Na wyjeździe #21

18 marca 2015 20:36 / 1 osobie podoba się ten post
lena46

Twoi skąpi ...........Dzis wysałam sms ze nie mam pieniedzy bo powinien przynieść w niedziele a dzis juz środa .Przyszedł i dała mi 46,5 euro a nie 50 euro .To jest dopiero skąpstwo ............Szczyt wszystkiego jaki trzeba mieć tupet .....

oo tu też się wyliczają o każdy grosz.... ekhm cent i ojro.
Dramat istny.
18 marca 2015 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

oo tu też się wyliczają o każdy grosz.... ekhm cent i ojro.
Dramat istny.

zastana.wiam sie po co mi te 0,50 centa .......Przecież równie można było dać 46 lub 47 euro .....Dramat
18 marca 2015 20:40 / 1 osobie podoba się ten post
kurde Bawaria, chałupy kosmiczne, samochody jeszcze bardziej, a będą się wykłócać i żydzić opiekunce............
18 marca 2015 20:57 / 2 osobom podoba się ten post
bieta

Trzeba było powiedzieć ;  tej nocy był huk, ostatniego "jelenia" zabili !!!

Powiem, jak  zadzwoni raz jeszcze, chociaz nie sadze, bo to dobry straszak na pozbyccie sie natretnych telefonow od firm.
Pytanie o wynagrodzenie na wstepie konczy glupia gadke w minute.
18 marca 2015 21:00 / 3 osobom podoba się ten post
darekr

Kurs angielskiego (za młodszych lat kiedy nie było jeszcze w szkole) zaczynałem 4 razy, na saxach w Lonynie byłem 4 miesiące! nie potraffię powiedzieć dwóch słów po angielsku. Trzy słowa po niemiecku wbijałem sobie do łba przez miesiąc. Nie jestem stworzony do języków.

Ja siebie też uważałam za antytalent do języków a chociaż niemieckiego nie miałam w szkole to teraz idzie mi już bardzo dobrze. Właściwie to po przeczytaniu w "Pielegniarstwie pediatrycznym" zdania że" każdy człowiek nawet 80 letni przy odpowiedniej motywacji potrafi nauczyć się języka obcego" zmieniłam swoje zapatrywanie na ten temat. Pomyślałam trochę mi brakuje do osiemdziesięciu to chyba dam radę? :)))

Czyżby jednak autorki tek książki się myliły? :))) To że kurs zaczynałeś 4 razy nie oznacza że jesteś niezdolny? Nie chciało ci się uczyć? Najważniejsza jest motywacja, bez tego podobno się nie da? Mnie np. motywują Euro co zjeżdżam do Polski składam podanie o podwyżkę i zawsze dostaję. I jakoś do głowy coraz więcej wchodzi? A najszybciej to podobno jak się człowiek zakocha? Wtedy to nawet w ciągu 3 miesięcy szprechen w dechen :)))
18 marca 2015 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
leni

darekr , nie kazdy moze sie nauczyc obcego jezyka , to jest stwierdzone naukowo wie nie przejmuj sie jesli nie masz zamiaru mieszkac w obcym kraju

A ja spotkałam się z odwrotnym stwierdzeniem. Języka obcego może nauczyć się każdy, gorzej z matematyką, chemia i fizyką bo to już nie każdy.
18 marca 2015 21:03 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Chodzi Tobie o męską część populacji?;)

Jak by to ujac ?.........hmmm nie dziele populacji na meska i zenska.Jestem za emancypacja kobiet.Ja bysmy zaczeli dzielic na czesci populacje to chyba....no chyba wiesz sama co by wyszlo hihi 
18 marca 2015 21:11 / 6 osobom podoba się ten post
ORIM

Jak by to ujac ?.........hmmm nie dziele populacji na meska i zenska.Jestem za emancypacja kobiet.Ja bysmy zaczeli dzielic na czesci populacje to chyba....no chyba wiesz sama co by wyszlo hihi 

Ja tam wyrosłam,że tak powiem z bycia za emancypacją kobiet - jak miałam 20-30 lat to tak ,biłabym sie o to :)A dzis to chętnie bym sobie kurą domową pobyła,na tamborku powyszywała,na harfie pobrzdękoliła:):):)Co nam z tej emancypacji????Że mozemy pracować,w spodniach chodzic ,głosować,itp itd....Chciałysmy to i mamy równouprawnienie,tylko czy na pewno jestesmy z tego zadowolone-ogólnie tak zapytowywuję:):):)????

