Na wyjeździe #20

03 lutego 2015 20:07 / 5 osobom podoba się ten post
robert72

Ciesz sie i korzystaj ile tylko mozesz z dobrodziejstw jakie masz u Cuda

Prawde o Was samych znacie tylko WY .Dorosli ludzie a zachowujecie sie jak ........brakujące ogniwo teorii.... .Szanujcie Nas ,MY nie mamy z tym nic wspolnego .Rodzice.......jasna.Wstyd ,przyklad swoim dzieciom ,Amen
03 lutego 2015 20:08 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Ktoś już próbował rozliczyć się drogą elektroniczną?
Niby od tego roku jest to możliwe. 
Instaluję właśnie potrzebne do tego programy, czytam instrukcję i zobaczę o co kaman. 

Od dwóch lat się rozliczam drogą elektroniczną,najtrudniej było za pierwszym razem,a rok temu już pikuś.W tym roku podobno jest jeszcze łatwiej ale nie zaglądałam narazie.
03 lutego 2015 20:10
wichurra

Instaluję właśnie potrzebne do tego programy, czytam instrukcję i zobaczę o co kaman. 

Moja przyjaciółka się tak od początku tej mozliwości rozlicza  bez problemów,ja jakoś zaufania nie mam:)
03 lutego 2015 20:12 / 1 osobie podoba się ten post
A myślałam, że to od tego roku możliwe.
W każdym razie dowiedziałam się o tym teraz i rozkminiam:)
03 lutego 2015 20:13 / 2 osobom podoba się ten post
zosia_samosia

Prawde o Was samych znacie tylko WY .Dorosli ludzie a zachowujecie sie jak ........brakujące ogniwo teorii.... .Szanujcie Nas ,MY nie mamy z tym nic wspolnego .Rodzice.......jasna.Wstyd ,przyklad swoim dzieciom ,Amen

Jako brakujace ogniwo ,napisz mi paskawie bom nie kumaty o co Ci chodzi. Napisalem aby korzystala jesli ma ku temu okazje a Ty co?, drugiego dna szukasz, juz nie mozna komus zyczyc wszystkiego dobrego. Bedzie w formie to i dziecmi nedzie mogla sie lepiej zajmowac, jak beda chcialy pobiegac to przynajmniej nadazy za nimi bo bedzie miala kondycje
03 lutego 2015 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

Ja od poczatku / jak tylko była taka mozliwość/ rozliczam się elektronicznie przez e-deklaracje. Potem pobieram i drukuję tylko dokument potwierdzający złożenie deklaracji podatkowej za dany rok / tzw. UPO- urzędowe poswiadczenie odbioru/ i zrobione.
03 lutego 2015 20:19 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Ja rozliczyłam juz PIT-28 komputerowo.Bo termin na to do 2 lutego,wiec czas najwyższy:)
cześć Wichurra fajnie że jesteś
03 lutego 2015 20:20 / 1 osobie podoba się ten post
ewa14

Ja od poczatku / jak tylko była taka mozliwość/ rozliczam się elektronicznie przez e-deklaracje. Potem pobieram i drukuję tylko dokument potwierdzający złożenie deklaracji podatkowej za dany rok / tzw. UPO- urzędowe poswiadczenie odbioru/ i zrobione.

....... i robię to w chmurze .......
03 lutego 2015 20:34
wichurra

A myślałam, że to od tego roku możliwe.
W każdym razie dowiedziałam się o tym teraz i rozkminiam:)

4 lata już tak robię i całą rodzinę i znajomych rozliczam
a konto mamy w "Chmurze" nie ma się co bać
Szybko mamy zwrot podatku
03 lutego 2015 21:01 / 1 osobie podoba się ten post
ewa14

Na razie mi to na skomplikowane wygląda.
Ale może dlatego, że robię kilka rzeczy na raz:)
03 lutego 2015 21:05 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

4 lata już tak robię i całą rodzinę i znajomych rozliczam
a konto mamy w "Chmurze" nie ma się co bać
Szybko mamy zwrot podatku

To prawda.Mój syn w zeszłym roku rozliczał się przez interaktywny formularz i zwrot podatku szybko dostał.
Ja pójdę w jego ślady, koniec z papierkami.
03 lutego 2015 21:08 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

Spokojnie, wypełniaj okienko po okienku, jak wszystkie wypełnisz klikni aby system sprawdził formularz, co prawda, sprawdza tylko merytorycznie, czyli czy wszystkie okienka , które powinny być wypełnione są wypełnione. To wszystko, potem już po podaniu dodatkowych informacji , wysyłasz formularz. To naprawdę jest proste , działasz intuicyjnie... Powodzenia , uda Ci się z pewnością:))
03 lutego 2015 21:22 / 1 osobie podoba się ten post
ewa14

Spokojnie, wypełniaj okienko po okienku, jak wszystkie wypełnisz klikni aby system sprawdził formularz, co prawda, sprawdza tylko merytorycznie, czyli czy wszystkie okienka , które powinny być wypełnione są wypełnione. To wszystko, potem już po podaniu dodatkowych informacji , wysyłasz formularz. To naprawdę jest proste , działasz intuicyjnie... Powodzenia , uda Ci się z pewnością:))

Na razie to nie mogę w ogóle otworzyć formularza. Każe mi tu instalować różne programy - zainstalowałam, klikam na formularz i mi wyskakuje, że nie mam programu do otwarcia tego formularza. Programu, który już po raz drugi instaluję! Chyba zmierzę się z tym jutro od nowa. 
03 lutego 2015 21:24 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Nawet jak cos pokręcisz i wyślesz to najwyżej dostaniesz zaproszenie do US w celu złożenia korekty:) więc nie ma się co stresować
03 lutego 2015 22:01
Marta

Nawet jak cos pokręcisz i wyślesz to najwyżej dostaniesz zaproszenie do US w celu złożenia korekty:) więc nie ma się co stresować

No właśnie - a jak teraz wyjadę, to zamierzam wrócić w połowie maja. Nie na rękę więc by mi były wezwania do US:)