Na wyjeździe #23

13 kwietnia 2015 20:40 / 1 osobie podoba się ten post
Agata07

Ja z Szczecina w Warszawie czesto jestem ze wzgledu na mojego partnera.....w Plocku mieszka jego dobry kolega ktory obecnie jest u nas w Szczecinie.....patrz jaki swiat maly....

A powiem Ci ze mam ochote sie z Toba kawy napic.....przepraszam za bezposredniosc,ale wydaje mi sie ze fajna Kobieta jestes.......podchodzisz z dystansem z tego co zdazylam zaobserwowac....i masz poczucie humoru co uwielbiam u ludzi....

2 maja mialam byc w Warszawie z moim,on tam bedzie ...ja jednak dobiero piatego stad zjezdam wiec nie dam rady....

nie powiedziane ,ze się nie spotkamy jak mówisz świat jest mały .Faktycznie poczucie humoru mam i to bardzo............ Jestem nie raz szczera do bólu , bo nie lubię  ściemy i ubarwiania a najbardziej mnie wkurza  mówiąc  potocznie  "malowania trawy na zielono ".Jestem zwolenniczką prawdy a niżeli wciskania komuś kitu dla lepszego samopoczucia ......Ja miałam wyjechać 21 kwietnia ale ze względu na wyjazd syna służbowy mojej babci wyjeżdżam  7 lub 8 maja .
13 kwietnia 2015 20:57 / 1 osobie podoba się ten post
Słyszałyście o nowy rozporządzeniu MEN, że to szkoła ma kupować dla uczniów podręczniki? Od nowego roku szkolnego wejdzie ono dla pierwszych klas. Podręcznik będzie musiał starczyć dla 3 roczników. W końcu jakaś dobra informacja:) Kiedyś stałam w księgarni za kobietą, która kupowała komplet podręczników z ćwiczeniami dla dziecka na poziomie gimnazjalnym i zapłaciła prawie 600zł!
13 kwietnia 2015 21:02
lena46

nie powiedziane ,ze się nie spotkamy jak mówisz świat jest mały .Faktycznie poczucie humoru mam i to bardzo............ Jestem nie raz szczera do bólu , bo nie lubię  ściemy i ubarwiania a najbardziej mnie wkurza  mówiąc  potocznie  "malowania trawy na zielono ".Jestem zwolenniczką prawdy a niżeli wciskania komuś kitu dla lepszego samopoczucia ......Ja miałam wyjechać 21 kwietnia ale ze względu na wyjazd syna służbowy mojej babci wyjeżdżam  7 lub 8 maja .

Tak myslalam.....ja to mam jednak wyczucie.....
Ja piatego stad zjezdzam....i intuicyjnie cos mi mowilo ze Ty podobnie....dlatego zapytalam....

Ciesze sie ze do tego czasu zasypywac nas bedziesz dowcipami.....
13 kwietnia 2015 21:06
Słyszeliście,że dla chorych na parkinsona wymyslono wibrującą łyżkę.Kosztuje ponad 100 USD.
13 kwietnia 2015 21:08
wichurra

Słyszałyście o nowy rozporządzeniu MEN, że to szkoła ma kupować dla uczniów podręczniki? Od nowego roku szkolnego wejdzie ono dla pierwszych klas. Podręcznik będzie musiał starczyć dla 3 roczników. W końcu jakaś dobra informacja:) Kiedyś stałam w księgarni za kobietą, która kupowała komplet podręczników z ćwiczeniami dla dziecka na poziomie gimnazjalnym i zapłaciła prawie 600zł!

Dlatego ja zawsze kupowałam książki używane. Wichura, wiem że to nie w temacie, ale mam pytanie do ciebie. Skoro jeździsz w Tatry, to czy może byłaś na Orlej Perci? Mój narzeczony mnie męczy, żeby w tym roku tam iść, ale bez przewodnika to się jednak trochę boję.
13 kwietnia 2015 21:08 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Wichura musza mieć na to pieniądze .Nasza dziura budżetowa wcale się nie zmniejsza z roku na rok .Myślę , a żeby uzyskać  na to pieniądze albo komuś cos zabiorą albo podniosą podatki a poza tym jest to jak zwykle krzyk przed wyborami .......Śledzę od kilku lat nasza politykę   państwa i po prostu brak mi słów na to wszystko ....Od lat 80 w rządzie są te same osoby tylko zmieniają płaszczyki ,młodzi wykształceni nie mają dojścia do władzy .Cała ta obecna elita rządzi tylko dla siebie ,jak najwięcej zgarnąć kasy i dobrze zabezpieczyć siebie i rodziny .A nas rodaków to maja w miejscu na cztery litery
13 kwietnia 2015 21:10 / 8 osobom podoba się ten post
Przeczytajcie na glos swoim podopiecznym,albo niech rodzinka spróbuje ;))))

