Na wyjeździe #16

21 listopada 2014 19:08 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

No ja tez właśnie!Zatkało mnie,ale mam wrażenie ,że to nie o sama Zofijke chyba chodzi.Jak rzuciła takim zaskakujacym hasłem ,to pewno po powrocie uszczknie rąbka tajemnicy:)Albo i nie:)

Zofijka już kiedyś pisała o swoich problemach rodzinnych.
Nie jestem zaskoczona.

Resztę niech Zosia skomentuje jak będzie chciała...
21 listopada 2014 20:14 / 3 osobom podoba się ten post
Annika

Al Anon jest dla osób współuzależnionych, nie dla alkoholików. Najczęściej chodzą tam osoby, które miały kontakt z osobą uzależnioną, np. mąż, ojciec, żona i są pod ich wpływem. Osoby te uczą się kochac samych siebie i wyjść spod wpływu alkoholika, przestać żyć jego życiem, zacząć swoim.

dokladnie jest tak jak piszesz.ja mam 4 lata terapii za sobe jako wspoluzalezniona.bo moj maz byl alkoholikiem i przemocowcem a teraz od 3 lat chodze na AlAnon.jest to grupa samopomocy osob,ktore maja w rodzinie osobe uzalaznina od aLKOHOLU
21 listopada 2014 21:28
agrafka

Kochane mam do Was pytanie. Dostalam od corki pdp wizytowke sklepu. Mam zamowic chyba soki dla babci i o ile dobrze zrozumialam oddac puste butelki na wymiane. Oni maja otwarty rachunek w tym sklepie, wiec nie musze placic.Robila ktoras z Was tak zakupy. Czy normalnie dzwonie, mowie co chce i oni przywoza?Czy sa jeszcze inne formalnosci?

Nie robiłam, zawsze płacę. Ale zadzwoń tam i zapytaj. 
21 listopada 2014 21:32 / 5 osobom podoba się ten post
Ja bym poprosiła corkę zeby pierwszy raz zrobiła takie zakupy wspólnie ze mną. Nie bój sie przyznac ze czegos nie potrafisz. Gorzej jest udawac ze potrafisz,i zrobic to zle
21 listopada 2014 21:35 / 3 osobom podoba się ten post
Hmmm...oferta pracy...

OPIEKUN do samotnej pani.....

No no,opiekunka nie może być? ;))))
21 listopada 2014 21:38
agrafka

Kochane mam do Was pytanie. Dostalam od corki pdp wizytowke sklepu. Mam zamowic chyba soki dla babci i o ile dobrze zrozumialam oddac puste butelki na wymiane. Oni maja otwarty rachunek w tym sklepie, wiec nie musze placic.Robila ktoras z Was tak zakupy. Czy normalnie dzwonie, mowie co chce i oni przywoza?Czy sa jeszcze inne formalnosci?

nie jestem pewna czy o to samo chodzi,ale raz na dwa tygodnie przywoza nam wode mineralna soki piwa,wtedy tez oddaje puste skrzynki z butelkami,w trakcie swojego pobytu tylko zmienialam zamowienie,-dodalam wode niegazowana,gdyz ja takowa pije,Nie place za to-z tego co wiem otrzymuja raz w miesiacu fakture;-
21 listopada 2014 21:39 / 4 osobom podoba się ten post
Oj,najczesciej jest -,opiekunka do samotnego pana....' I jakos nikt nie doszukuje się podtekstów
21 listopada 2014 22:07 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

?????? Czym nas jeszcze Zofijko zaskoczysz?

No widzisz Kasiu jaka ja jestem barwna osoba (opiekunka) :):):):)

Meeting był super, tak samo jak w Polsce
21 listopada 2014 22:10 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Aż zaniemówiłam z wrażenia ! Nasz Zosia i A A ???? -:))))))

Al-Anon, Basiu, Al-Anon, to się czymś różni od AA
21 listopada 2014 22:14 / 2 osobom podoba się ten post
Zofija

No widzisz Kasiu jaka ja jestem barwna osoba (opiekunka) :):):):)

Meeting był super, tak samo jak w Polsce

Moja Zofio-ktoś śmiał powiedzieć ,że jesteś bezbarwna????A z liścia go!!!!!!
21 listopada 2014 22:14 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

No ja tez właśnie!Zatkało mnie,ale mam wrażenie ,że to nie o sama Zofijke chyba chodzi.Jak rzuciła takim zaskakujacym hasłem ,to pewno po powrocie uszczknie rąbka tajemnicy:)Albo i nie:)

Al-Anon to jest ruch...... a zresztą wkleję urywek preambuły: 
Grupy Rodzinne Al-Anon są wspólnotą krewnych i przyjaciół alkoholików. Istnieją one w tym celu, aby rozwiązywać wspólne problemy przez dzielenie się swoim doświadczeniem, siłą i nadzieją. Jesteśmy przekonani, że alkoholizm jest chorobą rodzinną i że zmiana naszego nastawienia może przyczynić się do jej wyleczenia. Al-Anon nie jest związany z żadną sektą, wyznaniem, ugrupowaniem politycznym, organizacją lub z jakąkolwiek instytucją. .........  

No właśnie dla nie doinformowanych chyba wystarczy. Już nie raz pisałam, że mam bardzo trudną historię życia.
22 listopada 2014 07:07 / 3 osobom podoba się ten post
Zofija

Al-Anon, Basiu, Al-Anon, to się czymś różni od AA

Już wcześniej dziewczyny mi wytłumaczyły , nie wiedziałam .....Sorry Zosia -:))))))
22 listopada 2014 10:16
Jade dzisiaj do babci do szpitala. Co powinnam zabrać ? owoce ? kwiaty ? ...???
22 listopada 2014 10:18 / 2 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Jade dzisiaj do babci do szpitala. Co powinnam zabrać ? owoce ? kwiaty ? ...???

Ty ??? Cos zabrac ??? Chyba cie ponioslo !!! Woda mineralna lub soczek.Tak jak niemcy albo NIC
22 listopada 2014 10:19 / 1 osobie podoba się ten post
Powiedzcie mi czy mowicie o dodatkowej kasie od PDP jej rodzinie?

Mam na myśli takie np 10 euro,gdy babcia/dziadek daje na przykładowe lody ;)

Mi babcia dziś wciskała dyche za zrobienie fryzury. No i nie wiedziałam co z tym fantem zrobić.
Może rodzina kontroluje jej portfel i nie wiadomo co sobie pomyśli....