Na wyjeździe #20

18 lutego 2015 16:13 / 1 osobie podoba się ten post
W wymaganiach jest wprawdzie napisane wykształcenie medyczne ale oferta powinna byc jasniej sprecyzowana tzn wg mnie powinno byc poszukujemy dwóch PIELEGNIAREK.
Cóż, polska opiekunka jak widac może robic wszystko, wazne ze firma kasę przyjmuje za zlecenie...
18 lutego 2015 16:15 / 8 osobom podoba się ten post
robert72

cytat z ogłoszenia Opieka nad panią, czuwanie w dzień i w nocy ( opiekunki mają się zmieniać), bo pani nieświadomie wyrywa sobie rurkę tracheotomijną, przekładanie Pani, transfer na wózek, mycie, sprawdzanie parametrów życiowych, odsysanie płuc, z zadań domowych- pranie i prasowanie.

gratuluje firmie, szczególnie tego odsysania płuc. Drogie Panie zza biurka firmowego, praca OPIEKUNKI ,bez odpowiednich kwalifikacji zawodowych jest w Niemczech zabroniona a osoba do POMOCY w Domu nie ma prawa wykonywać czynności jakie opisane sa w Waszej ofercie!!!!!!!!!!!!

Mialam to samo napisc -ODSYSANIE z płuc....matko i corko ...co oni jeszcze zaproponuja Nam????.Nie zdziwie sie jak za ...chwile bedzie ogloszenie ....Opiekunka-haushilfe z Polski przy stole operacyjnym -insrtumentariuszka -1000euro-BożeTY widzisz i nie grzmisz ! .

18 lutego 2015 16:26 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

No i bardzo pięknie :)))))))) lipiec i sierpień to również mój czas urlopowy w Polsce. Spotkanie w Łodzi nabiera więc realnego kształtu, teraz jeszcze tylko inne łodzianki niech sobie poukładają urlop odpowiednio i jedna mieszkanka Łasku tez :))))))) Swoją drogą jak mieszka w Łasku to jest Łaszczanka :))))))))))), też na Ł :))))))))))))))

Łaskowianka też chętna na spotkanie )))
18 lutego 2015 16:37 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Czytaliscie oferty? Dwie panie na lozko pietrowe po 1100 dla kazdej .;)

Obozy zaczynają tworzyć;)
18 lutego 2015 16:43
tina 100%

Obozy zaczynają tworzyć;)

A widziałaś oferte do dwóch osób za 1050 !!!

18 lutego 2015 16:48
kasiachodziez

A widziałaś oferte do dwóch osób za 1050 !!!

Teraz na forum nie, ale tak w ogóle to się trafiają.Rozbestwiły się firmy, bo nie wierzę, żeby za opiekunkę do dwóch osób nie kasowały odpowiednich pieniędzy od klienta.
18 lutego 2015 16:50 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Teraz na forum nie, ale tak w ogóle to się trafiają.Rozbestwiły się firmy, bo nie wierzę, żeby za opiekunkę do dwóch osób nie kasowały odpowiednich pieniędzy od klienta.

Właśnie teraz na forum jest takowa oferta.......nic tylko patrzeć jak się krew będzie przelewać wśród opiekunek dojdzie do bójki która tam pojedzie.....nie wiem czy moduś sobie poradzi :)))))))))
Tzn.była jeszcze rano chyba takie wzięcie na nią było że od razu ktoś ją dostał.
18 lutego 2015 17:00
kasiachodziez

Właśnie teraz na forum jest takowa oferta.......nic tylko patrzeć jak się krew będzie przelewać wśród opiekunek dojdzie do bójki która tam pojedzie.....nie wiem czy moduś sobie poradzi :)))))))))
Tzn.była jeszcze rano chyba takie wzięcie na nią było że od razu ktoś ją dostał.

A no własnie nie dojrzałam tej oferty, też pomyślałam ,że chętni się znależli;)
Za to w ofertach pracy dojrzałam jeszcze jedną perełkę.Oferta do pani po wylewie, w domu córka z wnukiem w wieku szkolnym, kot i króliki.Za 1000 eur:)
18 lutego 2015 17:02 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Za to w ofertach pracy dojrzałam jeszcze jedną perełkę.Oferta do pani po wylewie, w domu córka z wnukiem w wieku szkolnym, kot i króliki.Za 1000 eur:)

Też super oferta,dlaczego nie od razu jako wolontariat!!!!!!!!!!
Firmy przechodzą same siebie
18 lutego 2015 17:10
kasiachodziez

Po południu jeszcze widziałam tą ofertę :/

18 lutego 2015 17:11 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Też super oferta,dlaczego nie od razu jako wolontariat!!!!!!!!!!
Firmy przechodzą same siebie

Nie chcą przeginać, dlatego coś tam płacą, bywa, że z opóźnieniem;))
18 lutego 2015 17:19 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

E to jeszcze nic:). Ja miałam propozycje do niepełnosprawnego chłopaka( okazało sie,że to już 17 letni młodzieniec), poruszał sie tylko z pomocą - miał specjalne aparaty na nogach i musiał byc podtrzymywany pod pachami,pieluchowany, spał na materacu na podłodze, wiec trzeba byłoby zmieniac pieluchy klecząc:(. Mieszkał z rodzicami, bratem z Zespołem Downa i siostrą z dwójką małych dzieci , a i jeszcze były dwa, duże psy.I to wszystko za całe 1000 euro!
18 lutego 2015 17:26 / 6 osobom podoba się ten post
ryba

E to jeszcze nic:). Ja miałam propozycje do niepełnosprawnego chłopaka( okazało sie,że to już 17 letni młodzieniec), poruszał sie tylko z pomocą - miał specjalne aparaty na nogach i musiał byc podtrzymywany pod pachami,pieluchowany, spał na materacu na podłodze, wiec trzeba byłoby zmieniac pieluchy klecząc:(. Mieszkał z rodzicami, bratem z Zespołem Downa i siostrą z dwójką małych dzieci , a i jeszcze były dwa, duże psy.I to wszystko za całe 1000 euro!

Niejednokrotnie słyszałam od Niemców, że u nas w Polsce są pensje w granicach 300 eur.Rodziny na ogół są zorientowane w sytuacji gospodarczej Polski, a są takie, które chcą to wykorzystać, myśląc, że skoro w Polsce jest tak źle, to Polka będzie robotem wieloczynnościowym za niską pensję.Uwaga-mogą oczekiwać wdzięczności;)
18 lutego 2015 18:25 / 1 osobie podoba się ten post
Dobre, dobre :))))))))))) Znam takich, którzy oczekują wdzieczności. Niektórych juz naprostowałam, niektórzy pozostali niereformowalni :))))))))))))
18 lutego 2015 18:28
Dziś przeleciałam poloniusza i nie ma na czym oka zawiesić,bo albo nędzna płaca,albo agencja z tych niepłacących...Pamiętam,że dwa lata temu też był taki zastój do marca,a potem się ruszyło.