Na wyjeździe #16

20 listopada 2014 08:05 / 2 osobom podoba się ten post
A u mnie dziś popołudniu imprezka urodzinowa babci-94 wiosenki kończy:)Klan się zjedzie na 2 godzinki:):):)
20 listopada 2014 08:13 / 4 osobom podoba się ten post
Macie racje dziewczyny,też to czuję i jak wszyscy tutaj, będę robić wszystko żeby Jej ulżyć.Wczoraj córki też mówiły ,że mama już tyle wycierpiała,że One z ulgą przyjmą fakt kiedy odejdzie.Ma dobre życie, kochane dzieciaki,jest otoczona troską i miłością,każdy tak powinniem mieć.Po południu przyjdzie doktor, zobaczę co On powie, a teraz idę utyrać tą moją melancholię,zrobię pyszny i pracochłonny obiadek.
20 listopada 2014 08:15 / 1 osobie podoba się ten post
A i ja ruszam do pracy,nie ma zmiłuj-(
20 listopada 2014 08:21
kasia63

A u mnie dziś popołudniu imprezka urodzinowa babci-94 wiosenki kończy:)Klan się zjedzie na 2 godzinki:):):)

94 lata, dobry wynik. Super że rodzina o niej nie zapomniała, bo skoro cały klan się zjeżdża... to pewnie będzie sporo gości.
20 listopada 2014 08:50 / 7 osobom podoba się ten post
Czytałam wpis wczoraj Agrafki dotczący pracy w Szwajcarii w charekterze opiekunki dzieci.Praca wdzieczna - bo inny charakter i przytulic można.Ale mniej płatna niż opiekunki osob starszych.To sa te dzieci - dziewczynka juz dzisiaj z pretensjami*wiadomo i z racji wieku i urody.Mam kontakt z nimi.Chlopca wychowywałam od urodzenia,dostałam go - ze mna spał,chodziłam z nim do lekarza a cześć zycia spędził w Polsce.Nauczyłam go piosenki Golcow :"Do Wadowic wróć".No i trochę po polsku gada.Fajny okres pracy z tą rodzina zwiedzałam swiat.Młodzi rodzice zabierali mnie ze sobą - dziecmi zajmowałam sie w hotelach bo noce należały do nich.Bawili się.Takie to przywileje młodoci i zasobności.Ale to był taki przerywnik w karierze" opiekunki.
20 listopada 2014 08:56
kasia63

Powiedz mi Kasiu,czy ty jakos uczestniczysz w takiej imprezie,dajesz jakis prezencik czy cos tam,może kwiaty, pytam bo nigdy nie miałam okazji byc jak PDP mieli urodziny a tym razem mnie to nie ominie,wiec chciałabym wiedziec,
20 listopada 2014 09:03 / 1 osobie podoba się ten post
Nie wiem gdzie to wkleić i wiem, że często się takie informacje pojawiają, ale wkleję tutaj, bo właśnie mnie ucieszył ten art.
http://www.sfora.pl/polska/Wielki-sukces-polskich-naukowcow-O-krok-od-leku-na-raka-a73906
20 listopada 2014 09:17 / 2 osobom podoba się ten post
Mirka Dz

Nie wiem gdzie to wkleić i wiem, że często się takie informacje pojawiają, ale wkleję tutaj, bo właśnie mnie ucieszył ten art.
http://www.sfora.pl/polska/Wielki-sukces-polskich-naukowcow-O-krok-od-leku-na-raka-a73906

Powinnismy sie chwalic,jesteśmy uzdolnieni jako narod.Ostatnio ogladałam wywiad jak zwykle załapałam sie tylko na część - pierwsza operacja na serduszku 5 letniej dziewczynki, oczywiście pierwsza na świecie odbyła się w Polsce ok 3 tyg. temu.Poszukam szczegółów w necie.
20 listopada 2014 09:53 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

