Na wyjeździe #21

20 marca 2015 09:16 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

W czasach prehistorycznych,dawno dawno temu-no,powiedzmy 36 kilo temu:):):)Hi hi hi.Ze skoków to mi jeszcze skok na bunge został:)Na 80-te urozimy sobie zafunduję:):):)

Lawenda - a to tak:)Chociaz ja bardziej niz pieknego otoczenia potrzebuje na wyjazdach towarzystwa:)Choc jednej pokrewnej duszyczki-nawet inaczej przerwa zlatuje jak się dreocze we dwie a nie solo.No,ale ja jestem zwierz towarzyski:)W domu niekoniecznie ale tu to tak:)A czy to bedzie blokowisko czy lasy i pola to juz wsio ryba:)Byle nie sama:(

No widzisz. :)
A dla mnie Ziemia mogłaby się wyludnić, bo ja samotnik jestem, choć ostatnio miałam szalenie miłe spotkanie z jedną z forumowych duszyczek :)

20 marca 2015 09:30
Lawenda

No widzisz. :)
A dla mnie Ziemia mogłaby się wyludnić, bo ja samotnik jestem, choć ostatnio miałam szalenie miłe spotkanie z jedną z forumowych duszyczek :)

I nie ostatnie:)Duszyczka sie chyba wybierze w Twoje strony jak wróci z zesłania:)Zas sie ze dwie skrzyneczki nazbierały czytania:)A w Twoim miescie jest sklep ,które u nas nie,t wiec bedzie i przyjemnie i pożytecznie:)
20 marca 2015 09:43 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

To nie chodzi o idealną sztelę, tylko o miejsce. Piekne miejsce z piekną przyrodą. Ludzie, u których pracuję to sprawa drugorzędna, nie szukam rodziny , bo mam, nie szukam przyjaciół, bo mam. I praca to tylko praca, ale w czasie wolnym ja muszę pójść gdzieś, gdzie serducho będzie mi rosło. W takim miejscu kiedyś byłam, pomimo tego,że była to trudna sztela, podopieczna leżąca i nawet nie miałam własnego pokoju, spałam w gościnnym, gdzie wszyscy siedzieli. Zero internetu, tylko telewizor. Ale jak wychodziłam na taras, to mordka mi się usmiechała. Piekna panorama na miasteczko, dzikie wino, skałki wapienne malowniczo bielące się w oddali. Jeździłam też do oddalonego o kilka kilometrów zamku Hohenzollernów w Heching, widok zwalał z nóg. Siadałam tam, na wzniesieniu i czułam,że jestem u siebie, może dlatego,że ja się zawsze czuję u siebie tam, gdzie jest pięknie.
Jak ktoś chce zerknąć, za czym tęsknię, to tu link:
https://www.google.pl/search?q=hechingen+hohenzollern&biw=910&bih=538&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=rdALVbzkJ4GQPevCgPgM&ved=0CAcQ_AUoAg#imgdii=_&imgrc=K4txbw2bNWdjGM%253A%3BdhI0nUqiP2U2SM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.lpb-bw.de%252Fpublikationen%252Fpolitischelandeskunde%252F99%252Fhohenzollern.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.lpb-bw.de%252Fpublikationen%252Fpolitischelandeskunde%252F99%252Fpolitischetraditionen.htm%3B548%3B414
Zdjęcia bezpośrednio wkleić nie mogę, bo nie jest mojego autorstwa.

Taki widok rzeczywiście potrafi wiele zrekompensować. Piękny!
20 marca 2015 10:40 / 1 osobie podoba się ten post
A czy już któraś z Pań oglądała zaćmienie słońca??? Przez płytę CD można bezpiecznie popatrzeć. Oczywiscie, Niemcy tego nie zrobią!!! Co za posłuszny naród - oni muszą mieć specjalne okulary...tak mówią w TV!!! Powiem im, żeby już sobie przygotowali owe okulary na następne zaćmienie, na 2021 rok :)))
20 marca 2015 11:27 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

I nie ostatnie:)Duszyczka sie chyba wybierze w Twoje strony jak wróci z zesłania:)Zas sie ze dwie skrzyneczki nazbierały czytania:)A w Twoim miescie jest sklep ,które u nas nie,t wiec bedzie i przyjemnie i pożytecznie:)

Zawsze jesteś kasiu u mnie mile widziana. :))))
20 marca 2015 11:28
agrafka

Taki widok rzeczywiście potrafi wiele zrekompensować. Piękny!