13 kwietnia 2015 21:16 / 3 osobom podoba się ten post
lena46

Wichura musza mieć na to pieniądze .Nasza dziura budżetowa wcale się nie zmniejsza z roku na rok .Myślę , a żeby uzyskać  na to pieniądze albo komuś cos zabiorą albo podniosą podatki a poza tym jest to jak zwykle krzyk przed wyborami .......Śledzę od kilku lat nasza politykę   państwa i po prostu brak mi słów na to wszystko ....Od lat 80 w rządzie są te same osoby tylko zmieniają płaszczyki ,młodzi wykształceni nie mają dojścia do władzy .Cała ta obecna elita rządzi tylko dla siebie ,jak najwięcej zgarnąć kasy i dobrze zabezpieczyć siebie i rodziny .A nas rodaków to maja w miejscu na cztery litery

A Rodacy nie tacy i wyjechali do De do pracy.)
Z dala od tego polityczno-polskiego zgielku.
13 kwietnia 2015 21:16 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Widzicie tą ofertę - "Opiekunka do Pani lat 84 - dobra oferta" - Jak to jest dobra oferta, to ja nie wiem...

Tez się zastanawialam,z której strony ona dobra...ta oferta....
13 kwietnia 2015 21:20
agrafka

Dlatego ja zawsze kupowałam książki używane. Wichura, wiem że to nie w temacie, ale mam pytanie do ciebie. Skoro jeździsz w Tatry, to czy może byłaś na Orlej Perci? Mój narzeczony mnie męczy, żeby w tym roku tam iść, ale bez przewodnika to się jednak trochę boję.

Byłam i nie wiem, co Ci doradzić.
Może żeby zacząć od poszczególnych punktów Orlej - na przykład wejść na Zawrat, na Granaty, na Kozi. Jeżeli te wejścia nie będą dla Ciebie problemem, to śmiało możesz przejść jakiś odcinek Orlej. I tak etapami coraz więcej.
Możesz pooglądać sobie zdjęcia i filmiki w necie, chociaż na nich wygląda wszystko straszniej niż w rzeczywistości.
Na przewodnika bym się nie decydowała. Bo to i kosztuje i ludzie nie chodzą tam z przewodnikami - chyba, że grupy.
13 kwietnia 2015 21:22 / 1 osobie podoba się ten post
lena46

Aleś Ty marudna:)
Nie wiem skąd kasa na to, ale dla rodziców to wielka pomoc. 
13 kwietnia 2015 21:23 / 3 osobom podoba się ten post
basiaim

Tez się zastanawialam,z której strony ona dobra...ta oferta....

Chyba myślą, że jak opiekunka 1300 zobaczy, to cała reszta już się nie liczy. 
13 kwietnia 2015 21:29 / 4 osobom podoba się ten post
amelka

A Rodacy nie tacy i wyjechali do De do pracy.:-))
Z dala od tego polityczno-polskiego zgielku.

tak Amelko spadło   bezrobocie w Polsce ,bo ludzie masowo wyjeżdżają z kraju .Sam przykład tu dziewczyn z forum ,nie które mają wyższe wykształcenie a są opiekunkami ,bo w Polsce dostała by najwyżej 2000 tyś .To jest rozpacz co się dzieje doprowadzą ten kraj do całkowitej ruiny .Coraz większa bieda i ciemnota ,bo takimi najlepiej się rządzi
13 kwietnia 2015 21:33 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Byłam i nie wiem, co Ci doradzić.
Może żeby zacząć od poszczególnych punktów Orlej - na przykład wejść na Zawrat, na Granaty, na Kozi. Jeżeli te wejścia nie będą dla Ciebie problemem, to śmiało możesz przejść jakiś odcinek Orlej. I tak etapami coraz więcej.
Możesz pooglądać sobie zdjęcia i filmiki w necie, chociaż na nich wygląda wszystko straszniej niż w rzeczywistości.
Na przewodnika bym się nie decydowała. Bo to i kosztuje i ludzie nie chodzą tam z przewodnikami - chyba, że grupy.

My grupą chcemy iść. Ja planowałam właśnie najpierw na Zawrat iść:) Cóż do sierpnia mam jeszcze trochę czasu na przemyślenie sprawy.
13 kwietnia 2015 21:37 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

Aleś Ty marudna:)
Nie wiem skąd kasa na to, ale dla rodziców to wielka pomoc. 

pamiętaj nie ma niczego za darmo  Pomogą rodzicom  z jednej strony a z drugiej strony ich okradną i wyjdzie na to samo .Zaraz przygotują pułapki podatkowe za które wszyscy zapłacimy ,prócz naszego rządu .A marudzę bo jestem wkurzona na całą tą politykę ,bo u nas nic nie chodzi i nie działa jak powinno .Jedynie co wychodzi naszym polityka to większe bezrobocie i doprowadzenie ludzi do biedy ....