Ratunku potrzebuje pomocy,skleiłam palce kropelką wiecie może co z tym zrobić?????????
Ratunku potrzebuje pomocy,skleiłam palce kropelką wiecie może co z tym zrobić?????????
kupic rekawiczki bez palcow ha ha
Poczekaj wykruszy sie sama to kiepski klej
Niemiecki - i kiepski? burzysz pozytywny wizerunek przemysłu chemicznego w DE :):):)
cho.....a ja jutro mam wizyte u dentysty,jak ja pójde;błagam wymyślcie cośik,próbowałam zmywaczem,ale nie pomogło
cho.....a ja jutro mam wizyte u dentysty,jak ja pójde;błagam wymyślcie cośik,próbowałam zmywaczem,ale nie pomogło
nie wiem a moze wymoczyc w cieplej wodzie;-;-;-
znalazlam cos takiego
Nie próbuj na siłę oderwać kleju od skóry ani uwolnić sklejonych palców. Możesz rozerwać skórę!
2
Sklejony obszar skóry polej zmywaczem do paznokci z acetonem. Możesz również użyć czystego acetonu (kupisz go w sklepach chemicznych). Aceton rozpuszcza klej - nawet Super Glue, jednak należy brać pod uwagę, że środek ten również podrażnia skórę (wywoła jej zaczerwienienie).
3
Jeśli palce są sklejone, lub na skórze znajduje się dużo kleju najlepiej jest zamoczyć całąpowierzchnię z klejem w miseczce ze zmywaczem z acetonem/czystym acetonem.
4
Po rozpuszczeniu kleju zmyj jego resztki za pomocą mydła i ciepłej wody.
I potem sztuczne oddychanie:):)
dlaczego sztuczne oddychanie nie zamierzam tego wdychać,Matko Jedyna jeszcze mnie troche postraszcie i dopiero bedzie fajnie,