Dziękuję agrafko, bo widze,że ty też "pięknolubna" jestes. :)
20 marca 2015 11:39
Ola55

A czy już któraś z Pań oglądała zaćmienie słońca??? Przez płytę CD można bezpiecznie popatrzeć. Oczywiscie, Niemcy tego nie zrobią!!! Co za posłuszny naród - oni muszą mieć specjalne okulary...tak mówią w TV!!! Powiem im, żeby już sobie przygotowali owe okulary na następne zaćmienie, na 2021 rok :)))

Chciałam obejrzeć ale niestety dziś u mnie chmury i mgła .O pięknym widowisku mogłam pomarzyć .....
20 marca 2015 11:51 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

To nie chodzi o idealną sztelę, tylko o miejsce. Piekne miejsce z piekną przyrodą. Ludzie, u których pracuję to sprawa drugorzędna, nie szukam rodziny , bo mam, nie szukam przyjaciół, bo mam. I praca to tylko praca, ale w czasie wolnym ja muszę pójść gdzieś, gdzie serducho będzie mi rosło. W takim miejscu kiedyś byłam, pomimo tego,że była to trudna sztela, podopieczna leżąca i nawet nie miałam własnego pokoju, spałam w gościnnym, gdzie wszyscy siedzieli. Zero internetu, tylko telewizor. Ale jak wychodziłam na taras, to mordka mi się usmiechała. Piekna panorama na miasteczko, dzikie wino, skałki wapienne malowniczo bielące się w oddali. Jeździłam też do oddalonego o kilka kilometrów zamku Hohenzollernów w Heching, widok zwalał z nóg. Siadałam tam, na wzniesieniu i czułam,że jestem u siebie, może dlatego,że ja się zawsze czuję u siebie tam, gdzie jest pięknie.
Jak ktoś chce zerknąć, za czym tęsknię, to tu link:
https://www.google.pl/search?q=hechingen+hohenzollern&biw=910&bih=538&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=rdALVbzkJ4GQPevCgPgM&ved=0CAcQ_AUoAg#imgdii=_&imgrc=K4txbw2bNWdjGM%253A%3BdhI0nUqiP2U2SM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.lpb-bw.de%252Fpublikationen%252Fpolitischelandeskunde%252F99%252Fhohenzollern.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.lpb-bw.de%252Fpublikationen%252Fpolitischelandeskunde%252F99%252Fpolitischetraditionen.htm%3B548%3B414
Zdjęcia bezpośrednio wkleić nie mogę, bo nie jest mojego autorstwa.

aaaaaaaaa to Ty marzycielką jesteś :)))

20 marca 2015 12:06 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

aaaaaaaaa to Ty marzycielką jesteś :)))

Ciiiiiii....to miała być tajemnica. :)

20 marca 2015 13:24 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Dziękuję agrafko, bo widze,że ty też "pięknolubna" jestes. :)

Jak najbardziej:). Tam, gdzie jadę też jest podobno ładnie. A już góry i wzgórza to mogę godzinami przeglądać. 
20 marca 2015 13:32 / 1 osobie podoba się ten post
Ola55

Oglądałam...przez zdjęcie RTG ;)))))
20 marca 2015 14:19
lena46

Chciałam obejrzeć ale niestety dziś u mnie chmury i mgła .O pięknym widowisku mogłam pomarzyć .....

A gdzie jesteś? Bo chyba po sąsiedzku ze mną... U mnie wcale nie lepiej :(
20 marca 2015 14:21
Lili

A gdzie jesteś? Bo chyba po sąsiedzku ze mną... U mnie wcale nie lepiej :(

tam gdzie bylas jestes ?
20 marca 2015 14:24
ORIM

tam gdzie bylas jestes ?

Tak, od poniedziałku. I jeszcze dłuuugo zostanę :) Na święta niestety nie zjeżdżam do Polski, tak że jakby coś, to spokojnie zdążysz ;)
20 marca 2015 14:27 / 1 osobie podoba się ten post
lena46

Lenka ja też nic nie widziałam podobnie jak u ciebie mgła i chmury schowały mi słoneczko z księżycem na spółke :)