Na wyjeździe #22

31 marca 2015 23:59 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Niestety bardzo przystojny:))))

Czemu zaraz niestety?:):):):)
01 kwietnia 2015 00:02 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Jesli pacjent nie ma żadnych kłopotów z oddawaniem moczu i oddaje go proporcjonalnie do wypitej ilości płynów ,nie mając przy tym jakichs schorzeń mogacych miec duzy na to wpływ, to raczej nie zaszkodzi-gdyby wypijał 5-10litrów to zaszkodzi i zdrowemu ,ale 2 na pewno nie.Natomiast zbyt mała ilosc płynów wypijanych w ciagu dnia, do 1 litra zaszkodzi każdemu, bo w efekcie predzej czy później ,w zależnosci od kondycji ogólnej prowadzi do odwodnienia.Więc jakby to powiedzieć -i tak źle i tak niedobrze.Najczęsciej organizm jakby sam wie ile mu trzeba,ale np.przy cukrzycy pragnienie jest  prawie zawsze  większe a takze przy niektórych chorobach psychicznych.Przy demencji i AL ,jesli pacjent nie jest kontrolowany w tym zakresie, zdarza się,że nie wie ile potrzebuje,nie umie okreslic właściwie, bo często np.zapomina ze juz pił czy ze nie pił jeszcze.

Dziekuję Kasiu63 . Potwierdziłaś, z rozwinięciem to, co uważałam za właściwe. 
01 kwietnia 2015 00:03 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Czemu zaraz niestety?:):):):)

Bo jakby był nieprzystojny to bym mu współczuła brzydoty,a tak mnie wkurza podwójnie bo nie mam powodu zeby mu współczuć hahahahahah
01 kwietnia 2015 00:07 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Bo jakby był nieprzystojny to bym mu współczuła brzydoty,a tak mnie wkurza podwójnie bo nie mam powodu zeby mu współczuć hahahahahah

Oprócz uczucia " współczucie" sa jeszcze inne, którymi możesz go obdarzyć :)))
01 kwietnia 2015 00:09 / 5 osobom podoba się ten post
margaritka59

Oprócz uczucia " współczucie" sa jeszcze inne, którymi możesz go obdarzyć :)))

Narazie mnie wkurza,ale dziś mnie lekko obłaskawił,więc zobaczymy ,może się nawet polubimy :))
01 kwietnia 2015 00:11 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Narazie mnie wkurza,ale dziś mnie lekko obłaskawił,więc zobaczymy ,może się nawet polubimy :))

No już trochę lepiej zagadałaś :)))
01 kwietnia 2015 00:22 / 7 osobom podoba się ten post
kasia63

Jesli pacjent nie ma żadnych kłopotów z oddawaniem moczu i oddaje go proporcjonalnie do wypitej ilości płynów ,nie mając przy tym jakichs schorzeń mogacych miec duzy na to wpływ, to raczej nie zaszkodzi-gdyby wypijał 5-10litrów to zaszkodzi i zdrowemu ,ale 2 na pewno nie.Natomiast zbyt mała ilosc płynów wypijanych w ciagu dnia, do 1 litra zaszkodzi każdemu, bo w efekcie predzej czy później ,w zależnosci od kondycji ogólnej prowadzi do odwodnienia.Więc jakby to powiedzieć -i tak źle i tak niedobrze.Najczęsciej organizm jakby sam wie ile mu trzeba,ale np.przy cukrzycy pragnienie jest  prawie zawsze  większe a takze przy niektórych chorobach psychicznych.Przy demencji i AL ,jesli pacjent nie jest kontrolowany w tym zakresie, zdarza się,że nie wie ile potrzebuje,nie umie okreslic właściwie, bo często np.zapomina ze juz pił czy ze nie pił jeszcze.

w temacie wody przyłączę się i dodam tylko, że 
01 kwietnia 2015 00:27
Dagmara

w temacie wody przyłączę się i dodam tylko, że 

A słyszałas o takiej tabletce, co dodaje sie do jakiegokolwiek napoju, np mleka i robi sie z niego woda?
01 kwietnia 2015 00:31 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

A słyszałas o takiej tabletce, co dodaje sie do jakiegokolwiek napoju, np mleka i robi sie z niego woda?

wolę tę naturalną jest zdrowsza :)
01 kwietnia 2015 00:33 / 2 osobom podoba się ten post
Dagmara

wolę tę naturalną jest zdrowsza :)

Prima aprilis:)))
01 kwietnia 2015 00:34 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

udało Ci się, a juz miałam pytać co to znowu za wynalazek :)))))))
01 kwietnia 2015 00:36 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

Juz nawet przeszukiwałam Google, no kurde no, chyba ktoś pierwszy raz mnie wyprzedził z Prima aprilis, ale humor mi poprawiłaś przed snem :)))))
01 kwietnia 2015 00:37 / 2 osobom podoba się ten post
Dagmara

udało Ci się, a juz miałam pytać co to znowu za wynalazek :)))))))

A ja postanowiłam podtrzymać tradycję:))). Stawiam Ci jutro kawę- oczywiście z naturalną wodą i jak lubisz, to z mleczkiem świeżym, podgrzanym i lekko spienionym. 
01 kwietnia 2015 00:39
bardzo chętnie, ale wypijemy we dwie, a może i więcej chętnych się znajdzie :)
01 kwietnia 2015 00:44 / 1 osobie podoba się ten post
Dagmara

bardzo chętnie, ale wypijemy we dwie, a może i więcej chętnych się znajdzie :)

Kawa, to napój towarzyski - więc do miłego :)