Na wyjeździe #21

21 marca 2015 17:27 / 2 osobom podoba się ten post
Jutro urodziny mojej Babci,
Dzisiaj zaliczony fryzjer,włoski pięknie ułożone,
Tylko szkoda ,,że Babci to wszystko EGAL,,
Alzheimer totalny,,,kobitka ma 73 lata i 7 lat już choruje....
21 marca 2015 17:30
opiekunkaa

Jutro urodziny mojej Babci,
Dzisiaj zaliczony fryzjer,włoski pięknie ułożone,
Tylko szkoda ,,że Babci to wszystko EGAL,,
Alzheimer totalny,,,kobitka ma 73 lata i 7 lat już choruje....

w Tagespflege , gdzie zaprowadzam dziadkow, jest kobieta w wieku 57 lat z wielka demencja
21 marca 2015 17:33 / 1 osobie podoba się ten post
leni

w Tagespflege , gdzie zaprowadzam dziadkow, jest kobieta w wieku 57 lat z wielka demencja

Moja też cały tydzień w Tagespflege,od 8 do 16,,,
21 marca 2015 17:34
opiekunkaa

Fajnie macie :)

21 marca 2015 17:35 / 2 osobom podoba się ten post
opiekunkaa

to masz lepiej niz ja, bo ja mam tylko poniedzialek i piatek od dziadkow wolne ale dobre i to
21 marca 2015 18:19 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

Na swieta tez zostaje w DE jednak obecnie jestem w kolo Wurzburga

Wurzburg:)przecudne miasto,kawał  czasu tam spędziłam,jeśli lubisz zwiedzać,to nie bedziesz się nudził na 100 procent:)))))
21 marca 2015 20:04 / 8 osobom podoba się ten post
Witajcie koleżanki i koledzy.
Weszła na szybko,bo muszę wykorzystać jeszcze pobyt mojej poprzedniczki w tym dziwnym miejscu.

Babcia,moja PDP jest w szpitalu. W domu jest dziadek-jej mąż, całkiem samodzielny. Mieszka z nimi córka,w oddzielnym mieszkaniu.
Baaardzo dziwna osoba. Ma 45 lat,a zachowuje się jak kilkulatka. Dziwny śmiech w każdej sytuacji,straszne przywiązanie do matki-zakrawa mi to na jakąś chorobę.
Obawiam się powrotu babki do domu,bo jeżeli jej się cos stanie ( a jej stan nie jest zbyt dobry) córka może obwiniac wszystkich (w tym i mnie) za to-takie mam wrażenie.

Ale to nie wszystko.....W kuchni są kamery !!!! Nie wiem,czy gdzieś jeszcze.

21 marca 2015 20:07
basiaim

Weszła na szybko,bo muszę wykorzystać jeszcze pobyt mojej poprzedniczki w tym dziwnym miejscu.

Babcia,moja PDP jest w szpitalu. W domu jest dziadek-jej mąż, całkiem samodzielny. Mieszka z nimi córka,w oddzielnym mieszkaniu.
Baaardzo dziwna osoba. Ma 45 lat,a zachowuje się jak kilkulatka. Dziwny śmiech w każdej sytuacji,straszne przywiązanie do matki-zakrawa mi to na jakąś chorobę.
Obawiam się powrotu babki do domu,bo jeżeli jej się cos stanie ( a jej stan nie jest zbyt dobry) córka może obwiniac wszystkich (w tym i mnie) za to-takie mam wrażenie.

o masz..................

raportuj na bieżąco......

21 marca 2015 20:10
leni

to masz lepiej niz ja, bo ja mam tylko poniedzialek i piatek od dziadkow wolne ale dobre i to

Ja probuje przekonac syna pdp do Tagespfege, chociaz raz w tygodniu. Jak to sie u Ciebie udalo?
21 marca 2015 20:13
mala

Wurzburg:)przecudne miasto,kawał  czasu tam spędziłam,jeśli lubisz zwiedzać,to nie bedziesz się nudził na 100 procent:)))))

Mam nadzieje ze bede mial czas na zwiedzanie
21 marca 2015 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

To powiem Ci, że "ciekawie" się zapowida. Zmienniczka  jest już chyba troche obeznana w tej rodzinie, to wiesz mniej więcej czego się spodziewać.
21 marca 2015 20:21 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja probuje przekonac syna pdp do Tagespfege, chociaz raz w tygodniu. Jak to sie u Ciebie udalo?

ja trafilam na ludzi, ktorym nie trzeba niczego tlumaczyc, dzieci kochaja rodzicow i interesuja sie ich potrzebami w tej chorobie. Niestety niektorzy wola nie dopuszczac mysli, ze ich bliska osoba jest chora, poza tym to dodatkowy wydatek:)
21 marca 2015 20:26
dorotee

U mnie podobno złożyli wniosek ale nie wiem jak długo to trwa?? Na razie cisza??? Fajnie by było chociaż raz w tygodniu się wyluzować całkowicie :)))
21 marca 2015 20:32 / 4 osobom podoba się ten post
basiaim

Ale jaja... Może ci jeszcze w toalecie zamontowali? I bedą wiedzieli ile zjadłaś i ile wykupkałaś? Czy się zgadza bilans? hahahah
21 marca 2015 20:33 / 4 osobom podoba się ten post
MeryKy

U mnie podobno złożyli wniosek ale nie wiem jak długo to trwa?? Na razie cisza??? Fajnie by było chociaż raz w tygodniu się wyluzować całkowicie :)))

ci ludzie bardzo potrzebuja bycia z innymi, sama opiekunka im nie wystarczy. To przedszkole dziadkow jest nowe,,od pazdziernika ubieglego roku, ale personel jest super. Zastepca szefowej jest polka, przecudowna dziewczyna. Dementycy zyja tu i teraz, nie ma przeszlosci i przyszlosci i tak tez pracuja z nimi w tym domu, dac im mile i bezpieczne chwile teraz, wlasnie w tym momencie. Ja mam szczesie, ze dziadkowie sa bardzo kochani ale sa tam osoby z ruznymi zachowaniami. Uwierzcie mi , ze jak na grupie jest 12 osob i 4 osoby z personelu, to te dziewczyny tez nie wiedza na koniec dniowki jaki swiat jest prawdziwy, ale sa zadowolone ze swojej pracy i ci ludzie chorzy tez