Na wyjeździe #21

18 marca 2015 18:12
tina 100%

Busuu, czacik:)

Nie rozumiem! Nie wszystkim Bozia dała znajomość języków obcych! :(
18 marca 2015 18:15
amelka

Odezwal sie ten, ktory swojej nie szuka.:-))

jeszcze nie
18 marca 2015 18:18
darekr

Nie rozumiem! Nie wszystkim Bozia dała znajomość języków obcych! :(

Busuu to jest portal do nauki językow obcych, od poziomu A1 zaczynając.Jest tam czat , na którym można z cudzoziemcami rozmawiać, z Niemcami też.Jest tam też coś takiego, że odrabia się tam zadania, lub coś w tym stylu.Te zadania poprawiają obcokrajowacy, ale Ty jako Polak, też będziesz zobowiązany poprawiać zadanka tym, którzy uczą się języka polskiego.Sama z tego portalu nie korzystałam, ale moi synowie tak:). Dziewczyny na forum też ten portal chwaliły:). Wygooglaj sobie busuu i przejrzyj, może Cię zainteresuje.
18 marca 2015 18:29
tina 100%

Busuu to jest portal do nauki językow obcych, od poziomu A1 zaczynając.Jest tam czat , na którym można z cudzoziemcami rozmawiać, z Niemcami też.Jest tam też coś takiego, że odrabia się tam zadania, lub coś w tym stylu.Te zadania poprawiają obcokrajowacy, ale Ty jako Polak, też będziesz zobowiązany poprawiać zadanka tym, którzy uczą się języka polskiego.Sama z tego portalu nie korzystałam, ale moi synowie tak:). Dziewczyny na forum też ten portal chwaliły:). Wygooglaj sobie busuu i przejrzyj, może Cię zainteresuje.

Jak ja ze swoją dyslekcją, -dysortografią, -dysgramatyką i wszystkimi innymi -dys zaczne poprawiać obcokrajowców - to lepiej im współczuć
18 marca 2015 18:30 / 1 osobie podoba się ten post
A ja obecnie jestem TU !!! 11 km od Wurzburga
18 marca 2015 18:44 / 14 osobom podoba się ten post
Melduję się z drugiej strony . Mam internet, co prawda z Aldika, ale mam . Na stacjonarny szans nie ma. Bałam się, że zapomniałam jak się to podłącza, albo że moja karta nie będzie aktualna, bo dawno nie używałam . Działa jednak i to dość szybko . Mam kontakt ze światem . Wieczorem napiszę więcej.
18 marca 2015 18:46
Napisz jak tam z goleniem dziadka;)
18 marca 2015 19:10 / 3 osobom podoba się ten post
Juz mam luzik!!Ide sie wykapac i moge sobie spokojnie posiedziec z wami lub spiochac jedno z dwuch juz mi sie nie chce na spacer jesze raz isc dzis juz sporo połaziłam jak mnie Oriom wystraszył dodatkowymi kilogramami heheeheh
18 marca 2015 19:26 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Juz mam luzik!!Ide sie wykapac i moge sobie spokojnie posiedziec z wami lub spiochac jedno z dwuch juz mi sie nie chce na spacer jesze raz isc dzis juz sporo połaziłam jak mnie Oriom wystraszył dodatkowymi kilogramami heheeheh

Co sie kapac bedziesz ? przeciez jeszcze nie Wielkanoc ! .... Oriomem sie Mamuelaka nie przejmuj -On tylko taka straszy ! ))))
18 marca 2015 19:33 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Co sie kapac bedziesz ? przeciez jeszcze nie Wielkanoc ! .... Oriomem sie Mamuelaka nie przejmuj -On tylko taka straszy ! :-)))))

No zobacz nie pomyslałam juz szybki prysznic wziełam,teraz moge poczytac i TV co nioeco poogladac:)) Jak tak mowisz to sie nie przejmuje i bede sobie lezec a po co mi spacerki heheehe
18 marca 2015 19:36 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

mamuela, nie kap sie , szkoda wody. Pczekaj pare dni, podskoczysz i wszystko odpadnie:)
18 marca 2015 19:46 / 3 osobom podoba się ten post
leni

mamuela, nie kap sie , szkoda wody. Pczekaj pare dni, podskoczysz i wszystko odpadnie:)

Noz kurka wodna czemu nie poczekałam na te dobre rady pospo=ieszyłam siei naciagnełam na straty pdp woda,recznik do prani ,prad prosze suszarka no i prasowanie o jejku alez ze mnie nie myslaca osoba heheheeheh
18 marca 2015 19:48 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Jak ja ze swoją dyslekcją, -dysortografią, -dysgramatyką i wszystkimi innymi -dys zaczne poprawiać obcokrajowców - to lepiej im współczuć

Trochę wiary w siebie:).Albo wymówki szukasz;)))
18 marca 2015 19:52 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

to,to drugie Jak u wiekszosci z nas ha ha
18 marca 2015 19:57 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Kurs angielskiego (za młodszych lat kiedy nie było jeszcze w szkole) zaczynałem 4 razy, na saxach w Lonynie byłem 4 miesiące! nie potraffię powiedzieć dwóch słów po angielsku. Trzy słowa po niemiecku wbijałem sobie do łba przez miesiąc. Nie jestem stworzony do języków.