Na wyjeździe #21

05 marca 2015 20:01 / 1 osobie podoba się ten post
moncherie

Jolek, nie chce Cie straszyc, ale Twoja PDP pd niedzieli w szpitalu jest, wiec na tydzien powinnas wydac max.25€. Wyglada na to, ze zaszalalas i bedziesz chyba musiala ze swoich dolozyc;););)

Hah no ta... Boze co ja bym musiala jesc, masakra.....
Mialam pucowac mieszkanie wiec musialam nowego mopa kupic, bo ten co byl to nawet po wypraniu czorny i pare innych srodkow czystosci, wiec.. Chciala corka ordnung to musialam zakupic rzeczy ktore mi do tego potrzebne :D
05 marca 2015 20:07 / 7 osobom podoba się ten post
I jeszcze jesc chcialas???? No wiesz, w glowie Ci sie juz calkiem poprzewracalo;)
Nie wiem jak Ci Niemcy sobie to wyobrazaja. Moje dzieci glowne posilki w przedszkolu jedza, w weekendy Cudo nas karmi(ja tylko jakies drobiazgi dla dzieci kupuje) a i tak wiecej niz 50€ na tydzien potrzebuje. Nawet bez chemii. A myslalam, ze skapa...przepraszam, oszczedna...niczym Niemiec jestem;)
05 marca 2015 20:10 / 1 osobie podoba się ten post
moncherie

I jeszcze jesc chcialas???? No wiesz, w glowie Ci sie juz calkiem poprzewracalo;)
Nie wiem jak Ci Niemcy sobie to wyobrazaja. Moje dzieci glowne posilki w przedszkolu jedza, w weekendy Cudo nas karmi(ja tylko jakies drobiazgi dla dzieci kupuje) a i tak wiecej niz 50€ na tydzien potrzebuje. Nawet bez chemii. A myslalam, ze skapa...przepraszam, oszczedna...niczym Niemiec jestem;)

Sluchaj a najlepiej by bylo gdyby z 50 euro reszta zostala. No jaja. Serio dla mnie to niepojete... Teraz jak bede wyjezdzala poprosze na meila ile kasy na jedzenie jest na tydzien. Fakt, okazalo sie ze babcia je mieso.... tak mi ta opiekunka powiedziala, a ze mieso drogie to bylo powiedziane ze nie lubi :)))

Jak milo :))) Ja w firmie powiedzialam, ze gorszej stelli w zyciu nie widzialam... I nikomu bym jej nie polecila. I zeby nawet mi referencji nie wysylali bo nie podpisze :D  i od tej rodziny referncji tez nie chce...
05 marca 2015 20:17 / 4 osobom podoba się ten post
Niektóre Dziewczyny pisały, że muszą przejś na dietę, to akurat może stela dla nich :))))))))))))))
05 marca 2015 20:19 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Niektóre Dziewczyny pisały, że muszą przejś na dietę, to akurat może stela dla nich :))))))))))))))

Darekr :D Dieta nie rowna sie glodowka :D
05 marca 2015 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Sluchaj a najlepiej by bylo gdyby z 50 euro reszta zostala. No jaja. Serio dla mnie to niepojete... Teraz jak bede wyjezdzala poprosze na meila ile kasy na jedzenie jest na tydzien. Fakt, okazalo sie ze babcia je mieso.... tak mi ta opiekunka powiedziala, a ze mieso drogie to bylo powiedziane ze nie lubi :)))

Jak milo :))) Ja w firmie powiedzialam, ze gorszej stelli w zyciu nie widzialam... I nikomu bym jej nie polecila. I zeby nawet mi referencji nie wysylali bo nie podpisze :D  i od tej rodziny referncji tez nie chce...

Och Jolek, przejmujesz się jakbyś weksel na tą kasę podpisała, skoro jedziesz to kupuj na co masz ochotę i tak już nie będziesz musiała słuchać głupiej niemieckiej gadki, ja bym tak zrobiła :)))
05 marca 2015 20:25 / 2 osobom podoba się ten post
ale głodówka jest podobno zdrowa dla organizmu !  :) chociaz też uważam że tej terapi głodowej to góra 8 godzin! :)))))))))
05 marca 2015 20:43 / 2 osobom podoba się ten post
Jolek

Jolu odlicz wszystkie środki które kupiłaś do sprzatania  i reszte sumy wykorzystaj do 50 euro .Jak będzisz się rozliczała to wyjaśnisz co wydałas na jedzenie a co na środki do sprzatania
05 marca 2015 21:13
Jolek

Ale my same tego uczymy ,wprowadzamy dziwne stawki na zycie pokazujemy jakie my oszczędne  Pózniej cierpią kolejne osoby ktore przjeżdzaja .Ktoś kiedyś na forum puscił link ze stawkami  na jedna osobe dla opiekunek takie jakie sa w umowach Niemieckich .Ja sobie zapisałam i mam to przy sobie ,bo tez trafiłam na takie miejsce .Wniosek jest taki ze same sobie jesteśmy winne
05 marca 2015 21:25
przpomina kol ze opiekunki to roboty wielofunkcjne a te nie spozywaj zadnych posilkow sa fakt przebywaia w kuchni i wachania jadla jest wystarczajacy a wy Polki i tak tluste to wam post dobrze zrobi a jak by ktora mdlala to sie do wora na smieci wrzuci i przyjedzie nowa / moja sasiadka tak w raichu zajezdzili ale sprawa oparla sie o sad i wygrala odszkodowanie !!!
05 marca 2015 21:43
Dziewczyny, mam pytanie. Piszecie, że są problemy ze zleceniami. A mnie od tygodnia telefon dzwoni jak szalony i to od firm "tych większych", gdzie kiedyś aplikowałam. Przynajmniej 4 oferty byłyby dla mnie interesujące. Zastanawiam się czy to tylko taka podpucha czy naprawdę coś się rusza?
05 marca 2015 21:46
tak rusza sie wiosna i juz nastepne staruszki slabna = nowy klient dla firm a dla was praca no i wielkanoc w tym roku wczesniej
06 marca 2015 07:55 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

Pewnie, ja chętna, ale moja dieta to awokado, kasza jaglana, mąka gryczana - i codziennie świeże warzywa i owoce. Oj, 50 Euro to dla mnie na kilka dni. 
06 marca 2015 08:14 / 1 osobie podoba się ten post
lena46

Ale my same tego uczymy ,wprowadzamy dziwne stawki na zycie pokazujemy jakie my oszczędne  Pózniej cierpią kolejne osoby ktore przjeżdzaja .Ktoś kiedyś na forum puscił link ze stawkami  na jedna osobe dla opiekunek takie jakie sa w umowach Niemieckich .Ja sobie zapisałam i mam to przy sobie ,bo tez trafiłam na takie miejsce .Wniosek jest taki ze same sobie jesteśmy winne

Tak, pamiętam - to było na niemieckiej stronie - może któraś, co ma lepszy net i czas poszuka tego linka i wrzuci tu. No i może w osobny temat - bo tu zginie znowu...
Może tytuł tematu: Niemieckie przepisy w sprawie kwot żywieniowych dla opiekunek (pracowników)?
06 marca 2015 08:17 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Tak, pamiętam - to było na niemieckiej stronie - może któraś, co ma lepszy net i czas poszuka tego linka i wrzuci tu. No i może w osobny temat - bo tu zginie znowu... :-(
Może tytuł tematu: Niemieckie przepisy w sprawie kwot żywieniowych dla opiekunek (pracowników)?

Ja mam to ściągnięte, ale teraz nie dam rady wrzucić dopiero popołudniu.