklady na materac potem prześcieradło ,potem znowu 2 podkłady ,potem dość duży prostokątny podkład z grubszej bawełny i zakladałam na boki aby podkłady się nie przesuwały za bardzo.. Nie zdarzyło mi się aby materac zmoczyć ,te pierwsz podkłady czasami tak..

Pod warunkiem ,że masz tyle tych podkładów-moja PDP tych niebiesko białych ma ino 3.Na szczęscie aż takich awarii nie miewa:)
12 listopada 2014 12:47 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Pod warunkiem ,że masz tyle tych podkładów-moja PDP tych niebiesko białych ma ino 3.Na szczęscie aż takich awarii nie miewa:)

To racja , miałam tych podkładów ile chciałam , z tego co pamiętam byly opłacane przez kasę chorych.
12 listopada 2014 12:54
Ha!Też mam na poczcie rachunek-ale nawet go nie otwieram ,jak niczego czego sie nie spodziewam!!!!Do kosza!!!!
12 listopada 2014 13:22 / 1 osobie podoba się ten post
Podklad sie nie przesunal,musze pod spod polozyc jeszcze ten jednorazowy podklad,a pampersa ma az 8 "kropli " czyli ten extra ,na noc,dzieki za pomoc,
przemoczyl materac wiec myslalam ze zzle zainstalowalam hihi
12 listopada 2014 13:24 / 3 osobom podoba się ten post
Mnie sie marzy wyjazd na swieta, gdzies gdzie bym mogla lezec, jesc potrawy swiateczne i znowu lezec i jesc i znowu........, w ciszy zupelnej. Znacie takie miejsca?
12 listopada 2014 13:26 / 3 osobom podoba się ten post
Chyba szpital,lezec jesc ,lezec,jesc
12 listopada 2014 13:55 / 1 osobie podoba się ten post
Haneczka47

Chyba szpital,lezec jesc ,lezec,jesc

To bylo brutalne z Twojej strony Hanuś.
12 listopada 2014 13:59 / 1 osobie podoba się ten post
Absolutnie nikomu nie marzy sie takie totalne nic nie robienie? Po tym codziennym jednostajnym robieniu wszystkiego przy mało wdziecznym pdp lub dwojgu? Jeju, co sie z Wami dzieje?
12 listopada 2014 14:01 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Absolutnie nikomu nie marzy sie takie totalne nic nie robienie? Po tym codziennym jednostajnym robieniu wszystkiego przy mało wdziecznym pdp lub dwojgu? Jeju, co sie z Wami dzieje?

a czemu Ty się tak rzadko odzywasz
12 listopada 2014 14:06 / 2 osobom podoba się ten post
siwa

a czemu Ty się tak rzadko odzywasz

Siweczku ja tu codzien zagladam, Ciebie nie widuje, ha ha ha . Mniej sie udzielam bo w zyciu moim duzo zmian zaszlo i mam troche spraw do zalatwienia. Jestem w pracy wiec musze dzwonic, meilowac itp.
12 listopada 2014 14:12
margolcia

Siweczku ja tu codzien zagladam, Ciebie nie widuje, ha ha ha . Mniej sie udzielam bo w zyciu moim duzo zmian zaszlo i mam troche spraw do zalatwienia. Jestem w pracy wiec musze dzwonic, meilowac itp.

Kiedy wracasz do domu
12 listopada 2014 14:16 / 5 osobom podoba się ten post
Ja dziesiejszy dzień zaliczam do udanych,znalazłam 20 € :)))) Pierwszy raz w zyciu cokolwiek znalazłam,a pisali w horoskopie,że przypływ gotówki mnie czeka to nie uwierzyłam :))
Poza tym pochmurno i zimno,ale spacer zaliczyłam,teraz kawusia i serial,potem chyba za jakieś prasowanie się wezmę.