Witam, znalazlam sklep kik oddalony od mojego miejsca zamieszkania ń 5km. Niestety nie mam auta. Posiadam swoj adres i adres sklepu. Kto mi pomoze odnalezc autobus jak tam dojade:-)
Witam, znalazlam sklep kik oddalony od mojego miejsca zamieszkania ń 5km. Niestety nie mam auta. Posiadam swoj adres i adres sklepu. Kto mi pomoze odnalezc autobus jak tam dojade:-)
A co będzie decydowało o rodzaju umowy?
Moja firma nadal się zastanawia jak to rozwiazać, oby za długo im to nie zeszło, bo poodchodzą ludzie od nich
Bardzo mi pomogas:) Kapiel dopiero we srode, ale juz sie stresuje. Zreszta martwi mnie to, ze pdp ma na ciele troche siniakow. Boje sie, zeby potem na mnie nie bylo. Ogolnie jestem strzepkiem nerwow, moze to dlatego, ze to moja pierwsza stella. Bylam operka w Niemczech, ale tam bylo latwiej. Poprzedniczki spaly na dole, a ja spie w pokoju obok babci, bo boje sie, ze upadnie. Ona w nocy wstaje sama na krzeslo toaletowe. Ryzyko upadku jest, bo nie jest calkiem sprawna, do tego ma tiki typowe dla choroby parkinsona. Moze przewrazliwiona jestem, nie wiem. Chyba nikt na tym forum nie byl taki zesrany na pierwszym wyjezdzie jak ja.
Chyba staż pracy,ale nie wiem. Najlepiej sama zadzwon i zapytaj,bardzo chętnie udzielają informacji. Mają nam nowe umowy wysyłać w niedługim czasie.
Agrafka!!!Wiekszośc była,nie stresuj się:)
Przede wszystkim siniaki jak najpredzej pokaż komus z rodziny,niech wiedza że babcia je miała zanim nastałaś a druga sprawa nie rób czegos takiego ja spanie w pokoju PDP!!!!Masz swój pokój i tam masz spac!Przyzwyczaisz babcie i nastepna opiekunka będzie miała przesrane!!Przeciez nie możesz być zawsze i wszedzie!!Jak będziesz na kibelku siedziała to babcia tak samo sie moze przewrócic i nie masz na to wpływu!!Rozumiem ,że jestes w stresi bo to pierwszy raz, ale postepuj rozsądnie.Powodzenia:)
Dziekuje za pocieszenie. Siadlam z babcia do stolu i cwiczylysmy wymowe, ucieszyla sie. Codziennie bede z nia cwiczyc,to moze beda jakies efakty. Mam do Was jeszce jedno pytanko odnosnie kapieli. Babcia ma takie krzeslo specjalne na, ktore sie ja sadza. I tak sie zastanawiam jak jej glowe tam myc, zeby jej szampon w oczy nie nalecial. Wiem, moze glupie pytania, ale jak cos jest nie tak z jej toaleta to rozpacza i sie denerwuje. Myje ja codziennie rano, ale raz w tygodniu ma byc ta kapiel wlasnie. Troche sie obawiam tego, jak ja tam wsadze i jak ja myc zeby sie nie denerwowala. Przepraszam za zawracanie glowy, ale jestescie bardziej doswiadczone, a ja z tym krzeslem mam pierwszy raz do czynienia.
P.S Brak znakow polskich, stad moj troche niechlujny sposob pisania.
mi firma dala odpowiedz, ze jak na razie jest bez zmian, tylko jakos nie wierze chyba, chwila moment i grudzien mamy, a firmy nadal nie wiedzą??
moze te zmiany dla nas malo korzystnie wyglądają dlatego by zaoszczedzic Nam nerw a im czasu na nasze pytania nic nie wiedzą??
Kasiu nie spie w pokoju pdp, tylko w pokoju za sciana:) Jest tez pokoj dla opiekunek na dole, tam spaly moje poprzedniczki, ale on jest usytuowany jakby w piwnicy, bardzo daleko od pokoju babci. Gdyby cos sie stalo nie wiem czy bym ja tam uslyszala. Ja zawsze tak mam, ze sie zamartwiam, w kazdej dziedzinie zycia niestety. Ale powoli juz widze, ze pdp zaczyna sie ze mna oswajac. Nawet jak dostaje histerii to widze, ze pomaga jak ktos ja glaska i w ogole kontakt fizyczny, wtedy powoli sie uspokaja.
Spam! Moderator
Kasiu nie spie w pokoju pdp, tylko w pokoju za sciana:) Jest tez pokoj dla opiekunek na dole, tam spaly moje poprzedniczki, ale on jest usytuowany jakby w piwnicy, bardzo daleko od pokoju babci. Gdyby cos sie stalo nie wiem czy bym ja tam uslyszala. Ja zawsze tak mam, ze sie zamartwiam, w kazdej dziedzinie zycia niestety. Ale powoli juz widze, ze pdp zaczyna sie ze mna oswajac. Nawet jak dostaje histerii to widze, ze pomaga jak ktos ja glaska i w ogole kontakt fizyczny, wtedy powoli sie uspokaja.
Agrafka - Ty będziesz dobra opiekunką,tylko kieruje sie swoim zdrowym rozsadkiem.Podobasz mi sie na maksa.