Na wyjeździe #23

17 kwietnia 2015 22:09 / 3 osobom podoba się ten post
Jolek

Oj, to jak gości przyjmujesz, bez samowara?  Co z ciebie za gospodyni?! Ehh.

No na kurs do ciebie sie zapiszę.To powiesz czy w stodole mozna gosci przyjać:):):)
17 kwietnia 2015 22:11 / 1 osobie podoba się ten post
z tego co wiem na dzisiaj, pacjenta oddano na 4 dni do domu opieki i sprzątają dom, więc jednak rodzina umiała sobie poradzić, nadal uważam, ze liczyli, ze zrobi to polska opiekunka, przecież do raju przyjechała
17 kwietnia 2015 22:14 / 2 osobom podoba się ten post
PiotrDominik

mleczko agencje licza ze pijaczka zapomni sie i o wyplate nie poprosi hahahahah

Nie wierze,że w tak cięzkiej pracy ktoś przepija zarobine pieniądze.Po co jedzie?napić sie może w kraju.To sa jakies wyjątki.No chyba,że w forumowym towarzystwie.A alkoholiczki tez potrafia kase liczyc.Bo za co kupią doładowanie:):)
17 kwietnia 2015 22:19 / 2 osobom podoba się ten post
Dagmara

z tego co wiem na dzisiaj, pacjenta oddano na 4 dni do domu opieki i sprzątają dom, więc jednak rodzina umiała sobie poradzić, nadal uważam, ze liczyli, ze zrobi to polska opiekunka, przecież do raju przyjechała

No właśnie jak chcą to potrafia to kosztuje trochę więc lepiej zwalić robote na opiekunke.Ja porownaja ile kosztuje heim a ile opiekunka to szybko zabiora pacjenta do domu.Zobaczysz,to wyrachowani ludzie.
17 kwietnia 2015 22:23 / 2 osobom podoba się ten post
Dagmara

Tak. Zgadza sie.
17 kwietnia 2015 22:24 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

No na kurs do ciebie sie zapiszę.To powiesz czy w stodole mozna gosci przyjać:):):)

Jak masz w zwyczaju gości przyjmować w stodole to proszę bardzo ;-). Z resztą stodoła koło obory :-D w oborie
oborze krowy a one mleko dają :-D czyli nic dziwnego :-D 
17 kwietnia 2015 22:31 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Nie wierze,że w tak cięzkiej pracy ktoś przepija zarobine pieniądze.Po co jedzie?napić sie może w kraju.To sa jakies wyjątki.No chyba,że w forumowym towarzystwie.A alkoholiczki tez potrafia kase liczyc.Bo za co kupią doładowanie:):)

A ja wiem, ze sa ludzie, ktorzy nie tylko przepijaja to co zarobia, ale jeszcze zaciagaja kredyty po to, zeby zakupic doladowanie.
Nie mowiac juz o nieplaceniu zobowiazan typu swiatlo, woda, podatki.
Mialam kilka lat temu sasiada, ktory w domu siedzial przy swietle cmentarnych zniczy, ktore przynosil malo nadpalone.
Nie myl sie bo nie mial wody, do picia dawali mu sasiedzi. Przepil wszystko, nawet swoj piekny dom.

17 kwietnia 2015 22:35 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

A ja wiem, ze sa ludzie, ktorzy nie tylko przepijaja to co zarobia, ale jeszcze zaciagaja kredyty po to, zeby zakupic doladowanie.
Nie mowiac juz o nieplaceniu zobowiazan typu swiatlo, woda, podatki.
Mialam kilka lat temu sasiada, ktory w domu siedzial przy swietle cmentarnych zniczy, ktore przynosil malo nadpalone.
Nie myl sie bo nie mial wody, do picia dawali mu sasiedzi. Przepil wszystko, nawet swoj piekny dom.

Miałam na mysli tych na wyjeżdzie.Bo to wielokrotnie ciężej zarobione pieniądze.
17 kwietnia 2015 22:38 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Miałam na mysli tych na wyjeżdzie.Bo to wielokrotnie ciężej zarobione pieniądze.

Tak, to prawda, jednakze trzezwy pijak mysli wylacznie o jednym.
17 kwietnia 2015 22:47 / 8 osobom podoba się ten post
PiotrDominik

Andrea uwierz mi absolutnie nikogo nie obrazam a nazywam rzeczy po imieniu.... pisalem i powtarzam na forum sa osoby szukajace pomocy, chcace pogadac, zwyczajnie wyzalic sie, to sa osoby ktore nikogo nie obrazaja tylko dla tego ze tu sa. Z drugiej strony sa tez na forum osoby strasznie sfrustrowane, chamskie, obrazajace, czy tez ''z dawno nie czyszczonym kominem'' ktore bez powodu ublizaja innym, nasmiewaja sie z innych czy tez dosadnie im ublizaja, po co a no po to bo im sie nudzi. Moj post mogl ci sie nie spodobac to prawda ja jednak wole nazwac rzecz po imieniu niz owijac w bawelne. Jestes b. dlugo na forum wiec o tym jak chamscy potrafia byc niektorzy powinnas wiedziec wiecej niz ja. 

ps. Andrea zeby lepiej zrozumiec moja wypowiedz poczytaj kilka postow wyzej, gdy obrazano (niedoslownie) mleczko.

Zastanawiałam się czy odezwać się, czy też nie ale po namysle doszłam do wniosku, że jednak to zrobię. Uważam, że to co napisałeś jest bardzo obrażliwe i dziwię się, że w ten właśnie sposób piętnujesz osoby, które ubliżają innym. Używając takich argumentów stajesz na równym poziomie z tymi jak to nazwałeś " z dawno nieczyszczonym kominem".
17 kwietnia 2015 22:47
amelka

Tak, to prawda, jednakze trzezwy pijak mysli wylacznie o jednym.

co masz na myśli, o czym myśli trzeźwy alkoholik ?
17 kwietnia 2015 22:58 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Powiedzcie czy oferta z nocnym wstawaniem i transferem za 1200 to nie za mało??

Kasiu! Po moich doświadczeniach w Ludwigsburgu nigdy więcej nie podejmę się pracy gdzie trzeba osobę transferować. Nabawiłam się zapalenia stożka rotarowego  i do tej pory wystarczy, że będę niosła siatkę z zakupami to boli mnie bark. Zastanów się bo łatwo można zrobić z siebie kalekę w tej pracy. Ja bym nie brała tego zlecenia. Dostałam nauczkę, chyba że Ty już tak pracowałaś i wiesz, że Twój organizm nie ucierpi.
17 kwietnia 2015 23:00 / 2 osobom podoba się ten post
Dagmara

co masz na myśli, o czym myśli trzeźwy alkoholik ?

Taki zapewne, który chciałby się napić, a nie ma za co i myśli jakby skołować kasę na flaszkę.
17 kwietnia 2015 23:09 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Taki zapewne, który chciałby się napić, a nie ma za co i myśli jakby skołować kasę na flaszkę.

mówisz o alkoholiku raczej nie o trzezwym alkoholiku, to  trudny temat a na pewno nie do żartów przynajmniej dla mnie, to tak jakby żartowac z osob, którymi sie opiekujemy, trudny temat, ciezka choroba równiez dla osób z najblizszego otoczenia, moznaby było duzo pisac, ale juz za pózno :)
17 kwietnia 2015 23:10 / 2 osobom podoba się ten post
Mądra z Ciebie kobieta i życzliwa. Zgadzam się z Tobą.