Na wyjeździe #20

31 stycznia 2015 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

To ja lubię czerwony kolor i wyszperałam w jej rzeczach taki strój na tą okazję. Wydaje mi się, że wyglądała fajnie. Pisałam już, że takiej pogody ducha to od niej trzeba się uczyć!!!! To zdjęcie było robione w środę do gazety. Dzisiaj jej córki i wnuczki zagrały "Nad pięknym modrym Dunajem"(flet, klarnet, gitara, skrzypce) a my przez 5 minut obydwie tańczyłyśmy walca. Wszyscy byli w szoku, ja trochę też bo ta kobieta jest niesamowita. Fantastyczna impreza, duża rodzina, wszyscy solidarnie pomagali. Ale czuję się wypompowana i padam na nos. Jutro dalszy ciąg bo córka, u której mieszka PDP ma urodziny (74) więc bawimy się dalej.

macie swój mały a zarazem bardzo wielki Fasching :)
31 stycznia 2015 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

To ja lubię czerwony kolor i wyszperałam w jej rzeczach taki strój na tą okazję. Wydaje mi się, że wyglądała fajnie. Pisałam już, że takiej pogody ducha to od niej trzeba się uczyć!!!! To zdjęcie było robione w środę do gazety. Dzisiaj jej córki i wnuczki zagrały "Nad pięknym modrym Dunajem"(flet, klarnet, gitara, skrzypce) a my przez 5 minut obydwie tańczyłyśmy walca. Wszyscy byli w szoku, ja trochę też bo ta kobieta jest niesamowita. Fantastyczna impreza, duża rodzina, wszyscy solidarnie pomagali. Ale czuję się wypompowana i padam na nos. Jutro dalszy ciąg bo córka, u której mieszka PDP ma urodziny (74) więc bawimy się dalej.

Gosiu dobrze zrobilas z tym czerwonym bo jest wyrazista - gdyby innaczej wyszla by mdlo ... Milej ZABAWY ....   W koncu nie kazdy ma okazje obchodzic 100tke tanczac ....  Bawcie sie dobrze... Az zal Tobie bedzie wyjezdzac ....   / moja rodzona babcia tez setki dozyla w zdrowiu / a byla bardzo kofaniutka /...
31 stycznia 2015 22:56
doda1961

Ojej Gosiu, cudowna starsza pani! Moja babuleńka/podopieczna ma 94 lata, mam nadzieję, że razem dociągniemy do setki :)))))))))) bardzo bym chciała, bo jest wyjątkową osobą.

Doda1961, wszystkie moje poprzednie PDP były mocno upierdliwe, radziłam sobie z nimi bardzo dobrze bo jestem bardzo konkretna, konsekwentna, asertywna i nie poddatna na manipulacje innych. Przy tej PDP odpoczywam, nie są mi potrzebne żadne narzędzia i chyba po raz 10 napiszę, że jest ona dla mnie nagrodą. PDP i jej rodzina.
31 stycznia 2015 23:09
salazar

Weź ją na przetrzymanie, w końcu ruszy dalej.
Gratuluję wyniku i zazdraszczam :)!

salazar, nie zazdraszczaj, drugie danie na talerzyku deserowym jem, a chałwę (uwielbiam) teraz wrogom oddaję ... (trochę się katuję)
01 lutego 2015 02:04
Walnęliśmy szampana z okazji następnych urodzin - zaraz po północy, goście dalej są (tu jest duży dom). Moja PDP śpi więc w końcu i ja się napiłam - szampana, wina, sznapsa i w głowie mi się mąci. Kochane koleżanki i koledzy Dobrej Nocki Wam wszystkim. Do.............potem...........
01 lutego 2015 06:23 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Tak jak obiecywałam, przedstawiam wam moją PDP, dzisiaj skończyła 100 lat.

No wszystkiego dobrego dla Twojej PDP Gosiu ...
Moja PDP w tym roku sko<nczy 101 lat .
01 lutego 2015 07:04
Gosiap....takiego wieku dozyc ...wszystkiego najlepszego dla twojej podopiecznej i Ciebie...swietujcie dalej..pozdrawiam
01 lutego 2015 07:19 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap, życzę Tobie i tej Pani wielu jeszcze  chwil radości ,to wielkie szczęście i dar od losu przeżyć tyle lat i ciągle mieć ochotę na więcej :)))))
01 lutego 2015 07:27 / 3 osobom podoba się ten post
Gosiap

