01 lutego 2015 13:56 / 5 osobom podoba się ten post
Wiesz co, naprawde sie ciesze, ze jestes "jak w rodzinie". Naprawde jest to budujace w powodzi opisow zlego traktowania opiekunek. I nie musze sie wstydzic, ze ja tez sobie chlipnelam, jak zobaczylam stan swojego konta w grudniu i kilka razy pytalam, czy to nie pomylka ... O wycieczkach juz kiedys pisalam, o finansowaniu urlopu z moja corka - tez, zwiedzilysmy kawal kraju. Teraz jestem bardziej do towarzystwa, ale nadal mam pelne, a nawet wyzsze wynagrodzenie, za mieszkanie i zarcie - nadal nie place i moge tu byc, dokad bede chciala. Czuje sie nawet pod pewnym wzgledem nieszczegolnie, bo moje plany sa nieco inne, ale mysle, ze spokojnie do lata tu posiedze, z przerwa na Wielkanoc.
Masz racje, ze mozna szoku doznac, powiem zreszta nieskromnie, ze podczas 9 m-cy w jednym miejscu w DE rowniez bylam "stawiana na piedestale", ale tu - to przekroczylo moje najsmielsze wyobrazenia.
Ale fakt jest tez faktem, ze dalam od siebie wiele, kosztowalo mnie to sporo psychicznie, ostatnie tygodnie z PDP byly bardzo ciezkie, ale dalam rade !