Na wyjeździe #16

16 listopada 2014 21:33
ORIM

a to jak pojade na urlop do Pl  ha ha Na tzw 2 dzien wymagam opieki hihi

W szpitalu najlepsza, weszły jakies nowe dyrektywy unijne,potem nam opiszesz jak było)))))))))))))))))))))
16 listopada 2014 21:34 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

a to jak pojade na urlop do Pl  ha ha Na tzw 2 dzien wymagam opieki hihi

mi na 3,4 jeszcze dokładnie nie wiem
16 listopada 2014 21:34
mleczko47

A ta bateria wannowa to takie dynamo?babcia musiala krecic w wodzie?

nie.Lift ma taki rekaw na wode, pod siedziskiem.Odkrecasz kran,rekaw sie napelnia i lift wrdruje do gory.Jest rowniez przycisk do spuszczania wody wiec siedzisko jedzie w dol
16 listopada 2014 21:37 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

No nie wiem.Organizator zobaczy ,że Nianta sobie radzi i pielegniarki do wyjazdu nie zobaczy....a do pierwszego jest AŻ dwa tygodnie.Babcia nawet sama nie siedzi....stomia...tlen.....Fajnie ,ze sie Nianta postawiłaś ,ale niech na tej jednej rozmowie sie nie skończy!Piłuj organizatora ile wlezie!!!!!Jak to dla niego keine problem to niech sam obsługuje i tlen i stomię.....Ciekawe jak sobie mądrala poradzi?

Wiesz, dla niego , to zaden problem, bo prawie 20 lat pracował w szpitalu,
Do 1,12 dwa tygodnie, ale PDP wróci najwcześniej w ten piątek, czyli ewentualnie tydzień, nie będę dawać rady, to sam tu będzie warował :p
16 listopada 2014 21:38 / 4 osobom podoba się ten post
Widzę zdjęcie powyżej i napiszę nie na temat.
Nieustannie zadziwia mnie skłonność moich Pdp do bycia za wszeką cenę nadal zdrowymi ludźmi:(
Nie jest ważne,że stawy bolą-trzeba się przebierać 3xdziennie!!!
Po co???
Czy nie mozna dnia bez wizyty przezyć w pizamce?
Jestem tutaj po to żeby im pomagać,i tak tez czynię.Jakieś naleciałości zostały,obydwoje sie zestarzeli,a nadal pokutuje bycie ''sprawnym i zdrowym''chociaż ciało już protestuje.
Do kitu:( Smarowanie pseudo-pomagajacymi maściami to placebo.Faszerowanie się ''kropelkami''prowadzi do uzależnienia-dawkuje i podaje babcia.
Ale pojechać do banku i sie poobijać to tak!!
Czy dojdę kiedyś do harmonogramu 6/6? Tygodni oczywiście.
Tutaj poza drobnymi usterkami-może nie aż tak drobnymi-jest super miejsce.Fakt,że jedzenie monotonne i skromne(nie jadamy wspólnych kolacji i śniadań-sama sobie kupuję),internet to nieznana i niepotrzebna rzecz-sama musze o to zadbać. Poza tym kasa jest normalna a czasu dla siebie mam bardzo dużo.
Jestem juz tutaj za długo.I jeszcze m-c mi został.
Panna,która była dwa razy nie wraca ponownie.Dziadeczki,bądź ich synowie nie godzą sie na zmiany krótsze niż 3m-ce.
Przyjdzie mi zmienić miejsce.Znamy sie juz jak przysłowiowe konie ale po raz kolejny dochodzę do wniosku,że to za długo:(
16 listopada 2014 21:38 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

nie.Lift ma taki rekaw na wode, pod siedziskiem.Odkrecasz kran,rekaw sie napelnia i lift wrdruje do gory.Jest rowniez przycisk do spuszczania wody wiec siedzisko jedzie w dol

Orim kochany, ja żartowałam:)
16 listopada 2014 23:00
doda1961

Agrafko, tu masz do obejrzenia jak to mniej wiecej działa.

Bardzo mi pomogas:) Kapiel dopiero we srode, ale juz sie stresuje. Zreszta martwi mnie to, ze pdp ma na ciele troche siniakow. Boje sie, zeby potem na mnie nie bylo. Ogolnie jestem strzepkiem nerwow, moze to dlatego, ze to moja pierwsza stella. Bylam operka w Niemczech, ale tam bylo latwiej. Poprzedniczki spaly na dole, a ja spie w pokoju obok babci, bo boje sie, ze upadnie. Ona w nocy wstaje sama na krzeslo toaletowe. Ryzyko upadku jest, bo nie jest calkiem sprawna, do tego ma tiki typowe dla choroby parkinsona. Moze przewrazliwiona jestem, nie wiem. Chyba nikt na tym forum nie byl taki zesrany na pierwszym wyjezdzie jak ja.
16 listopada 2014 23:28 / 7 osobom podoba się ten post
agrafka

