a to jak pojade na urlop do Pl ha ha Na tzw 2 dzien wymagam opieki hihi
A ta bateria wannowa to takie dynamo?babcia musiala krecic w wodzie?
No nie wiem.Organizator zobaczy ,że Nianta sobie radzi i pielegniarki do wyjazdu nie zobaczy....a do pierwszego jest AŻ dwa tygodnie.Babcia nawet sama nie siedzi....stomia...tlen.....Fajnie ,ze sie Nianta postawiłaś ,ale niech na tej jednej rozmowie sie nie skończy!Piłuj organizatora ile wlezie!!!!!Jak to dla niego keine problem to niech sam obsługuje i tlen i stomię.....Ciekawe jak sobie mądrala poradzi?
nie.Lift ma taki rekaw na wode, pod siedziskiem.Odkrecasz kran,rekaw sie napelnia i lift wrdruje do gory.Jest rowniez przycisk do spuszczania wody wiec siedzisko jedzie w dol
Bardzo mi pomogas:) Kapiel dopiero we srode, ale juz sie stresuje. Zreszta martwi mnie to, ze pdp ma na ciele troche siniakow. Boje sie, zeby potem na mnie nie bylo. Ogolnie jestem strzepkiem nerwow, moze to dlatego, ze to moja pierwsza stella. Bylam operka w Niemczech, ale tam bylo latwiej. Poprzedniczki spaly na dole, a ja spie w pokoju obok babci, bo boje sie, ze upadnie. Ona w nocy wstaje sama na krzeslo toaletowe. Ryzyko upadku jest, bo nie jest calkiem sprawna, do tego ma tiki typowe dla choroby parkinsona. Moze przewrazliwiona jestem, nie wiem. Chyba nikt na tym forum nie byl taki zesrany na pierwszym wyjezdzie jak ja.
Mnie poniedziałek zaczął się bardzo dobrze,po pierwsze wiecie o moim przelewie- dobrze się skończyło,mam nauczkę na przyszłość,żeby nic nie wklejać.
Po drugie rozmawiałam z moją agencją i dowiedziałam się wszystkiego bardzo dokładnie,otóż opiekunki zatrudnione będą na podstawie umowy zlecenia i niektóre na umowę o pracę. Składki odprowadzane będą od srdniej krajowej,nikomu nie będzie proponowane założenie własnej działalności.
Dla mnie to bardzo dobra wiadomość,wiem już teraz na czym stoję i mogę planować przyszłość.
skladki od sredniej krajowej?ale dotyczy to wszystkich czy akurat Twojej firmy?tez musze wyslac chyba zapytanie bo tez nadal nic nie wiem jak to ze mną będzie po nowym roku.
Ja piszę o mojej agencji,nie wiem jak jest we wszystkich. Njalepiej zadzwonić i się dokładnie dowiedzieć.
A ta bateria wannowa to takie dynamo?babcia musiala krecic w wodzie?
Ja piszę o mojej agencji,nie wiem jak jest we wszystkich. Njalepiej zadzwonić i się dokładnie dowiedzieć.