Na wyjeździe #21

14 marca 2015 17:23 / 3 osobom podoba się ten post
lena46

Ja byłam cały czas pewna ze one zapłacą ,przecież to była propozycja córki  . Przy kasie córka mówi do mnie żebym zaplaciła a ja w szoku i mówie ze nie mam pieniedzy Zero reakcji ze strony babaci i córki  i żadna   nie chciała zapłacić . Więz zrobiłam jak uważałam za stosowne ale masz racje powinnam wyść i zostawic wszystko

Mogłas powiedziec ze to ona zaproponowała wyjazd na zakupy ty gdybys wiedziała ze masz płacic to bys nie jechała z wiadomych przyczyn!! No tylko wspołczuc ci mozna !!
14 marca 2015 17:24 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

ja pierd....................

Niemcy naprawdę są nienormalni............

współczuję.,

mzap88       u Ciebie są skąpi ale płacą .............. Teraz to mi się smiac chcę  jak sobie przypomne a kładły w ten koszyk produkty z najwyższej półki                   
14 marca 2015 17:25 / 6 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Nie pobijesz mnie. Ja mam obiecane zęby, dolna szczęka. Funfel nówka, prawie nie ruszana. Zer tojer - jak ciągle słyszę. Mam ją dostać w bliżej nieokreślonej przyszłości, zapewne w testamencie. Nie wiem czy już mam czekać z niecierliwością czy raczej trzymać kciuki żeby PDP jak najdłużej cieszyła się dobrym zdrowiem. A i zęby jeszcze jakoweś mi się plątają własne.

To własne wyrwiesz i wstawisz babcine. Aleś ty niewdzieczna, no niech cię.... :)))
14 marca 2015 17:25 / 4 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Nie pobijesz mnie. Ja mam obiecane zęby, dolna szczęka. Funfel nówka, prawie nie ruszana. Zer tojer - jak ciągle słyszę. Mam ją dostać w bliżej nieokreślonej przyszłości, zapewne w testamencie. Nie wiem czy już mam czekać z niecierliwością czy raczej trzymać kciuki żeby PDP jak najdłużej cieszyła się dobrym zdrowiem. A i zęby jeszcze jakoweś mi się plątają własne.

A moja mi nie obiecala ehh ..... A jak sie chwali jakie ma dobre zeby, to zloto na dole widac. Ale nie ma szufladki, pewnie dlatego mi nie da? :))
14 marca 2015 17:26 / 1 osobie podoba się ten post
lena46

Szkoda ze nie widziałas jak się na mnie patrzyły jak przyszło do zapłaty ........Nie wiedziałam czy mam się śmiac czy płakac

Może myslały,że z własnych, prywatnych zapłacisz?
Ale cyrk.
14 marca 2015 17:33 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

Ale cyrk.

No bo jak to inaczej wytlumaczyc????
14 marca 2015 17:37 / 1 osobie podoba się ten post
lena46

Musze opowiedzieć wam historie jaka mi się dzisiaj przydarzyła .Rano przyjechała babci córka ,przyszła do mnie i mówi ze pojedziemy na zakupy ona ,babcia i ja .Popatrzyłam na nią taka zdziwiona co ona taka chętna Jak jestem tu drugi raz pierwsza taka propozycja ale że się  upierała się wiec mówię dobrze .Zapakowałyśmy babcie w samochód pojechałyśmy do Rewe .Weszły do sklepu chodzą po sklepie dyskutują  pakują w koszyk produkty i to nie byle jakie  a ja co jakiś czas studzę ich zapędy .Obeszły cały sklep koszyk pełny idziemy do kasy .Wszystko zostało wyłożone i skasowane ja zapakowałam to w torby .Kasjerka mówi ze do zapłaty 40 euro  stoją obie i patrzą się na mnie i mówią  żebym zapłaciła .Ja oczy w słup bo takiej kasy nie mam .Tygodniowo dostaje 50 euro a jak brakuje to informuje syna i przynosi .A ze dostałam 50 euro w niedziele to w portfelu miałam tylko 7 euro .Mówię  ze nie mama pieniędzy i byłam przekonana że któraś zapłaci tym bardziej że babcia miała przy sobie 120 euro .A jednak się przeliczyłam widząc że nie przelewki wybrałam przy nich  zakupy za 7 euro a resztę zostawiłam przy kasie .Miały obie pieniądze robiły zakupy dla babci nie było w tym koszyku nic dla mnie ,nawet się nie spytały i jeszcze nie zapłaciły ,A tak się wkurzyłam ze córce obiadu nie postawiłam .Babcia jadła a ona się patrzyła .A jak córka odjeżdżała to babcia 40 euro jej dał