Wyjątkowo Pani bardzo sympatyczna,musiała byż w młodosci ładą kobieta.Ale nie to ważne - sa ludzie u ktorych dobroć widać na twarzy i to jest taki człowiek a wyjatkowej krasy dodaje fakt,że skonczyła 100 lat. Zyczę jeszcze długich lat życia i takiej opiekunki jak Gosia.
01 lutego 2015 08:06 / 1 osobie podoba się ten post
Hmm chyba się nie doczekamy na siostrzyczkę ,śniegu znowu dosypało .
No cóż chyba sama ciśnienie zmierzę mojej Babuszce - chyba dam radę co? hihi
Czas brać się do pracy...
01 lutego 2015 08:19 / 10 osobom podoba się ten post
Wstaję sobie dzisiaj, a na stole w jadalni "niedzielna bułka" czeka na mnie. Jak w każdą niedzielę zresztą. Dzisiaj było jednak inaczej. Bułka była już przekrojona i posmarowana pasztetem. Babcia w każdą niedzielę je pasztet. Kupujemy tylko i wyłącznie (bo tylko taki lubi), pakowany po kilka sztuk w takich malutkich ok 3cm kawałeczkach. Babcia jeden podzieliła, tak, że moja bułka była "maźnięta" . Nic to, to nie problem. Problem jest to, że ja nie za bardzo mogę przełknąć rzeczy, które Ona dotyka. Swoją filiżankę nie spuszczam z oka , bo jak widzę, jak Ona nie myjąc uprzednio, wyciera wszystkie rzeczy, swoją ściereczką, którą ma zawsze przy sobie, a w którą regularnie wyciera nos, albo jak widzę, jak do zmywarki wkłada wszystkie ścierki ze zlewozmywaka i na dodatek swoją szczoteczkę do zębów, no to nie daję rady. Bułka wylądowała w koszu, a Babcia chwilę później upomniała się o pochwałę, bo przygotowała mi jedzonko . Pochwaliłam i podziękowałam
01 lutego 2015 08:48 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

Wyglada na przemiła osobe oby jeszcze pare lat!!No i dzien doberek radyjko nastawione na muzyczke i gimnastyka poranna wstawc od laptopow!!Kawa na stoliku herbatka rowniesz pozniej wspolnie mozna wypic kto nie pił a kto pije duzo kawki  to tez wypije nastepna !Miłej spokonej niedzieli!!Usmiechc sie a wtedy wszystko wydaje sie inne troschki uciekaja w dal no to pa:)))
01 lutego 2015 09:13 / 4 osobom podoba się ten post
Annika

Wstaję sobie dzisiaj, a na stole w jadalni "niedzielna bułka" czeka na mnie. Jak w każdą niedzielę zresztą. Dzisiaj było jednak inaczej. Bułka była już przekrojona i posmarowana pasztetem. Babcia w każdą niedzielę je pasztet. Kupujemy tylko i wyłącznie (bo tylko taki lubi), pakowany po kilka sztuk w takich malutkich ok 3cm kawałeczkach. Babcia jeden podzieliła, tak, że moja bułka była "maźnięta" :-). Nic to, to nie problem. Problem jest to, że ja nie za bardzo mogę przełknąć rzeczy, które Ona dotyka. Swoją filiżankę nie spuszczam z oka :-), bo jak widzę, jak Ona nie myjąc uprzednio, wyciera wszystkie rzeczy, swoją ściereczką, którą ma zawsze przy sobie, a w którą regularnie wyciera nos, albo jak widzę, jak do zmywarki wkłada wszystkie ścierki ze zlewozmywaka i na dodatek swoją szczoteczkę do zębów, no to nie daję rady. Bułka wylądowała w koszu, a Babcia chwilę później upomniała się o pochwałę, bo przygotowała mi jedzonko :-). Pochwaliłam i podziękowałam :-)

O RAJU !!!                                   Ależ Ci współczuję !!! Jak sobie radzisz w takich wypadkach ???          Koszmarek....  no i pdp nie nakryła Cię że wyrzucasz ....?      
01 lutego 2015 09:26 / 2 osobom podoba się ten post
Muszę brac sie dzisiaj ostro do pracy, dzisiaj mamy obiad w wiekszym gronie,przyjdzie syn mojej pdp,co tam syn,synuś 50-paro letni ukochany.Obiadek razem zjemy.To jest biznesmen jak juz pisałam kiedys ma firmę budowlana dosc sporą.Widzę,że ostatnio zapracowny, bo bardzo pózno wraca do domu.Muszę pokazać,że nie tylko pucki mi wychodza zrobie obiad paluszki lizać.Wczoraj juz zaprawiłam mieso,dzisiaj medytuje jak to zrobić,żeby było i smacznie i ładnie.Wprawdzie tego w umowie nie mam i nie upomnę sie o dodatkowa kasę a zje tyle na ile będzie miał ochotę.:))))
01 lutego 2015 10:34 / 2 osobom podoba się ten post
tyciek

O RAJU !!!                                   Ależ Ci współczuję !!! Jak sobie radzisz w takich wypadkach ???          Koszmarek....  no i pdp nie nakryła Cię że wyrzucasz ....?      

Nie, nie nakryła mnie .  Tutaj jest o tyle dobrze, ze zakupy robię ja i mogę kupić na co tylko mam ochotę, głodna więc nie chodzę . Śniadań i tak nie lubię tutaj jeść, bo między 9 a 10 jest już obiad