18 marca 2015 21:12 / 2 osobom podoba się ten post
lena46

zastana.wiam sie po co mi te 0,50 centa .......Przecież równie można było dać 46 lub 47 euro .....Dramat

Może sobie coś odliczyła z tych 50? Może jakiegoś dropsa albo coś w tym stylu kupiła i przyniosła? A wiesz jak to u nich jest? "Kochajmy się jak bracia ale dzielmy się jak żydzi" :))))
18 marca 2015 21:12 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Ja siebie też uważałam za antytalent do języków a chociaż niemieckiego nie miałam w szkole to teraz idzie mi już bardzo dobrze. Właściwie to po przeczytaniu w "Pielegniarstwie pediatrycznym" zdania że" każdy człowiek nawet 80 letni przy odpowiedniej motywacji potrafi nauczyć się języka obcego" zmieniłam swoje zapatrywanie na ten temat. Pomyślałam trochę mi brakuje do osiemdziesięciu to chyba dam radę? :)))

Czyżby jednak autorki tek książki się myliły? :))) To że kurs zaczynałeś 4 razy nie oznacza że jesteś niezdolny? Nie chciało ci się uczyć? Najważniejsza jest motywacja, bez tego podobno się nie da? Mnie np. motywują Euro co zjeżdżam do Polski składam podanie o podwyżkę i zawsze dostaję. I jakoś do głowy coraz więcej wchodzi? A najszybciej to podobno jak się człowiek zakocha? Wtedy to nawet w ciągu 3 miesięcy szprechen w dechen :)))

Motywacja była i to wielka, ja jestem taki bardziej manualny, mogę zrobić wszystko w ogrodzie, przy samochodzie, mały remont w domu, nie jest mi obca hydraulika czy elektryka, mogę ugotować i posprzątać, zrobić pranie i uprasować. Moja Kobieta ciągle mówiła mi, że bez problemu znajdzie mi pracę w De w mieście, w którym pracuje. Będziemy blisko siebie i zarobię więcej niż w mojej stałej pracy w PL, - tylko warunek - chociaż trochę po niemiecku (a ona była nauczycielką j. niemieckiego). Niestety, mnie nie można niczego nauczyć, mam na myśli język
18 marca 2015 21:15 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

Motywacja była i to wielka, ja jestem taki bardziej manualny, mogę zrobić wszystko w ogrodzie, przy samochodzie, mały remont w domu, nie jest mi obca hydraulika czy elektryka, mogę ugotować i posprzątać, zrobić pranie i uprasować. Moja Kobieta ciągle mówiła mi, że bez problemu znajdzie mi pracę w De w mieście, w którym pracuje. Będziemy blisko siebie i zarobię więcej niż w mojej stałej pracy w PL, - tylko warunek - chociaż trochę po niemiecku (a ona była nauczycielką j. niemieckiego). Niestety, mnie nie można niczego nauczyć, mam na myśli język

No to chyba musisz sobie te słówka niemieckie malować na karteczce róznymi kolorami. Albo kup sobie Blondynke na językach, nagraj na telefon i chodz na okrągło ze słuchawkami. Nie wierzę że się zdań na pamięć nie nauczysz? Musisz znaleźć tylko metodę nauki najlepszą dla Ciebie?
18 marca 2015 21:16
Czytaliście o zamachu terorystycznym w Tunezji ? Jeszcze nie wiadomo ilu Polaków zgineło a są w śród ofiar ...
18 marca 2015 21:20 / 1 osobie podoba się ten post
Tak...Coś makabrycznego!!! Wyjechali na wymarzony urlop... Kopacz wysyła tam lekarzy i psychologów. Nie wyobrażam sobie rozpaczy rodzin w kraju...
18 marca 2015 21:20 / 6 osobom podoba się ten post
kasia63

Ja tam wyrosłam,że tak powiem z bycia za emancypacją kobiet - jak miałam 20-30 lat to tak ,biłabym sie o to :)A dzis to chętnie bym sobie kurą domową pobyła,na tamborku powyszywała,na harfie pobrzdękoliła:):):)Co nam z tej emancypacji????Że mozemy pracować,w spodniach chodzic ,głosować,itp itd....Chciałysmy to i mamy równouprawnienie,tylko czy na pewno jestesmy z tego zadowolone-ogólnie tak zapytowywuję:):):)????

Ja tam też się przy tej emancypacji nie upieram:). Mimo swojej samodzielności, męskie wsparcie mię sie podoba:)
18 marca 2015 21:26
Ola55

Tak...Coś makabrycznego!!! Wyjechali na wymarzony urlop... Kopacz wysyła tam lekarzy i psychologów. Nie wyobrażam sobie rozpaczy rodzin w kraju...

Nie wyobrażalne co Oni wszyscy tam przeżyli .................Byli oko w oko z bezwzglednym terorystą który strzelał do ludzi jak do zywej tarczy .Świat 21 wieku jest bardzo okrutny