Jolek, nie chce Cie straszyc, ale Twoja PDP pd niedzieli w szpitalu jest, wiec na tydzien powinnas wydac max.25€. Wyglada na to, ze zaszalalas i bedziesz chyba musiala ze swoich dolozyc;););)
Jolek, nie chce Cie straszyc, ale Twoja PDP pd niedzieli w szpitalu jest, wiec na tydzien powinnas wydac max.25€. Wyglada na to, ze zaszalalas i bedziesz chyba musiala ze swoich dolozyc;););)
I jeszcze jesc chcialas???? No wiesz, w glowie Ci sie juz calkiem poprzewracalo;)
Nie wiem jak Ci Niemcy sobie to wyobrazaja. Moje dzieci glowne posilki w przedszkolu jedza, w weekendy Cudo nas karmi(ja tylko jakies drobiazgi dla dzieci kupuje) a i tak wiecej niz 50€ na tydzien potrzebuje. Nawet bez chemii. A myslalam, ze skapa...przepraszam, oszczedna...niczym Niemiec jestem;)
Niektóre Dziewczyny pisały, że muszą przejś na dietę, to akurat może stela dla nich :))))))))))))))
Sluchaj a najlepiej by bylo gdyby z 50 euro reszta zostala. No jaja. Serio dla mnie to niepojete... Teraz jak bede wyjezdzala poprosze na meila ile kasy na jedzenie jest na tydzien. Fakt, okazalo sie ze babcia je mieso.... tak mi ta opiekunka powiedziala, a ze mieso drogie to bylo powiedziane ze nie lubi :)))
Jak milo :))) Ja w firmie powiedzialam, ze gorszej stelli w zyciu nie widzialam... I nikomu bym jej nie polecila. I zeby nawet mi referencji nie wysylali bo nie podpisze :D i od tej rodziny referncji tez nie chce...
Sluchaj a najlepiej by bylo gdyby z 50 euro reszta zostala. No jaja. Serio dla mnie to niepojete... Teraz jak bede wyjezdzala poprosze na meila ile kasy na jedzenie jest na tydzien. Fakt, okazalo sie ze babcia je mieso.... tak mi ta opiekunka powiedziala, a ze mieso drogie to bylo powiedziane ze nie lubi :)))
Jak milo :))) Ja w firmie powiedzialam, ze gorszej stelli w zyciu nie widzialam... I nikomu bym jej nie polecila. I zeby nawet mi referencji nie wysylali bo nie podpisze :D i od tej rodziny referncji tez nie chce...
Niektóre Dziewczyny pisały, że muszą przejś na dietę, to akurat może stela dla nich :))))))))))))))
Ale my same tego uczymy ,wprowadzamy dziwne stawki na zycie pokazujemy jakie my oszczędne Pózniej cierpią kolejne osoby ktore przjeżdzaja .Ktoś kiedyś na forum puscił link ze stawkami na jedna osobe dla opiekunek takie jakie sa w umowach Niemieckich .Ja sobie zapisałam i mam to przy sobie ,bo tez trafiłam na takie miejsce .Wniosek jest taki ze same sobie jesteśmy winne
Tak, pamiętam - to było na niemieckiej stronie - może któraś, co ma lepszy net i czas poszuka tego linka i wrzuci tu. No i może w osobny temat - bo tu zginie znowu... :-(
Może tytuł tematu: Niemieckie przepisy w sprawie kwot żywieniowych dla opiekunek (pracowników)?