Na wyjeździe #22

30 marca 2015 10:30 / 13 osobom podoba się ten post
IGGA

Jestem jak najbardziej za udzielaniem mądrych rad, dzielenia się swoją wiedzą, swoim doświadczeniem.Ale nie można swojego wieloletniego doświadczenia w pracy traktować jako obowiązującego podręcznika dla wszystkich.
No nie może być tak, że staruszka jedzie do opieki staruszki. No nie może tak być.
Ja tu nie piszę o dziewczynach 40 czy 50 letnich ja mam na myśli zgorzkniałe emerytki.

Zgadzam się z Tobą, poza jednym, nie wszystkie emerytki są zgorzkniale, jestem od dwóch lat na emeryturze i jakoś chyba zachowuję się w miarę normalnie. Mam nadzieję. .. A wpisy prowokujace omijam z daleka! 
30 marca 2015 10:34 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Moncherie, a prawo niemieckie na to zezwala? Nie to, żebym się czepiała, po prostu ciekawa jestem. Kiedyś rozmawiając z agencją niemiecką, właściciel mi wyjaśnił, że ma sztele w promieniu 100 km od siedziby, bo dalej to byłby niezgodne z prawem. Ale ta rozmowa była kilka lat temu, może coś się zmieniło do tej pory.

Jeśli jest to agencja,  np. pracy tymczasowej  (lub o podobnym charakterze ),  w zezwoleniu jest określony teren działania. 
30 marca 2015 10:34 / 1 osobie podoba się ten post
Idealizm Robert przez ciebie przemawia.
Nie znam takich firm,ale...byc może,istnieją .
30 marca 2015 10:35 / 6 osobom podoba się ten post
Czytam zaległości forumowe z wczorajszego wieczoru i co..............i znowu chryja.
Niektórzy nie lubią spokoju, oj nie lubią.
Jedyna metoda, to omijać takie wpisy z daleka.
Nie warto z kimś takim wdawać się w żadną polemikę.
A juz było tak sympatycznie i przyjemnie na naszym forum.
No cóż nic nie trwa wiecznie.......niestety.
30 marca 2015 10:36 / 3 osobom podoba się ten post
Emilko kochana, ja Ciebie przepraszam, ja też jestem na emeryturze. Ja na tej po ukończeniu 50 lat.
Znam wiele wspaniałych dziewczyn na emeryturach, ale one są normalne, nie agresywne, nie zaczepiają, nie ubliżają, nie prowokują. I takich ludzi lubię.
Ciężko jest pisac w tym temacie, konkretnie w tym. Oj paluszki poskakałyby po klawiaturze, ale rozsądek mówi nie.
Pozdrawiam Szwajcarię.
30 marca 2015 10:38
Marta

Idealizm Robert przez ciebie przemawia.
Nie znam takich firm,ale...byc może,istnieją .

A ja znam i nie jest to idealizm a rzeczywistość. Wszystko zalezy od tego kto i w jaki sposób zarzadza taka firmą, jakie ma podejscie do ludzi.Zycze Ci abys w przyszłosci mogła współpracowac z taka firmą.
30 marca 2015 10:40 / 1 osobie podoba się ten post
IGGA

Emilko kochana, ja Ciebie przepraszam, ja też jestem na emeryturze. Ja na tej po ukończeniu 50 lat.
Znam wiele wspaniałych dziewczyn na emeryturach, ale one są normalne, nie agresywne, nie zaczepiają, nie ubliżają, nie prowokują. I takich ludzi lubię.
Ciężko jest pisac w tym temacie, konkretnie w tym. Oj paluszki poskakałyby po klawiaturze, ale rozsądek mówi nie.
Pozdrawiam Szwajcarię.

A ja się wcale nie gniewam,  tylko z natury nie wrzucam wszystkiego w jeden worek. . Dzięki za pozdrowionka,  w środę będę do kraju wracać na krótko. Wezmę pozdrowienia ze sobą! 
30 marca 2015 10:42
robert72

A ja znam i nie jest to idealizm a rzeczywistość. Wszystko zalezy od tego kto i w jaki sposób zarzadza taka firmą, jakie ma podejscie do ludzi.Zycze Ci abys w przyszłosci mogła współpracowac z taka firmą.

podejście to Ty masz też do ludzi :)
30 marca 2015 10:43 / 3 osobom podoba się ten post
Przypuszczam, ze piszesz o swojej firmie. Mozesz byc pewny, ze bede pierwsza, ktora kciuki trzymac bedzie, zeby Twoja taka idealna byla. Sama sie na wlasnej skorze na szczescie nie przekonam. Poczekam wiec spokojnie na opinie. Skoro jeszcze nikt pode mna nie napisal, to szybko edytuje:)Robert, rozumiem, ze opiekunki zatrudniasz bezposrednio u siebie i placisz im wg obowiazujacych stawek godzinowych. Ze wszystkimi naleznymi dodatkami, ubezpieczeniami, urlopami..Wybacz, ale tylko wtedy mozesz gwarantowac, ze Twoja firma taka idealna jest.
30 marca 2015 10:52 / 2 osobom podoba się ten post
robert72

Rzeczywistość to byla tu wielokrotnie opisywana jakie firmy mają podejście do opiekunek...
Ale co do mnie,,nie narzekam,nie mam zbyt wielkich oczekiwań Nie szukam ideału jaki opisujesz bo go nie ma

30 marca 2015 10:55 / 16 osobom podoba się ten post
A ja Wam powiem , że nic mi się już nie chce - oczywiście mam na myśli nasze forum . Lubię czytać , dyskutować , żartować , ale jak się już zaczyna obrzucanie błotem , wyszukiwanie kto , co , komu , kiedy .....to mam wszystkiego dość ! Lubię wszystkich , bez wyjątków , ale pomału pasuję . Jeśli podoba mi się jakaś wypowiedz - daję plusa , pózniej przeczytam czyjąś ripostę i też się z nią zgadzam .....czy to nie można tak zwyczajnie , po ludzku dyskutować , sprzeczać się ? nieeeeeee ! trzeba wygrzebać kto kiedyś komuś ubliżył , obraził i się zaczyna !....a tak " apropopo " to macie szczęście , że " niegramotna " komputerowo jestem , bo inaczej to bym Wam pokazała , że ho , ho ! kurde ! wyszukałabym wszystkie grzechy , grzeszki , aleeeee miałabym haka !.....i prosto na drogę sądową .....a co !!!
30 marca 2015 10:56
Ja chce wiedziec co to za wspaniala firma o ktorej piszecie.....:)
30 marca 2015 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
Właśnie nie wiem,ale Robert pisze to może wie.
30 marca 2015 11:00 / 2 osobom podoba się ten post
Arabrab z tobą to ja nawet w sądzie sie spotkać mogę:))
Pozywaj mnie!!
30 marca 2015 11:06
Robert szybko,ale to migusiem napisz jaka ta wspaniala firma nazwe ma :)