30 marca 2015 09:43 / 18 osobom podoba się ten post
kasia63Dziewczynki kochane ,przeciez pani M.właśnie o to dokładnie chodzi!Sprowokowac durną dyskusję ,namieszać-jest w swoim żywiole bo na tamtym forum za bardzo się milutko rozćwierkała i ją to znudziło.To wróciła i świetnie się bawi a Wy sie dajecie wciągać w te .....,jak zawsze.Zamiast ściepę zorganizować i na zająca pani M.zestaw segregatorów na te wszystkie nasze posty sprezentować,alfabetycznych i kolorowych najlepiej:):):):)Omijam szerokim łukiem tę panią,jej poczynania są tak żenujące ,że aż niedowiary ,że to dorosły człowiek jest.......
To co napisałaś Kasiu jest podsumowaniem obserwacji osoby. Jednak ja bym posuneła sie dalej i zasugerowała, że problem jest o wiele szerszy. Ale tu już musiały by się wypowiedziec specjalistki z dziedziny psychologi, pedagogiki.
Myślę że to jest dowód, iż jest pewna granica wieku, kiedy człowiek powinien odpocząć, stąd jest tzw. wiek emerytalny. Z którego jeśli ktoś ma zdrowie może w cudowny sposób korzystać. Starym ludziom wydaje sie, że są nie zastąpieni, że młodym muszą pomagać, że młodzi sobie bez ich rad nie poradzą. Co jest absolutna bzdurą. Przecież my tych młodych ludzi wychowaliśmy a wychowywaliśmy ich na ludzi mądrych i wspaniałych. taki cel ma każda matka, każy nauczyciel.
Przychodzi taki moment, kiedy należy im dać życ, życ pełną piersią, a nie w cieniu staruszek bohaterek.
Czytam forum od dawna. Podziwiam młode, dzielne dziewczyny. Lubie ich rozmowy o zakupach, o ich problemach na wyjazdach.
Ja im rad nie udzielam, one sa dzielne, wspierają się, Ja ze swoimi radami może byłabym nawet w ich gronie śmieszna.
Mówi się tyle o godnej starości, cos w tym jest. Przychodzi taki wiek, że niestety usilnie nadążając za młodymi stajemy sie śmieszni. Nie może byc zupełnie mowy o jakiejkolwiek dominacji, obrazamy wtedy wszystkich i siebie i tych młodych dzielnych i naszych rówieśników.
Przez wiele lat tworzymy swój własny świat, realizujemy swoje marzenia, mamy swoja ukochaną rodzinę. Cieszyc sie tym nalezy bardzo, wykorzystac każdą minutę na bliski kontakt z własnym światem Przytulic sie do ukochanej osoby, zabrac psa na spacer, pic wino wieczorami na werandzie, czytać mądre i piekne książki. Cisza powinna byc dla nas wtedy balsamem.
Agresja, nietolerancja, zazdrość, chciwość, fałasz dla mnie to zawsze krzyk rozpaczy.
I to nie dotyczy ludzi szczęsliwych, ludzi spełnionych.
Miłego dnia.