Na wyjeździe #16

13 listopada 2014 20:46
A to super mój facet by tu 3 dni nie wytrzymał chyle czoła ;-)
13 listopada 2014 20:50 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Dziś spędziłam połowe dnia na zadbaniu o zdrowie psychiczne,czyli byłam w Stuttgarcie na zakupach :))
Nie kupiłam nic szczególnego ,dwie torby kosmetyków : do ciała,do włosów kredki do oczu,no i 2 pary spodni treningowych przecenionych z 25 € na 7 € :))
Pomacałam troszkę ciuszków,poprzymierzałam no i od razu mi lepiej.
Byłam na zakupach z córką i wnuczką babci, Rozmawiałyśmy tez o moim ewentualnym powrocie. powiedzialy,że będę bardzo mile widziana jesli zdecyduję się na powrót. Powiedziałam,że nie wiem jakie zmiany wprowadzi moja agencja,jesli to będą korzystne dla mnie zmiany to oczywiście wrócę w styczniu.
Wiecie co,nigdy nie sądziłam że ta sztela okaże się taka fajna,właśnie ze względy na rodzinę,bo babcia to raczej mało atrakcyjna towarzysko,ale rodzina świetna.
Najbardziej podoba mi się to,że czas leci szybko jak w domu,zaraz będę miała tylko miesiąc do powrotu i naprawdę nie było dnia żebym się nudziła.
Jutro jedziemy do Ludwigsurga do lekarza,a potem do restauracji na obiad,potem mam pauzę....i jak nie lubić tego miejsca?

W Ludwigsburgu też możesz przecież po sklepach polatać. Mnie Stuttgart męczył. Przestałam lubić zatłoczone ulice. U mnie jest sporo fajnych sklepów i to blisko siebie. Obiecałam sobie, że tym razem nie wydam forsy ale znam siebie, niestety ;-///  Fajnie że trafiłaś na dobrą przecenę. 
13 listopada 2014 21:01 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

W Ludwigsburgu też możesz przecież po sklepach polatać. Mnie Stuttgart męczył. Przestałam lubić zatłoczone ulice. U mnie jest sporo fajnych sklepów i to blisko siebie. Obiecałam sobie, że tym razem nie wydam forsy ale znam siebie, niestety ;-///  Fajnie że trafiłaś na dobrą przecenę. 

No mogę,ale Ludwigsurg to mały pikuś niestety i przecen aż takich nie ma,jednak już zlokalizowałam tam rynek więc też sie wybiorę:))
Najbardziej śmiać mi się chciało,ajk zlokalizowałam sklep z e-fajkami,chciałam zobaczyc jakie mają baterie do e-fajek,no ale córka i wnuczka tak sie bały,że zginę,ze nie odstepowały mnie na krok więc weszły ze mną do tego sklepu. Ja tu jestem jako niepaląca,nie wiedzą ,że palę e-fajkę,musiałam wymyślić ,że chcialam kupić na prezent .
Babka w sklepie produkowała się o tłumaczyła działanie,córka babci wypytywała o wszystko i dziwiła się,ze to tak działa,mnie też tłumaczyła jak to działa,a mnie się tak chciało śmiać,że ledwie wytrzymywałam. W pewnym monencie łzy mi poleciały od wstrzymywania tego śmiechu hahahahhahah
Teraz pozmyślałam,że jak mnie złapią na paleniu e-fajki to na głupka wyjdę...
13 listopada 2014 21:07 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

No mogę,ale Ludwigsurg to mały pikuś niestety i przecen aż takich nie ma,jednak już zlokalizowałam tam rynek więc też sie wybiorę:))
Najbardziej śmiać mi się chciało,ajk zlokalizowałam sklep z e-fajkami,chciałam zobaczyc jakie mają baterie do e-fajek,no ale córka i wnuczka tak sie bały,że zginę,ze nie odstepowały mnie na krok więc weszły ze mną do tego sklepu. Ja tu jestem jako niepaląca,nie wiedzą ,że palę e-fajkę,musiałam wymyślić ,że chcialam kupić na prezent .
Babka w sklepie produkowała się o tłumaczyła działanie,córka babci wypytywała o wszystko i dziwiła się,ze to tak działa,mnie też tłumaczyła jak to działa,a mnie się tak chciało śmiać,że ledwie wytrzymywałam. W pewnym monencie łzy mi poleciały od wstrzymywania tego śmiechu hahahahhahah

