Na wyjeździe #21

21 marca 2015 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jesli nie ma cukrzycy to raczej to będzie sprawa krążenia,tylko czemu jak lodowate to spuchniete i czerwone?Może mial kiedyś odmrożone?Dłonie tez ma takie lodowate?RR b niskie rzeczywiscie ,ale Ci przynajmniej wylewu nie dostanie:)

Wylewu nie dostanie, ale moze miec skrzepy krwi, przy tak niskim ciśnieniu, a To bardzo niebezpiecznie. Ale po co ''krakak'' :))
21 marca 2015 21:50 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

A orientujesz się jakiego rzędu jest to wydatek ?

IIość dni zależy chyba od Stufe i jest bezpłatne? Moja pdp ma 0, wiec tylko na  jeden dzień w tygodniu można liczyć. To z kasy chorych chyba?
21 marca 2015 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Wcale by mnie to nie zdziwilo.

,,,To ani w nosku nie mozna ''podłubac'' heee kamerki
21 marca 2015 21:51
leni

napisze w poniedzialek co i jak, musze dokladnie zapytac corki

Jaka grupa , czy prywatnie ubezpueczeni:)) tez bede wdzieczna:))
21 marca 2015 21:55 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

a pytalas tych niemieckich dziwolągów, DLACZEGO urządzają Ci wielkiego brata w miejscu pracy??

Ta, która jest na widoku podobno dla bezpieczeństwa. A druga schowana w kwiatkach to rzekomo atrapa...

Chore...chore...chore....
21 marca 2015 21:57
basiaim

Ta, która jest na widoku podobno dla bezpieczeństwa. A druga schowana w kwiatkach to rzekomo atrapa...

Chore...chore...chore....

zenuuuuuua
21 marca 2015 21:58
kasia63

A w firmie wiedza o tych kamerach?Ja bym zgłosiła bo to chyba tak do konca nie jest legal.....ale jak to w D działa to nie wiem,bo u nas żeby pracownika poddac takim obserwacjom jest obowiązek poinformowania go.A Ty jesteś pracownikiem przecież.

Wiem,ze w Pl tak jest,bo pracowała pod kamerami.
Nie wiem,jak w De....firma chyba nic nie wie,bo stała opiekunka nic na ten temat nie zgłaszała.

W ogóle uswiadamialam ją dzisiaj kierując na nasze forum.
21 marca 2015 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Wiem,ze w Pl tak jest,bo pracowała pod kamerami.
Nie wiem,jak w De....firma chyba nic nie wie,bo stała opiekunka nic na ten temat nie zgłaszała.

W ogóle uswiadamialam ją dzisiaj kierując na nasze forum.

Ty zgłos i ja to bym zapytała rodzine po co to i kto to ogląda i czy w klo tez są.Aniak by sie przydała bo ona w niemieckich przepisach oblatana.Nie wydaje mi sie ze w prywatnym domu, zatrudniajacycym zewnetrzny personel mimo,ze  to tzw teren prywatny takie praktyki były zgodne z prawem....Normaln to to na pewno nie jest.....I wg mnie agencja powinna wiedziec co jest grane.
21 marca 2015 22:09 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Witajcie wieczorkiem,nie mogę się przyzwyczaić do nieograniczonej kasy na zakupy. Dzis pojechałam z przyjacółka rodziny- Polką ,naładowałam cały wózek różnych sorgotanów,płynów i jedzenia. Bez marudzenia,bez wydziwiania,sama mnie namawiała na luksusowe produkty dla mnie. Są jednak normalni ludzie na tym świecie... Spiżarnia pełna,zamrazalnik pełen no żyć nie umierać:))
Dziadek jest niestety lichutki,ale dziś był doktor,porozmawiał z nim i na tej podstawie stwierdził,że jest w bardzo dobrym stanie...nawet go nie osłuchał. Pokazałam czerwone,spuchnięte stopy,a lekarz powiedział,że nic się nie dzieje,że nic nie trzeba robić,może tylko termoform podkładać pod stopy.
Dziś przeszłam też chrzest bojowy czyt kapiel dziadka,ale jakoś tak naturalnie to wszystko wyszło,nawet ogoliłam dziadka bezproblemowo:).
Bardzo jestem jak narazie zadowlona z tego miejsca,byle się nie popsuło.

Zalogwałam sie jak zobaczyłam,że jesteś juz w pracy i nareszcie masz dziadka.Znaczy to,że wystarczy chcieć i spełnia się.Czytałam,że masz problemy z kamieniem w muszli klo - najlepszym sposobem i najskuteczniejszym to ............ corega tabs. Na noc wrzuć tabletki i  mysle,że po kilkakrotnym zastosowaniu  kamień popłynie..Jest to metoda,ktorą sprzedała*mi nasza forumowa margolcia.A co najwazniejsze to skuteczna.Ocet - daj sobie spokoj,nic nie da na wieloletni osad.Ocet dziala jak jest gorący zimny to tylko łazienke zasmrodzi.Cieszę sie bardzo,że nareszcie masz jak u Pana Boga za piecem.Pozdrawiam waniliowa opiekounko.
21 marca 2015 22:12 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Ty zgłos i ja to bym zapytała rodzine po co to i kto to ogląda i czy w klo tez są.Aniak by sie przydała bo ona w niemieckich przepisach oblatana.Nie wydaje mi sie ze w prywatnym domu, zatrudniajacycym zewnetrzny personel mimo,ze  to tzw teren prywatny takie praktyki były zgodne z prawem....Normaln to to na pewno nie jest.....I wg mnie agencja powinna wiedziec co jest grane.

