Pisała o tym Aniak :
http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/1685/postId/259963
Pisała o tym Aniak :
http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/1685/postId/259963
Mi sie otworzyła:)
Ale co sie otworzylo ?jest w pdf ale jakis kwestionariusz ? -u mnie tak jest.
Ale mi chodziło o linka do strony niemieckiej! Sam pkt i paragraf bez strony źródłowej to jest do d..y :-( Strona niemiecka też mi się otworzyła, ale nie ma tam tego PDF-u do którego odnosi się link podany przez Anię. Ja nie umiem tego znaleźć :-(
Ale mi chodziło o linka do strony niemieckiej! Sam pkt i paragraf bez strony źródłowej to jest do d..y :-( Strona niemiecka też mi się otworzyła, ale nie ma tam tego PDF-u do którego odnosi się link podany przez Anię. Ja nie umiem tego znaleźć :-(
2 lutego przyjechałam do Dusseldofu.
Na miejscu okazalo się, że Podopieczny ma zaawansowaną demencję i jest bardzo agresywny.
Żona ze strachu zamykala się we własnym pokoju !!!
jednak sama też nie była lepsza : ciągle wrzeszczała na wszystko i na wszystkich.
Obiady były wyłącznie z mrożonek, nawet chleb kupowany był na m-c i wędrował do
zamrażalki. Oczywiście jedzenie było pod "wydział", np. na obiad po 2 ziemniaki !
Mogłam zrezygnować w każdej chwili, ale zależało mi na kasie :)
Wytrzymałam miesiąc i powiedziałam, że dłużej w tym domu wariatów nie będę.
Firma rozwiązała umowę z rodziną czubków i powiedziała, że więcej żadnej tam opiekunki
nie wyślą.
Znaleźli mi inną stelle , kilka km dalej tj. w KAISERSWERTH
Po tygodniowym pobycie mogę powiedzieć, że miejsce jest spokojne, nie ma stresu i
nerwów, również z jedzeniem jest oki.
Opiekuję się dziadkiem 87 lat (wdowiec), jestem pierwszą opiekunką.
Dziadek jest samodzielny, sprawny umysłowo i nie muszę przy nim nic robić, jedynie zakupy,
posprzątać, ugotować.
Po przyjeździe do De dopiero od dwóch dni mam dostęp do netu, dlatego dopiero teraz mogę być tu z Wami :)))
ja w kwestii formalnej-termin wypowiedzenia roboty wynos 7 dnii.zloze wypowiedzenie do firmy i 8 dnia moge zjezdzac do domu?nigdy nie wypowiadalam pracy,trwalam do konca,stad moje pytanie...