Pochwalijki

07 marca 2015 10:54 / 4 osobom podoba się ten post
Pochwalę się i ja. Dziś wychodząc z Edeki zostałam obdarowana - czerwonym goździkiem. Stoją tam panowie z Urzędu Miasta i kobietom wręczają kwiatka i życzenia. Durnota, a dodatkowy uśmiech na twarzy.
09 marca 2015 20:15 / 18 osobom podoba się ten post
A ja sie pochwale,że dzisiaj dostałam pieniązki z rozliczenia PIT'' Za całośc kupiłam owoce i słodycze
Dla ''moich'' dzieciaczków kochanych z Domu dziecka. Zawiozłam im, radośc była i łzy.
Pezcenne, patrzec jak dzieciaczki się ciesza, przytulają. Smutno mi było ich zostawiac hmm
Fajny dzien miałam, moje serce się raduje.
09 marca 2015 20:27
Benita

Pochwalę się i ja. Dziś wychodząc z Edeki zostałam obdarowana - czerwonym goździkiem. Stoją tam panowie z Urzędu Miasta i kobietom wręczają kwiatka i życzenia. Durnota, a dodatkowy uśmiech na twarzy.

Naturalnie, te kwiatki to nie z prywatnej kieszeni tych panów?
Jeśli nie, no to z podatników, a więc pośrednio i z Twoich. Czyli sama sobie zafundowałaś kwiatka.
Ale mam dzisiaj niedobry dzień, nawet kwiatek mi przeszkadza.
09 marca 2015 21:32 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Naturalnie, te kwiatki to nie z prywatnej kieszeni tych panów?
Jeśli nie, no to z podatników, a więc pośrednio i z Twoich. Czyli sama sobie zafundowałaś kwiatka.
Ale mam dzisiaj niedobry dzień, nawet kwiatek mi przeszkadza.

Amelko, ja w de, więc to nie za moje.
Jutro nowy dzień. Powodzenia.
10 marca 2015 19:46 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

Pamiętam Twoje pierwsze wpisy ze stelli. Teraz jedziesz do domciu i wiem co to za radość. Gratuluję Ci takiego debiutu i życzę wielu radości w domu i dalszej pracy.

