Na wyjeździe #16

22 listopada 2014 10:24
basiaim

Powiedzcie mi czy mowicie o dodatkowej kasie od PDP jej rodzinie?

Mam na myśli takie np 10 euro,gdy babcia/dziadek daje na przykładowe lody ;)

Mi babcia dziś wciskała dyche za zrobienie fryzury. No i nie wiedziałam co z tym fantem zrobić.
Może rodzina kontroluje jej portfel i nie wiadomo co sobie pomyśli....

glowa sprawna??? bedzie pamietac ze dala????
22 listopada 2014 10:26 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

Ty ??? Cos zabrac ??? Chyba cie ponioslo !!! Woda mineralna lub soczek.Tak jak niemcy albo NIC

Koszulę do przebrania !
22 listopada 2014 10:27
Ja już po obiadku, już nawet posprzątałam po nim. Dzisiaj Babcia zażyczyła sobie omlet z żurawiną, więc przygotowanie zajęło mi 15 minutek i już spokój
22 listopada 2014 10:33 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

glowa sprawna??? bedzie pamietac ze dala????

Tego to nie można być pewnym,ze będzie pamiętać ;)))

Zresztą nawet jak zapamieta a złośliwa,to się wyprze...I wtedy słowo przeciw słowu...

Dlatego ja wolę nie brać, zeby potem uniknąć głupich sytuacji,ale spotkałam się z opinią "daje,to bierz".....
22 listopada 2014 10:37 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Jade dzisiaj do babci do szpitala. Co powinnam zabrać ? owoce ? kwiaty ? ...???

Ja brałam owoc lub ulubione picie.
22 listopada 2014 10:46 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Powiedzcie mi czy mowicie o dodatkowej kasie od PDP jej rodzinie?

Mam na myśli takie np 10 euro,gdy babcia/dziadek daje na przykładowe lody ;)

Mi babcia dziś wciskała dyche za zrobienie fryzury. No i nie wiedziałam co z tym fantem zrobić.
Może rodzina kontroluje jej portfel i nie wiadomo co sobie pomyśli....

Czy pdp.dysponuje wlasna gotowka?czy rodzina np.daje pdp kieszonkowe poza pieniazkami do domowego portfelika?ja przyznam sie szczerze biore i pieknie dziekuje.zawsze mozesz sobie to zapisac ,a nie sa to takie znow duzo pieniazki,ale dezyja jest zawsze indywidualna.;-
22 listopada 2014 10:57 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

Czy pdp.dysponuje wlasna gotowka?czy rodzina np.daje pdp kieszonkowe poza pieniazkami do domowego portfelika?ja przyznam sie szczerze biore i pieknie dziekuje.zawsze mozesz sobie to zapisac ,a nie sa to takie znow duzo pieniazki,ale dezyja jest zawsze indywidualna.;-

Tutaj tak jest,ze babcia ma swój portfel,w nim jakieś swoje pieniądze.
"Domowe" mam osobno.
22 listopada 2014 10:58 / 4 osobom podoba się ten post
basiaim

Zresztą nawet jak zapamieta a złośliwa,to się wyprze...I wtedy słowo przeciw słowu...

Dlatego ja wolę nie brać, zeby potem uniknąć głupich sytuacji,ale spotkałam się z opinią "daje,to bierz".....

Dają-trza brać:)Ale ja jednak zawsze mówię,na wszelki wypadek.Nie wiem czy będzie pamiętac czy nie,czy kontroluje rodzina portfel czy nie....skąd mam to wiedziec .Wole powiedziec niż narazić sie na jakieś kretynskie podejrzenia.Tak samo robię kiedy PDP rozdaje kase obcym.Bo potem rodzina zdziwiona niemile-tyyyyyyle miaął w portfelu i przez tydzien wszystko poszło?I gapi sie na opiekunkę ....O,nie nie . Wole powiedziec - jak sa takie sytuacje to najczęściej sobie zapisuje ile PDP rozpirzyla na różnosci-babuszka w Krefeld  była taka szczodra ,że w tydzien potrafiła rozdac ludziom/Pflege.,listonoszka itp. ponad stówkę.../ 
22 listopada 2014 11:01
basiaim

Tutaj tak jest,ze babcia ma swój portfel,w nim jakieś swoje pieniądze.
"Domowe" mam osobno.

wiec pdp chciala ci sie odwiedzczyc za piekna fryzurke,i pewnie  ma pieniazki wlasnie na takie wydatki ekstra, jak ja  nazywam pdp.kieszonkowe;-;-;-;-;-
22 listopada 2014 11:06
A mój Opa dźwignął źle Omę w nocy i go połamało.
Właśnie pojechał z zięciem do szpitala, zobaczymy co powiedzą.
Nawet jak go nie zostawią to mam nockę przy Omie buu....
22 listopada 2014 11:24 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

Ty ??? Cos zabrac ??? Chyba cie ponioslo !!! Woda mineralna lub soczek.Tak jak niemcy albo NIC

Przeciez mam domowe pieniażki, to nie z mojej kieszeni. Dlaczego ma byc głodna albo spragniona ?
Biore w takim razie owoce i sok....Na miejscu ocenie sytuacje, co wziać  następnym razem .
22 listopada 2014 11:34 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

wiesz co drobne 5-10 e to jeszcze ne przestepstwo ale oczywiscie poinformuj rodzine ze cos takiego mialo miejsce i zapytaj co w takiej sytuacji  wyjasniajac ze moze nie pamietac itd a skoro nie wzielas to inna sprawa ......
22 listopada 2014 12:37 / 2 osobom podoba się ten post
Czyli następnym razem ( o ile będzie następny raz ;))))) ) wezmę bez krępacji i roztrwonie na głupoty. ;)))
22 listopada 2014 12:41 / 4 osobom podoba się ten post
basiaim

Czyli następnym razem ( o ile będzie następny raz ;))))) ) wezmę bez krępacji i roztrwonie na głupoty. ;)))

Basiu ja takie ekstra geld zawsze skladam i na koniec robie sobie sama prezent z danego miejsca-;taka pamiatka;-;-;-
22 listopada 2014 15:36 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

Basiu ja takie ekstra geld zawsze skladam i na koniec robie sobie sama prezent z danego miejsca-;taka pamiatka;-;-;-

Podoba mi sie takie podejscie .Dobry pomysł.