Na wyjeździe #22

31 marca 2015 20:30 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Wczoraj wieczorem ładnie się przejaśniło i wiatr ucichł więc pomyślałam,że zostawię pranie na suszarce do rana w ogrodzie,pod zadaszeniem. Wstałam rano ,patrze i niedowierzam,suszarka razem z praniem na środku podwórka leży do góry nogami,a całe pranie zbeszczeszczone w trawie. Całe szczęście,że poprzypinane było bo inaczej to chyba w całej okolicy szukałabym naqszego prania.
Poza tym znowu musiałam upieć kokosanki bo okazało się,że w czwartek kolega do mojego pdp przyjdzie w odwiedziny,a synek dziś wpadł z wizytą i całą salaterkę wciągnął. Tak się naćpał,że za obiad podziękował :)
Jutro podobno w Nadrenii ma zawitać prawdziwa wiosna,oby,oby...

piekłaś te od mzap88?
jest pzrepis na jej blogu?
a możesz podesłac linka? :))))
plissss :)))
od razu na kokosanki DDDD

31 marca 2015 20:47
A propo jedzenia, robiła któraś z was może bratkartoffeln z jajkiem? Moja pdp sobie zażyczyła to jutro na obiad. Będę wdzięczna za wskazówki.
31 marca 2015 20:48
agrafka

A propo jedzenia, robiła któraś z was może bratkartoffeln z jajkiem? Moja pdp sobie zażyczyła to jutro na obiad. Będę wdzięczna za wskazówki.

ja robiłąm pierwszy raz wczoraj, ale bez jajka :)
31 marca 2015 20:49 / 2 osobom podoba się ten post
agrafka

po usmazeniu ziemniakow jak beda przyrumienione wbijasz jajko i mieszasz az sie zetnie
31 marca 2015 20:50
agrafka

Agrafka ja robię z ziemniaków surowych jak i gotowanych na talarki i na tłuszcz wiadomo surowe dłużej opiekam przewracam co chwile a gotowane szybciej a jajko zwykłe sadzone tylko pod przykryciem :) moja babcia to uwielbia i chwali :)
31 marca 2015 20:52 / 3 osobom podoba się ten post
agrafka

Ziemniaki wczesniej ugotowane  pokrojone w plastry smażone na patelni,można dodać cebulke.
I do tego jajko sadzone.
31 marca 2015 20:53 / 2 osobom podoba się ten post
agrafka

Agrafko, zapytaj pdp, czy chce jajko wymieszane z ziemniakami, czy posadzone na nich, czy zrobione osobno, bo różnie się to w De robi.
31 marca 2015 20:54 / 3 osobom podoba się ten post
takaja

Agrafka ja robię z ziemniaków surowych jak i gotowanych na talarki i na tłuszcz wiadomo surowe dłużej opiekam przewracam co chwile a gotowane szybciej a jajko zwykłe sadzone tylko pod przykryciem :) moja babcia to uwielbia i chwali :)

" A widzissss !!! " ......też robię z jajkiem sadzonym a u Pani-Frau jak pierwszy raz tak zrobiłam to zjebki dostałam !!!.....ta zaraznica jedna inaczej nie zjadła jak jaja , ale jako jajecznica , czyli wygmyrane na patelni ! i to według niej było jajko sadzone ! )))))
31 marca 2015 20:55 / 1 osobie podoba się ten post
agrafka

Zapytaj czy chce surowe czy gotowane zeby pozniej nie mowiła,że jej nie smakuja.Czesto z boczkiem z tym w kosteczke pokrojonym i cebulą.Jakie by nie były to pod pokrywką  inny smak maja.
31 marca 2015 20:55
basiaim

Ziemniaki wczesniej ugotowane  pokrojone w plastry smażone na patelni,można dodać cebulke.
I do tego jajko sadzone.

Basia masz juz babcię w odmu?
31 marca 2015 20:56 / 2 osobom podoba się ten post
agrafka

ziemniaki ugotowane pokroic.
Pokroic boczek i cebule
Boczek z cebulka podsmazyc,dodac do tego ziemniaki.Wszystko przyprawic sola,pieprzem i ja dodaje oregano lub majeranek
Jajko sadzone na masle (lekko sciete) na osobnej patelni
31 marca 2015 21:06 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

" A widzissss !!! " ......też robię z jajkiem sadzonym a u Pani-Frau jak pierwszy raz tak zrobiłam to zjebki dostałam !!!.....ta zaraznica jedna inaczej nie zjadła jak jaja , ale jako jajecznica , czyli wygmyrane na patelni ! i to według niej było jajko sadzone ! :-))))))

A moja babcia mi powiedziała jak mam jej zrobić jajko i żeby przykryć to sie fajnie zetnie a tego nigdy w PL nie robiłam :) zawsze się pytam na co ma ochote i jak mam to gotować nie wmuszam ich naszych potraw ale i ona nie wmusza ich więc jadamy kazda co chce kompromis też jest i gotuję jedno danie no czasami dla siebie coś naszego krokiety z mięsem i czerwony barszczyk np :)
31 marca 2015 21:08 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

ziemniaki ugotowane pokroic.
Pokroic boczek i cebule
Boczek z cebulka podsmazyc,dodac do tego ziemniaki.Wszystko przyprawic sola,pieprzem i ja dodaje oregano lub majeranek
Jajko sadzone na masle (lekko sciete) na osobnej patelni

O. I ja tez tak zrobie. To na pewno dobre jest.
I naturalnie surowka jaks do tego tez.
31 marca 2015 21:12
agamor

Basia masz juz babcię w odmu?

Tak,od wczoraj.
31 marca 2015 21:14 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

O. I ja tez tak zrobie. To na pewno dobre jest.
I naturalnie surowka jaks do tego tez.

salata ze smietana,a czasami dla niemcow rzodkiew z jablkiem i smietana