Nikt mi nie pradził czy powiedzieć synowi o nielegalnym zatrudnieniu
Nikt mi nie pradził czy powiedzieć synowi o nielegalnym zatrudnieniu
Jezusiczku to w końcu mam mu powiedzieć,czy dać sobie spokój.W sumie ja jestem Bogu Ducha winna,że zostałam ofiarą nieuczciwej firmy
Jezusiczku to w końcu mam mu powiedzieć,czy dać sobie spokój.W sumie ja jestem Bogu Ducha winna,że zostałam ofiarą nieuczciwej firmy
Chcesz zostać u tej rodziny ? a dogadaj się z nimi , żeby z tego powodu , iż pracownik nie ma Druku A 1 , zrywają natychmiast umowę a z toba niech inna osoba niż ta która zawierała umowę z agencją zawrze umowę bezpośrednio . Na 1000 % wyjdzie to dla rodziny min 200 Eu taniej , kar dla agencji ani rodzina ani ty płacić nie bedzie bo : to z winy agencji rodzina zerwała umowę , a ty nie jesteś zatrudniona przez tą osobe , która podpisywała umowę z agencja tylko np z Zona syna . To w świetle prawa i w świetle klauzul umieszczanych w umowach agencji - jest całkiem inna umowa .
Aniak dziękuję,dobry pomysł,ale skąd ja mu wytrzepie umowe,no i codalej,jak będę chciała zjechać do domu
Znajdź stała zmienniczke , na której możesz polegać i pracujcie we dwie tak jak ja z siostrą tzn , ja jestem u "moich " 2 miesiące a siostra miesiąc - ja zatrudniona na 2/3 etatu ona na 1/3 i mamy płacone ja te 2/3 a ona tą 1/3 cały rok - nie ważne czy jestem w Niemczech czy w Polsce . mamy wynegocjowane z rodziną tez urlopy płatne czyli zawsze świeta w domu . "Moi " to sami wymyslili / rodzinka lekarzowo-prawnicza / i tak sobie funcjonujemy juz kilka dobrych lat .
Dobrze, że jesteś.
Wczoraj to mi napędziłas stracha jednym postem.
Bałam się, że znikniesz a razem z Toba tyle mądrości......
Dzięki i pozdrawiam.
Dooopa mi urosła od wczoraj , bo zapakowałam tam pewne sprawy :)))) ale głowa i rozum funkcjonują . Jak mi minie to z doopy wyciągnę to co tam wsadziłam i czyściutkie a nie goowniane :)))) wróci na forum
Dooopa mi urosła od wczoraj , bo zapakowałam tam pewne sprawy :)))) ale głowa i rozum funkcjonują . Jak mi minie to z doopy wyciągnę to co tam wsadziłam i czyściutkie a nie goowniane :)))) wróci na forum