Na wyjeździe #22

03 kwietnia 2015 10:03 / 1 osobie podoba się ten post
Mikroszkopki maja dzis wolne..... moja babka wciaz spi,wydaje jej sie chyba ze ona tez ma wolne :) A ja tak strasznie zaczyna tesknic za domeczkiem :(
03 kwietnia 2015 11:52 / 12 osobom podoba się ten post
Mam zamiar wymiksowac sie z rodzinnego spotkania wielkanocnego. Dzisiaj juz babci powiedzialam, ze nie jade z nia. Bardzo sie zmartwila, ze bede sama w swieta. Dla mnie lepiej sama niz z inna rodzina i patrzec, ze oni sa razem, a moi bliscy daleko. I malo pociagajace jest spedzenie pol dnia z 8 Niemcami:)
03 kwietnia 2015 12:58 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

Mam zamiar wymiksowac sie z rodzinnego spotkania wielkanocnego. Dzisiaj juz babci powiedzialam, ze nie jade z nia. Bardzo sie zmartwila, ze bede sama w swieta. Dla mnie lepiej sama niz z inna rodzina i patrzec, ze oni sa razem, a moi bliscy daleko. I malo pociagajace jest spedzenie pol dnia z 8 Niemcami:)

Jestem lepsza) wymiksowalam sie od wspolnego gotowania swiatecznego obiadku dla 6 osob z corka pdp. Ja mam msze o 11 a obiadek mamy o 12, no nie dam rady jej pomoc. Musialaby ugotowac Pfani Knoedel, odgrzac kaczke i czerwona kapuste, sos i lody z jagodami i bita smietana) jak ma to sam zrobic, to jednak ida jesc.
03 kwietnia 2015 13:31 / 12 osobom podoba się ten post
A nie wiedziałam, że moje urodziny, to święto narodowe ;) Dziadek do śniadania puścił mi z tej okazji hymn Polski :D
Mam postanowienie, że kasę z prezentu od niego przeznaczę na skok spadochronowy w lipcu. Mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie w realizacji tego celu (jest to cel nr 3 z mojej listy postanowień na rok 2015) ;)
03 kwietnia 2015 13:33 / 1 osobie podoba się ten post
Chociaz godną postawę przybraliście? Milo ze strony dziadka:)
Życzę spełnienia spadochronowych marzen. I wszelkich innych!
03 kwietnia 2015 13:41 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Chociaz godną postawę przybraliście? Milo ze strony dziadka:)
Życzę spełnienia spadochronowych marzen. I wszelkich innych!

Dziękuję :)
I tak - powstaliśmy do hymnu :)
03 kwietnia 2015 13:51 / 2 osobom podoba się ten post
giunta

Dziękuję :)
I tak - powstaliśmy do hymnu :)

Ja tez juz skakalam i powiem Ci ze adrenalina i przezycie ogromne. To jest nie do opisania a w tandemie jeszcze lepsza frajda....realizuj ten cel bo bedziesz dlugo go wspominac i z pewnoscia do niego wrocisz....polecam.
03 kwietnia 2015 13:56 / 13 osobom podoba się ten post
Tak sobie z nudów przeglądam oferty i wprawdzie mojego ulubionego entuzjazmu do pracy już w opisach nie spotykam ( a szkoda, uwielbiałam te ogłoszenia), ale inne oferty też bardzo mi się podobają. Kilka dni temu, na innym portalu przeczytałam ogłoszenie, że poszukiwana jest opiekunka do pana Alzheimera ( a ja naiwnie myslałam,że Alzeimer juz dawno umarł, jakże się sromotnie myliłam), a dziś u nas kwiatek w postaci" super" oferty - a w opisie podopieczna, która wtrąca się w gotowanie i trzeba wszystko z nią uzgadniać i w dodatku sama lubi mieszać w garach. Nawet, gdyby złote góry mi obiecywano, to gary na wyjeździe są moje i tylko moje. Dwie baby w kuchni to konflikt pewny, a ja lubię spokój i ciszę. Nie wiem, na czym polega "superowatość" tej oferty, ale zapewne tylko się czepiam. :)
03 kwietnia 2015 13:59 / 2 osobom podoba się ten post
No,to jak to...ale wciąż jeszcze jest w ogłoszeniach sonda cewnik mierzenie cukru itp czyli czynności zabronione.
03 kwietnia 2015 14:10 / 5 osobom podoba się ten post
dawaj te Żubrowki !!! Ja tknę ha ha
03 kwietnia 2015 14:11 / 6 osobom podoba się ten post
Lawenda

Tak sobie z nudów przeglądam oferty i wprawdzie mojego ulubionego entuzjazmu do pracy już w opisach nie spotykam ( a szkoda, uwielbiałam te ogłoszenia), ale inne oferty też bardzo mi się podobają. Kilka dni temu, na innym portalu przeczytałam ogłoszenie, że poszukiwana jest opiekunka do pana Alzheimera ( a ja naiwnie myslałam,że Alzeimer juz dawno umarł, jakże się sromotnie myliłam), a dziś u nas kwiatek w postaci" super" oferty - a w opisie podopieczna, która wtrąca się w gotowanie i trzeba wszystko z nią uzgadniać i w dodatku sama lubi mieszać w garach. Nawet, gdyby złote góry mi obiecywano, to gary na wyjeździe są moje i tylko moje. Dwie baby w kuchni to konflikt pewny, a ja lubię spokój i ciszę. Nie wiem, na czym polega "superowatość" tej oferty, ale zapewne tylko się czepiam. :)

Opiekunka bedzie miała super 'przechlapane'
03 kwietnia 2015 14:12 / 4 osobom podoba się ten post
Andrea, popij te słodkości żubrówka :))
03 kwietnia 2015 14:13 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

I będzie jeszcze musiała jeść te naciaprane mimry z mamrami :(
03 kwietnia 2015 14:14 / 4 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Zwłaszcza że pojedzie tam pewnie jakaś naiwna.która będzie myśleć: Jak to fajnie,babcia pomaga gotować będę mieć mniej do zrobienia!
No ,bo naiwnych nie sieją,sami się rodzą:)
03 kwietnia 2015 14:16 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

I będzie jeszcze musiała jeść te naciaprane mimry z mamrami :(

Gdy popije tym ''płynem'' to tak nie zemdli,,,,,,,hi, hii