Na wyjeździe #20

25 stycznia 2015 12:40 / 1 osobie podoba się ten post
No, Anrea, podziwiam - "ten klocek", to wlasnie bateria. Mam caly czas wyjata, o kurz az tak bardzo sie nie martw, miekkim pedzlem od czasu do czasu pozamiataj.
25 stycznia 2015 12:51 / 3 osobom podoba się ten post
Nic się nie stanie:))) A jak już chcesz czymś zatykać, to powiedz synkowi swoich sióstr, żeby oddał pantalony:)) Nadadzą się:)))
25 stycznia 2015 13:11 / 1 osobie podoba się ten post
Nie będę z obcym chłopem gadać, zamknę się w pokoju i już ! ;)))
25 stycznia 2015 13:19 / 1 osobie podoba się ten post
No tak, bo jeszcze ukradnie, a potem będzie ubierał;))
25 stycznia 2015 13:21 / 1 osobie podoba się ten post
Oj Andrejka, jesteś chyba nadaktywna :))))
Nigdzie nie pisałyśmy, że masz coś rozkręcać:(
Do baterii jest zawsze swobodny dostęp, by ją można było wyjmować czy wymieniać (tak jak nie trzeba rozkręcać ani wybebeszać radia ani aparatu fotograficznego jak się baterie wyczerpią).
Na razie pilniczek na bok ....a co najwyżej do celów kosmetycznych. Również gratuluję skręcenia z powodzeniem - bez uszczerbku dla lapka :)

Na Twój post mój brzuszek zareagował ostrymi bólami (nie mogę się śmiać) a oczy potokiem łez :)))
A po co Ty jeszcze chcesz zaglądać do środka pod baterię, haaa?
Jak widzisz pod baterią jest obudowane - więc się nic nie zakurzy....co najwyżej jak będziesz ją zakładała można na baterii i obudowie kompa przeczyścić microfibrą te metalowe styki.

Mam nadzieję, że teraz lapek chodzi lepiej ....i nie obrażaj się za mój post :)

25 stycznia 2015 13:42 / 2 osobom podoba się ten post
Andrea , to znaczy że w lapku nie masz baterii :)))))))
25 stycznia 2015 13:45
tina 100%

No tak, bo jeszcze ukradnie, a potem będzie ubierał;))

Tina, podpięłam się pod Twojego posta, żebyś zauważyła.

Mam prośbę, czy Ty albo Kasia63 czy inna pielęgniareczka możecie mi doradzić jakiś silniejszy środek przeciwbólowy na ranę operacyjną?
Coraz bardziej boli ...chwilami już nie daję rady, nie śpię :(
Operację miałam 14.01. -myślałam, że z każdym dniem będzie lepiej, ale bóle są coraz silniejsze.
Szew jest spory - ponad 30 cm, goi się nieźle - nie mam już na nim opatrunku (tylko niewielki na ranie po sączku, ale i ten mam jutro zdjąć).

Co oprócz/zamiast waleriany możesz polecić nasennego?
W szpitalu mnie faszerowali wszystkim co możliwe - a do domu przepisali ibuprom albo paracetamol - niestety oba nie działają :(

25 stycznia 2015 13:46 / 2 osobom podoba się ten post
Gabrysia

Tina, podpięłam się pod Twojego posta, żebyś zauważyła.

Mam prośbę, czy Ty albo Kasia63 czy inna pielęgniareczka możecie mi doradzić jakiś silniejszy środek przeciwbólowy na ranę operacyjną?
Coraz bardziej boli ...chwilami już nie daję rady, nie śpię :(
Operację miałam 14.01. -myślałam, że z każdym dniem będzie lepiej, ale bóle są coraz silniejsze.
Szew jest spory - ponad 30 cm, goi się nieźle - nie mam już na nim opatrunku (tylko niewielki na ranie po sączku, ale i ten mam jutro zdjąć).

Co oprócz/zamiast waleriany możesz polecić nasennego?
W szpitalu mnie faszerowali wszystkim co możliwe - a do domu przepisali ibuprom albo paracetamol - niestety oba nie działają :(

Ja nie pielęgniareczka, ale odpowiem - tramal. Tylko na receptę.
25 stycznia 2015 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea, na poprawę pamięci, koncentracji itp. omega 3 , pomimo nachalnej kampanii reklamowej, nie pomogą.
Pomaga tylko jedno - extra virgin olej kokosowy.
Są prezypadki wyleczenia z początkowej demencji i Alzheimera przy pomocy tego oleju, albo choćby zatrzymania choroby.
Sama stosuję od około roku - moja pamięć i zdolności intelektualne poprawiły się znacząco. :)
25 stycznia 2015 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
Proszę Cię bardzo, ja tez laik komputerowy jestem, ale kiedyś mąz mi proste komputerowe rzeczy wyjaśnił :) / to z brakiem baterii też/  :))))))))))
25 stycznia 2015 13:50
Lawenda

Znam tramal (zaraz sprawdzę, czy nie mam jakiejś resztki) ....ale na mnie zupełnie nie działał przy bólach kręgosłupa ....może teraz (inna tkanka).
25 stycznia 2015 13:53
Gabrysia

Znam tramal (zaraz sprawdzę, czy nie mam jakiejś resztki) ....ale na mnie zupełnie nie działał przy bólach kręgosłupa ....może teraz (inna tkanka).

Mnie pomagał, ale fakt,że nie na bóle pleców, tylko inne.
Ketonal też niezły, ale mnie alergizuje.
Niewiele masz innych opcji, bo tych leków az tak dużo nie ma, wybór jest ograniczony.
25 stycznia 2015 13:53
Lawenda

Tramal? a po tramalu to juz tylko można  się uzaleznić :(
25 stycznia 2015 13:54
Lawenda

Mnie pomagał, ale fakt,że nie na bóle pleców, tylko inne.
Ketonal też niezły, ale mnie alergizuje.
Niewiele masz innych opcji, bo tych leków az tak dużo nie ma, wybór jest ograniczony.

Mam przygotowana fotke dla Ciebie zaraz wstawie na naszych zwierzakach. Jesteś?

25 stycznia 2015 13:55
W każdym sklepie ze zdrową żywnością. Tylko musi być extra virgin, nie przetworzony.
Jak stoisz z angielskim?
Na youtube jest rewelacyjny materiał lekarki, która pomogła mężowi choremu na Alzheimera - i to jest prawdziwa lekarka, a nie jakaś pani Goździkowa. Materiał jest jednak po angielsku.