Dziekuję bardzo serecznie kochana! :) Przychodziły te chwile rozpaczy, teraz mam nauczkę na przyszłość i mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej :) Ściskam
10 marca 2015 23:14 / 8 osobom podoba się ten post
A ja sie chwale, bo mam teraz czym! Przedluzylam swoj pobyt o 10 dni - do domu jade 24 .03 , ale wczoraj powiedzialam personalnemu , ze za ciezko mi bedzie przezyc bez lapka to " przedluzenie " , bo do tej soboty to juz bym wytrzymala ....i ? i dzisiaj , przed dwiema godzinami mialam dostarczonego lapka , poniemiecki , bo poniemiecki , ale jest ! A ! jeszcze sie pochwale , ze sie uparlam i zadalam od " rodziny " kolejnych badan dla mojej Pusi i nie wiadomo na ile , ale wiem , ze przedluzylam jej zycie !!! O ! ))))
10 marca 2015 23:22 / 3 osobom podoba się ten post
czytam ci ja czasem o ta pusia myslamlam ze to kotek a to czlowiek i ty sie tak starasz ze by zyla i to dluzej to ja ci dziecinko pomoge mam magiczne sposoby nic sie nie martw pozyje i to jeszcze dlugo i w pelnym zdrowiu bo nic tak nie leczy jak milosc bezinteresowna ktora z ciebie na pusie przenika / bardzo doswiadczona czarownica!!!!!
11 marca 2015 19:49 / 8 osobom podoba się ten post
Uwaga będę się chwalić :)))
Dzisiaj był mój wolny dzień.....
Przy śniadaniu oświadczyłam babci że jadę do miasta,za dwa tygodnie wracam do domu a ja nawet nie zwiedziłam miasta tzn.nie zaliczyłam sklepów.
Babcia cała przejęta moją wyprawą,przecież mogę się zgubić,upaść na ulicy być nie przytomna....szybko wymyśliła że napisze mi karteczki z adresem gdzie aktulanie mieszkam z telefonem i że mówię nawet po niemiecku,tak na wszelki wypadek....
Karteczka numer jeden do torebki,numer dwa do kurtki bo jak mi ukradną torebkę...trzecia w kieszeń spodni,bo kto wie jak będą wyrywać mi torebkę to jeszcze zedrą kurtkę :))
I pojechałam....
Pierwszy zabytek do którego weszłam był DM-tylko kobieta może zrozumieć kobietę....zaszalałam tam za 15 euro,i teraz tak sobie myślę że albo ja wybredna jestem,albo sklep miał "kiepskie"zaopatrzenie albo sama już nie wiem....tylko 15 euro a budżet był przygotowany na więcej:)))))
Potem były inne miejsca sodomy i gomory CA HM Zara itp.,itd.
Uradowana drepatam sobie przez miasto......i co odezwał się mój pech który już od dnia narodzin mi towarzyszy-13 zoobiązuje...
Munster miasto ponad 300tyś i akurat dzisiaj w moim wolnym dniu kogo spotykam.....naszą niemiecką sprzątaczkę!!!! tak dokładnie ją!!!
Jej zdziwienie co robi polska opiekunka o tej porze w mieście nabrało koloru śliwkowo-purpurowego....
Po"kulturalnej"krótkiej rozmowie oddaliłam się czym prędzej w nieznanym kierunku...
Boże dlaczego mi się takie cuda przytrafiają,wolny dzień piękne słoneczko i ta jędza....
No nic sobie myślę kawka i ciacho jest mi bardzo potrzebne.
Po powrocie do domu zastałam huragan w postaci takiego bałaganu że nic tylko obrócić się na pięcie i uciekać,stół po śniadania czekał na mnie nikt nawet nie pomyślał żeby ser czy wędline do lodówki schować,mamy w domu 25st.więc wszystko nadawało się tylko do wyrzucenia.
Potem zakupy z babcią i tu babcia miała gest :)))) spytała mnie czy chce czekoladki!!!!! a dlaczego mam nie chcieć??
No jasne że chce,przychodzimy do domu a babcia co robi...nożyczkami bo szybciej dobiera się do mojego prezentu za 3.95:))) wyrwałam jej w ostatniej chwili,mówię że słodycze po kolacji....
I tak minął mój cudowny dzionek,gdyby nie ta hexa sprzątaczka pomyślałabym że pech mnie opuścił ale nie skąd bo niby dlaczego miało by być dobrze......

11 marca 2015 20:05
Bo Dm tani jest - za 15 euro można mieć siatkę pełną:)
11 marca 2015 22:02 / 4 osobom podoba się ten post
Jak sie wezmie np.papier toaletowy to mozna nawet za 15€ bagaznik zapelnic;););) Kaska, marudo jedna, znowu "zupe za slona" masz... Hexa jej sie nie podoba! A ze slonko swiecilo i ogolnie super bylo to ledwo co wspomniala... Ech...
12 marca 2015 07:25 / 2 osobom podoba się ten post
moncherie

Jak sie wezmie np.papier toaletowy to mozna nawet za 15€ bagaznik zapelnic;););) Kaska, marudo jedna, znowu "zupe za slona" masz... Hexa jej sie nie podoba! A ze slonko swiecilo i ogolnie super bylo to ledwo co wspomniala... Ech...

No mówię że się wybredna zrobiłam :)))
12 marca 2015 11:09
A mnie spotkało coś bardzo miłego wczoraj.
12 marca 2015 11:12 / 1 osobie podoba się ten post
kasia14

A mnie spotkało coś bardzo miłego wczoraj.

O, nie...tak tanio sie nie wykpisz... Chwal sie, ale to juz!:):):):)
12 marca 2015 13:24
moncherie

O, nie...tak tanio sie nie wykpisz... Chwal sie, ale to juz!:):):):)

No właśnie chwal się tu szybko ja wczoraj miałam mój "szczęsliwy dzień" i się wyspowiadałam teraz twoja kolej :))))
12 marca 2015 13:27 / 4 osobom podoba się ten post
No dobra. Rodzina, u której pracuję bardzo, bardzo, bardzo.............................bardzo miło mi podzękowała za opiekę.