Jest to jak najbardziej zgodne z prawem. W swoim domu możesz robić, co chcesz i nikt prawnie nie może ci zabronić montowania kamer. W domach bogatych ludzi to na porządku dziennym, ja z kamerami spotkałam się we Francji w pracy.
Ludzie się boją włamywaczy.
Ja zamierzam zainstalować sobie kamerę czujnikową połączoną z podglądem w internecie, bo mieszkam na parterze a na osiedlu ostatnio źle się dzieje.
Wolno mi, jak najbardziej. Hołubce nago też mi wolno wycinać, póki nie przekracza to progu mojego mieszkania. :)
Natomiast pracownik o istnieniu takiej kamery powinien zostać poinformowany.

21 marca 2015 22:14
agamor

jaki wydatek?

Przedszkole dla Pdp :)
21 marca 2015 22:29
margaritka59

Przedszkole dla Pdp :)

moja jeździła ta w Dortmundzie na 1 dzień w tygodniu, potem Ci napiszę
21 marca 2015 22:50 / 11 osobom podoba się ten post
Lawenda

Jest to jak najbardziej zgodne z prawem. W swoim domu możesz robić, co chcesz i nikt prawnie nie może ci zabronić montowania kamer. W domach bogatych ludzi to na porządku dziennym, ja z kamerami spotkałam się we Francji w pracy.
Ludzie się boją włamywaczy.
Ja zamierzam zainstalować sobie kamerę czujnikową połączoną z podglądem w internecie, bo mieszkam na parterze a na osiedlu ostatnio źle się dzieje.
Wolno mi, jak najbardziej. Hołubce nago też mi wolno wycinać, póki nie przekracza to progu mojego mieszkania. :)
Natomiast pracownik o istnieniu takiej kamery powinien zostać poinformowany.

Króciutko uzupełnię Lawendę , Zgodnie z zatwierdzoną w listopadzie 2014 roku ustawą , zabroniona jest "niejawna obserwacja w miejscu pracy " przekładając na język polski :) opiekunka musi byc poinformowana i istnieniu kamer w mieszkaniu :  gdzie są , gdzie przechowywane są ew nagrania z kamer, w jaki sposób są archiwizowane i kto ma dostep do nagrań / ustawa o ochornie prywatności / w przypadku opiekunki , nie jest miejscem pracy pokój przeznaczony do jej wyłacznego użytkowania bo jest to juz nie jej miejsce pracy . Jezeli opiekunka ma tylko do swojej dyspozycji łazienkę , Wc - to tutaj także zabronione jest montowanie kamer , nawet jezeli opiekunka musi korzystać z wspólnej łazienki z PDP - w niej także kamery nie mogą być zamontowane - bo naruszałoby to opiekunki prawo do intymności . Rodzina zatem ma obowiązek poinformować gdzie znajdują się kamery i muszą byc one rozmieszczone jedynie w miejscach jej pracy i musi byc poinformowana , kto odpowiada za archiwizację i ochrone nagrań . Można po wykryciu kamery zgłości sprawę na policję , dodatkowo można żadać odszkodowania za naruszenie prywatności . Sa to kwoty duże :)
21 marca 2015 23:19 / 1 osobie podoba się ten post
Aniak, doskonale wyjaśnione, z podaniem podstawy prawnej. Dobra jesteś w te klocki.
21 marca 2015 23:20 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Zalogwałam sie jak zobaczyłam,że jesteś juz w pracy i nareszcie masz dziadka.Znaczy to,że wystarczy chcieć i spełnia się.Czytałam,że masz problemy z kamieniem w muszli klo - najlepszym sposobem i najskuteczniejszym to ............ corega tabs. Na noc wrzuć tabletki i  mysle,że po kilkakrotnym zastosowaniu  kamień popłynie..Jest to metoda,ktorą sprzedała*mi nasza forumowa margolcia.A co najwazniejsze to skuteczna.Ocet - daj sobie spokoj,nic nie da na wieloletni osad.Ocet dziala jak jest gorący zimny to tylko łazienke zasmrodzi.Cieszę sie bardzo,że nareszcie masz jak u Pana Boga za piecem.Pozdrawiam waniliowa opiekounko.

Faktycznie zapomniałam o corega tabs,a czytalam kiedyś o tym sposobie. Jutro zastosuje,a póki co nalałam różnych Wc Reinigerów i jakby pojasniało. Jeszcze dodam,że ów kamień wyhodowała poprzednia opiekunka,która była tu 3 miesiące,jej poprzedniczka chyba też była hodowcą kamienia.:)