Bardzo mi pomogas:) Kapiel dopiero we srode, ale juz sie stresuje. Zreszta martwi mnie to, ze pdp ma na ciele troche siniakow. Boje sie, zeby potem na mnie nie bylo. Ogolnie jestem strzepkiem nerwow, moze to dlatego, ze to moja pierwsza stella. Bylam operka w Niemczech, ale tam bylo latwiej. Poprzedniczki spaly na dole, a ja spie w pokoju obok babci, bo boje sie, ze upadnie. Ona w nocy wstaje sama na krzeslo toaletowe. Ryzyko upadku jest, bo nie jest calkiem sprawna, do tego ma tiki typowe dla choroby parkinsona. Moze przewrazliwiona jestem, nie wiem. Chyba nikt na tym forum nie byl taki zesrany na pierwszym wyjezdzie jak ja.

Agrafka!!!Wiekszośc była,nie stresuj się:)
Przede wszystkim siniaki jak najpredzej pokaż komus z rodziny,niech wiedza że babcia je miała zanim nastałaś a druga sprawa nie rób czegos takiego ja spanie w pokoju PDP!!!!Masz swój pokój i tam masz spac!Przyzwyczaisz babcie i nastepna opiekunka będzie miała przesrane!!Przeciez nie możesz być zawsze i wszedzie!!Jak będziesz na kibelku siedziała to babcia tak samo sie moze przewrócic i nie masz na to wpływu!!Rozumiem ,że jestes w stresi bo to pierwszy raz, ale postepuj rozsądnie.Powodzenia:)
16 listopada 2014 23:55
Witam, znalazlam sklep kik oddalony od mojego miejsca zamieszkania ń 5km. Niestety nie mam auta. Posiadam swoj adres i adres sklepu. Kto mi pomoze odnalezc autobus jak tam dojade
17 listopada 2014 14:17
Mnie poniedziałek zaczął się bardzo dobrze,po pierwsze wiecie o moim przelewie- dobrze się skończyło,mam nauczkę na przyszłość,żeby nic nie wklejać.
Po drugie rozmawiałam z moją agencją i dowiedziałam się wszystkiego bardzo dokładnie,otóż opiekunki zatrudnione będą na podstawie umowy zlecenia i niektóre na umowę o pracę. Składki odprowadzane będą od srdniej krajowej,nikomu nie będzie proponowane założenie własnej działalności.
Dla mnie to bardzo dobra wiadomość,wiem już teraz na czym stoję i mogę planować przyszłość.
17 listopada 2014 14:21
ivanilia40

Mnie poniedziałek zaczął się bardzo dobrze,po pierwsze wiecie o moim przelewie- dobrze się skończyło,mam nauczkę na przyszłość,żeby nic nie wklejać.
Po drugie rozmawiałam z moją agencją i dowiedziałam się wszystkiego bardzo dokładnie,otóż opiekunki zatrudnione będą na podstawie umowy zlecenia i niektóre na umowę o pracę. Składki odprowadzane będą od srdniej krajowej,nikomu nie będzie proponowane założenie własnej działalności.
Dla mnie to bardzo dobra wiadomość,wiem już teraz na czym stoję i mogę planować przyszłość.

skladki od sredniej krajowej?ale dotyczy to wszystkich czy akurat Twojej firmy?tez musze wyslac chyba zapytanie bo tez nadal nic nie wiem jak to ze mną będzie po nowym roku.
17 listopada 2014 14:24 / 1 osobie podoba się ten post
aldona

skladki od sredniej krajowej?ale dotyczy to wszystkich czy akurat Twojej firmy?tez musze wyslac chyba zapytanie bo tez nadal nic nie wiem jak to ze mną będzie po nowym roku.

Ja piszę o mojej agencji,nie wiem jak jest we wszystkich. Njalepiej zadzwonić i się dokładnie dowiedzieć. 
17 listopada 2014 14:27
ivanilia40

Ja piszę o mojej agencji,nie wiem jak jest we wszystkich. Njalepiej zadzwonić i się dokładnie dowiedzieć. 

A co będzie decydowało o rodzaju umowy?
17 listopada 2014 14:30 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

A ta bateria wannowa to takie dynamo?babcia musiala krecic w wodzie?

Dobra rzecz.Jeszcze gospodarstwo domowe w prąd zaopatrzy;))
17 listopada 2014 14:32
ivanilia40

Moja firma nadal się zastanawia jak to  rozwiazać, oby za długo im to nie zeszło, bo poodchodzą ludzie od nich