Powiedz mi Kasiu,czy ty jakos uczestniczysz w takiej imprezie,dajesz jakis prezencik czy cos tam,może kwiaty, pytam bo nigdy nie miałam okazji byc jak PDP mieli urodziny a tym razem mnie to nie ominie,wiec chciałabym wiedziec,

Czy będę uczestniczyc to sie okaże-wolaąłbym nie ,bo nie przepadam za takimi imprezkami na wyjeździe.Prezentu nie kupuję-na wyraźne polecenie "szefowej",czyli córki-dostałam tylko ogólna kartkę ,żeby wpisac swoje imie pod życzeniami.W innym miejscach róznie bywało,ale jesli cos od siebie to kartke z życzeniami kupowałam i raz pod choinkę sweter dla babuszki /praktycznie ,bo był jej potrzebny:)/-ale i ja dostałam wtedy prezent szeleszczący:)W zadnym tez miejscy nie było jakiegos specjalnego zjazdu familijnego.Zobaczymy jak będzie:)
20 listopada 2014 10:23 / 2 osobom podoba się ten post
Moja pdp ma urodziny 3grudnia, 89lat i kupie jej kubek (lubi pic herbate), nasze ptasie mleczko,kartka urodzinowa i zrobie sernik na zimno i wsadze swieczki. Ale moja pdp jest kochana. Wydatek ok 5e. Zaszaleje a tej radosc bedzie bezcenna
20 listopada 2014 10:45 / 2 osobom podoba się ten post
agamalaga

Moja pdp ma urodziny 3grudnia, 89lat :-) i kupie jej kubek (lubi pic herbate), nasze ptasie mleczko,kartka urodzinowa i zrobie sernik na zimno i wsadze swieczki. Ale moja pdp jest kochana. Wydatek ok 5e. Zaszaleje a tej radosc bedzie bezcenna :-)

Moja Zysia ,też ma urodziny 3grudnia:)przygotowałam się w Polsce,mam słoiczek miodu czerwcowego jeszcze z tatusiowej pasieki i sloiczek pigwy, którą sprawiałam przed wyjazdem. Generalnie nie robię specjalnych prezentów,jestem fanką wszelkich przetworów i w domu produkuję co się da,zawsze coś zabieram dla siebie i na takie okazje mam też jak znalazł.
20 listopada 2014 10:49 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Czytałam wpis wczoraj Agrafki dotczący pracy w Szwajcarii w charekterze opiekunki dzieci.Praca wdzieczna - bo inny charakter i przytulic można.Ale mniej płatna niż opiekunki osob starszych.To sa te dzieci - dziewczynka juz dzisiaj z pretensjami*wiadomo i z racji wieku i urody.Mam kontakt z nimi.Chlopca wychowywałam od urodzenia,dostałam go - ze mna spał,chodziłam z nim do lekarza a cześć zycia spędził w Polsce.Nauczyłam go piosenki Golcow :"Do Wadowic wróć".No i trochę po polsku gada.Fajny okres pracy z tą rodzina zwiedzałam swiat.Młodzi rodzice zabierali mnie ze sobą - dziecmi zajmowałam sie w hotelach bo noce należały do nich.Bawili się.Takie to przywileje młodoci i zasobności.Ale to był taki przerywnik w karierze" opiekunki.

Fajne dzieciaki. Ja bylam operka w De i zdecydowanie wole prace z dziecmi niz z osobami starszymi. Wiem, ze sa agencje, ktore wysylaja opiekunki do dzieci, ale nie bede podawac nazw na forum. Tyle, ze mnie proponowali 4 dzieciakow w Monachium, wiec pomyslalam, ze jedna pdp latwiej ogarnac niz czworo dzieci.
20 listopada 2014 10:56
Zadziorka jest temat o firmach,poczytaj i wybierz,masz tam opinie i wskazówki.
20 listopada 2014 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
Kim jesteś Zadziorko? - napisz cos więcej o sobie:)
20 listopada 2014 10:59 / 1 osobie podoba się ten post
Ja bylam aupair w szwajcarii. Wyjechałam sama,bez agencji