Na wyjeździe #22

31 marca 2015 19:57 / 6 osobom podoba się ten post
moncherie

Dorotee, jakis czas temu oficjalnie i "na pismie", bodajze w liscie gonczym pozwolilam Amelce dokopywac mi w jej uroczy, wysoce inteligentny sposob. Nie psuj jej wiec radosci w czynieniu powinnosci:)Tym bardziej, ze Amelka w sobote do domu juz jedzie:)

Sprostowanie oficjalne:

otoz urzedowo stwierdzono, ze Amelka w sobote to juz bedzie babke w swoim piecu piekla.
Bo Amelka juz jutro do Polski wyjezdza.)
I Amelka nie bedzie przez tydzien na forum zagladac, bo czasu nie bedzie miala.
31 marca 2015 19:59 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

Tak w ogóle to na północy szaleje orkan Niklas. W Niedersachsen nie jeżdżą pociągi regionalne. W Nordrhein-Westfalen i Bayern po części także. Przestawiłam samochód z dala od drzew, straż pożarna ciągle jeździ.

Tak, to pewnie ten ktory opuscil forum) ale powaznie to u mnieNiedersachsen wszystko fruwa, w parku widzialam juz dwa drzewa, dalej nie wedrowalam dzisiaj. Piekne widowisko, tylko grozne.
31 marca 2015 20:00 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

i słuchajcie się arabrab bo wie co pisze :))
i ja Wam też to powiem, że "monszera" robi dobrą robotę :))

Czytam i czytam co Wy takie podlotki podatne na manipujacje.Kogo ustrzec?Przecież tu tylko dojrzałe kobiety babrza sie w tym temacie jakos żadna młoda dziewczyna z forum nie wykazała zainteresowania. Dajcie spokoj zdrowego rozsądku potrzeba i nic więcej.
mzap88

dobra dziewczynki i chłopcy, żegnam się z Wami czule.
Jutro pewnie nie będzie czasu aby coś skrobnąć, bo rano przyjedzie już Basia.
Także do usłyszenia już po tej lepszej stronie :)
Może zarzucę jakimiś fociami z Pragi, a już napewno jakimś przepisem iście wielkanocnym.
Niech Wam szybko dni lecą, pdp mało zrzędzą i wracajcie do Hajmatu.
Bussi Bussi

Szerokosci iwspaniałego urlopu:)
amelka

Mysle Kasiu (pyszne buleczki z Twojego przepisu), ze Moncherie chodzi bardziej o ujawnienie czy "naswietlenie" osoby ewentualnego przyszlego "pracodawcy".
Dzieki takim wpisom mozemy dowiedziec sie nieco o zalozycielu agencji zatrudniajacej opiekunki.
Nie uwazam tez, ze ktokolwiek z nas wykorzysta te wiedze w niewlasciwy sposob.
I o ile mnie pamiec nie myli, to tez wylacznie z tego forum  mi wiadomo o niedoskonalosciach Twojego pierwszego.

Litości ,Amelka - chyba widzisz różnicę pomiędzy opisywaniem niedoskonałości a słownymi awanturami na forum.Ani mi się juz tego czytac nie chce ani pisac nt temat.Zresztą,nie mam czasu-zakuwam:)A,że bardzo lubię nasza Moncherii, to mam nadzieję,że da spokój bo to do niczego nie prowadzi a tylko niktórych nakręca .
31 marca 2015 20:00
mzap88

Może zarzucę jakimiś fociami z Pragi, a już napewno jakimś przepisem iście wielkanocnym.
Bussi Bussi

do milego...
31 marca 2015 20:01 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Sprostowanie oficjalne:

otoz urzedowo stwierdzono, ze Amelka w sobote to juz bedzie babke w swoim piecu piekla.
Bo Amelka juz jutro do Polski wyjezdza.:-))
I Amelka nie bedzie przez tydzien na forum zagladac, bo czasu nie bedzie miala.

szkoda//
31 marca 2015 20:01 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Bussi Bussi

Z której Pragi ? lewo , czy prawobrzeżnej ???...... zaraz mi sie chce śpiwać : " wiadoma rzecz- stolyca ......." )))))
31 marca 2015 20:02 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Czytam i czytam co Wy takie podlotki podatne na manipujacje.Kogo ustrzec?Przecież tu tylko dojrzałe kobiety babrza sie w tym temacie jakos żadna młoda dziewczyna z forum nie wykazała zainteresowania. Dajcie spokoj zdrowego rozsądku potrzeba i nic więcej.

dobra :))))
daję spokój :)))
31 marca 2015 20:04 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Z której Pragi ? lewo , czy prawobrzeżnej ???...... zaraz mi sie chce śpiwać : " wiadoma rzecz- stolyca ......." :-))))))

Basia kiedy chcesz wyjechać?
masz coś już? :))
31 marca 2015 20:06 / 5 osobom podoba się ten post
Cos mi sie widzi ze i tu jakis Orkan by sie przydał!!
31 marca 2015 20:09 / 2 osobom podoba się ten post
agamor

Basia kiedy chcesz wyjechać?
masz coś już? :))

Mam mieć ......nie piszę , bo nie chcę zapeszać )))).....a ! myślę , że pod koniec kwietnia )
31 marca 2015 20:09 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Litości ,Amelka - chyba widzisz różnicę pomiędzy opisywaniem niedoskonałości a słownymi awanturami na forum.Ani mi się juz tego czytac nie chce ani pisac nt temat.Zresztą,nie mam czasu-zakuwam:)A,że bardzo lubię nasza Moncherii, to mam nadzieję,że da spokój bo to do niczego nie prowadzi a tylko niktórych nakręca .

Pewnie, ze widze.
Mydlanych oper nie ogladam ani tam zadnyh 3456 odcinkow.
Ale forum dla kazdego jest przeciez. I niech nakreca jak lubia.
To podobne do tego jest, jak niektorzy opisuja co w domu zrobili, czy co nowego sobie zakupili.
Nie widze wiekszej roznicy. A ludzie klocili sie i wojny prowadzili od zawsze. I to normalne jest przeciez. Taka jest nasza ludzka natura.
Zakuwaj i cwiczenia rob.
I powoli jezdzij, dalej zajedziesz-jak mawial moj Tatus.
A ja od 20 lat te metode stosuje. I zawsze twierdze, ze jeszcze wileu rzeczy jako kierowca nie umiem i auta prowadzic tez.
31 marca 2015 20:17 / 10 osobom podoba się ten post
Wczoraj wieczorem ładnie się przejaśniło i wiatr ucichł więc pomyślałam,że zostawię pranie na suszarce do rana w ogrodzie,pod zadaszeniem. Wstałam rano ,patrze i niedowierzam,suszarka razem z praniem na środku podwórka leży do góry nogami,a całe pranie zbeszczeszczone w trawie. Całe szczęście,że poprzypinane było bo inaczej to chyba w całej okolicy szukałabym naqszego prania.
Poza tym znowu musiałam upieć kokosanki bo okazało się,że w czwartek kolega do mojego pdp przyjdzie w odwiedziny,a synek dziś wpadł z wizytą i całą salaterkę wciągnął. Tak się naćpał,że za obiad podziękował :)
Jutro podobno w Nadrenii ma zawitać prawdziwa wiosna,oby,oby...
31 marca 2015 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Bussi Bussi

Trzymaj sie cieplo i udanego wypoczynku....a i tylko nie zamecz miloscia upojna swojego...:) mega ale to mega Ci zazdroszcze....szczesciaro.....Sciskam i do nastepnego.....Ciao Bella.