I po co było kłamać?Tym bardziej ,że to nawet nie zwykłe fajki tylko "e" Oj,Ivanilka ,oj,oj,kłamczuszku:):):):)
13 listopada 2014 21:08 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Aj tam aj tam. Powiesz, że zdecydowałaś się wypróbować produkt a pani tak go zachwalała, że ciekawość zwyciężyła. A jak wrócisz po zjeździe do PL z e-fajka w rączkach, to powiesz że spodobało Ci się. Hahaha - matko kochana !!!   co ja wypisuję ;-)))    
13 listopada 2014 21:12 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

I po co było kłamać?Tym bardziej ,że to nawet nie zwykłe fajki tylko "e" Oj,Ivanilka ,oj,oj,kłamczuszku:):):):)

Wiem,że niepotrzebnie kłamałam,a własciwie nie poprawiłam agencji,bo kiedyś napisałam ,że jestem niepaląca i tak juz zostało. Innym rodzinom nie przeszkadzalo ze e-fajke palę,a tu diabli ich wiedzą. No nic,i tak nie czuc ze popalam,będę musiała się dalej maskować.:)
13 listopada 2014 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Wiem,że niepotrzebnie kłamałam,a własciwie nie poprawiłam agencji,bo kiedyś napisałam ,że jestem niepaląca i tak juz zostało. Innym rodzinom nie przeszkadzalo ze e-fajke palę,a tu diabli ich wiedzą. No nic,i tak nie czuc ze popalam,będę musiała się dalej maskować.:)

ja mówieże pale mało,a kto sprawdzi ile naprawde [chociaż naprawde niewiele,5,6]
13 listopada 2014 21:21 / 1 osobie podoba się ten post

Kacha jak dalej będziesz wrzucać oferty pracy na forum (a robisz to ostatnio średnio co trzy dni), to usunę Twoje konto. Moderator

13 listopada 2014 21:28
herzen

Dziewczyny kolezanka poszukuje busa z łodzi dz niemiec mamcie moze jakies namiary ?

Chcesz jeszcze te namiary na busa ?
13 listopada 2014 22:11
mam pytanie z innej beczki; jaka kwota za 2 tygodnie w DE w okresie swieteczno- noworocznym jest ok? nie mam orientacji.
13 listopada 2014 22:14
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

mam pytanie z innej beczki; jaka kwota za 2 tygodnie w DE w okresie swieteczno- noworocznym jest ok? nie mam orientacji.

stawka dzienna plus extra za święta :))
13 listopada 2014 22:16
Ciotka

stawka dzienna plus extra za święta :))

stawki dzienne firmy maja rozne, premie swiateczne tez. dlatego pytam o konkretna kwote. dostalam jakas tam propozycje i nie wiem czy dobra czy zla ;) mam komunikatywny niemiecki i bylam juz w De w tym temacie ;)
13 listopada 2014 22:23 / 3 osobom podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

stawki dzienne firmy maja rozne, premie swiateczne tez. dlatego pytam o konkretna kwote. dostalam jakas tam propozycje i nie wiem czy dobra czy zla ;) mam komunikatywny niemiecki i bylam juz w De w tym temacie ;)

Moja stawka miesięczna to ok1500 eur. więc dzienna to ok:50 eur. za każdy dzień świąt 100 euro prosty rachunek :))za sylwka tyle samo co za święta :))) Niestety ja święta spędzam w domciu ,, piniądze to nie wszysko a  bez piniędzy to ch..j ,,:)))HI ! HI ! :))
13 listopada 2014 22:26
;) Jaki kolega skromny :))
13 listopada 2014 22:28
no to tyle zdecydowanie mi nie zaproponowali ani dniowki ani premii ;)