Lena, to jest bezczelnośc!,  Ty masz finansowac zakupy?
14 marca 2015 17:38 / 7 osobom podoba się ten post
MeryKy

Nie da rady inaczej, chciały lenę postawic przed faktem dokonanym - żeby wyciągnęła pieniądze z własnej kieszeni.
Nie wiem, jak lena pracuje, jeśli przez firmę, to ja bym to firmie zgłosiła, może firma powinna Niemcom przypomnieć, że to oni dostarczają nam wikt i opierunek, a nie my im.
Pomijam juz żalosny poziom obu tych pań - to kolejny przyczynek do niedawnej dyskusji o rzekomej wyższości cywilizacyjnej Niemców nad nami.
I to my mamy kompleks gorszego.....
I to my się wstydzimy....
Spłonąć burakiem ze wstydu powinni oni. :)

14 marca 2015 17:40
Lawenda

Ale cyrk.

Przed wyjazdem na zakupy córka liczyła przy mnie babci pieniądze choc zawsze wiem ile ma ponieważ syn jak zostawia babci pieniądze zawsze mnie informuje  jaką ma kwote  .Byłam święcie przekonana ze któraś z nich zapłaci tym bardziej ze to nie były jakieś podstawowe rzeczy .
14 marca 2015 17:43 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Mogłas powiedziec ze to ona zaproponowała wyjazd na zakupy ty gdybys wiedziała ze masz płacic to bys nie jechała z wiadomych przyczyn!! No tylko wspołczuc ci mozna !!

Nie docierało to do córki .Wiec zrobiłam jak uważałam za stosowne choc błąd zrobiłam ze nie wyszłam  .Niestety musztarda po obiedzie
14 marca 2015 17:47 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

Bardzo nie lubię, jak seniorzy przy mnie czegoś szukają. I jeszcze zapewniają, że właśnie tam to kładli. Przeważnie znajduje się w końcu gdzie indziej, ale ja się czuję, jakby mnie o przywłaszczenie sobie czegoś podejrzewano. Chociaż na szczęście nigdy takie oskarżenie nie padło.

Dokładnie, ja też miałam ostatnio ,że babcia zgubiła pierścionek i prosiła żebym go może poszukała w lóżku , przeszukałam ale nie znalazłam, byłam pewna, że ten pierścionek wpadł do kosza, bo sama babcia mówiła,  że był luźny, modliłam się żeby się znalazł i na szczęście córka go znalazła gdzieś w kuchni po 10 dniach, kamień spadł mi z serca.
14 marca 2015 17:47 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

Nie da rady inaczej, chciały lenę postawic przed faktem dokonanym - żeby wyciągnęła pieniądze z własnej kieszeni.
Nie wiem, jak lena pracuje, jeśli przez firmę, to ja bym to firmie zgłosiła, może firma powinna Niemcom przypomnieć, że to oni dostarczają nam wikt i opierunek, a nie my im.
Pomijam juz żalosny poziom obu tych pań - to kolejny przyczynek do niedawnej dyskusji o rzekomej wyższości cywilizacyjnej Niemców nad nami.
I to my mamy kompleks gorszego.....
I to my się wstydzimy....
Spłonąć burakiem ze wstydu powinni oni. :)

Jestem przez firme i poinformuje o tym fakcie  moja koordynatorke .Wiem ze napewno będzie reakcja z jej strony
14 marca 2015 17:50
MeryKy

Chyba na to liczyły nie mam pojęcia .Też nie mam na to  wytłumaczenia .
14 marca 2015 17:53 / 5 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Lena, to jest bezczelnośc!,  Ty masz finansowac zakupy?

Córka wie ile dostaje tygodniowo wiec nawet nie powinna mi mówić zebym zapłaciła .Szczyt bezczelności to chyba malo powiedziane .W poniedziałek zadzwonie do firmy i opowiem cała historie
14 marca 2015 17:54 / 2 osobom podoba się ten post
Kochana wtedy to sam tombak im zapodzial sie,koraliczki rzeczy sentymentalne,ja policje chcialam wzywac i powiadomilam firme o calym ajsciu,a babcia tak prosila bym nie powiadamiala,a jak odjezdzalam to mowie chodz sprawdz torby co by znow nie bylo......