Na wyjeździe #23

07 kwietnia 2015 21:37 / 5 osobom podoba się ten post
No, ja też spadam, bo prysznica niestety nikt za mnie nie weźmie, sama muszę, a szkoda, bo mi się nie chce.
Jeszcze muszę poszukać tego zakopanego topora, trza mi go odkopać, bo  zardzewieje, a czym będe siekała przez łeb ?
 :)))
Dobrej nocy wszystkim.
Słonecznie, odetchnij głęboko, zadzwoń jutro do firmy, na spokojnie wyjaśnij sytuację.

07 kwietnia 2015 21:37 / 14 osobom podoba się ten post
kasia63

Zaległosci mam forumowe bo intensywnie zakuwam:)Ale tu poczytałam dokładnie i moim skromnym zdaniem to tak:
-powiedzeniem PDP ,że ma demencję strzeliłas sobie ,Słonecznie tak w kolano że juz bardziej się nie da.....nie wiem czy wytrzymacie ze soba 3 tygodnie .Czy babcia ma czy nie ma demencji -tego na bank nie zapomni.
- kasą się nie martw,zapłacą Ci tyle dniówek ile przepracujesz.
-napisałaś ,że analizowanie Cie odpręża,ja i pewno nie tylko ja widzę ,że jest całkiem na odwrót-ta nieustanna potrzeba analizy wszystkiego co zrobiła,powiedziała PDP i własnych na to reakcji wykańcza Cię raczej.Może tego nie widzisz,albo widzisz inaczej ,ale dobre to to dla Ciebie nie jest.Umęczysz sie na maxa.

Myślisz, ze ona z tego coś zrozumie ?
Słuchać też trzeba umieć.
07 kwietnia 2015 21:38 / 6 osobom podoba się ten post
slonecznie

Mam taki zapis w umowie:kara taka a taka, w przypadku gdy Podopieczny lub Klient wypowie Zleceniodawcy umowę łączącą go ze Zleceniobiorcą i wyłączna przyczyną wypowiedzenia tej umowy będzie nienależyte świadczenie usług przez Zleceniobiorcę

Dziewczyny, a wy w których działach umowy macie te zapisy o zmniejszeniu/ braku wynagrodzenia?

Słonecznie, jeżeli już, to bardziej Twojej sytuacji dotyczy punkt 8. w paragrafie 6. naszej umowy. No ale jeżeli to demencyjni czy złosliwi Pdp mają decydować o należytym bądź też nie, wykonaniu usługi, to ja wysiadam z tego pociągu. Myślę, że nie masz czym się martwić. Na pewno zapłacą Ci za każdy przepracowany dzień bez żadnych potrąceń. Śpij dobrze i spokojnie.
07 kwietnia 2015 21:38 / 2 osobom podoba się ten post
slonecznie

Mam taki zapis w umowie:kara taka a taka, w przypadku gdy Podopieczny lub Klient wypowie Zleceniodawcy umowę łączącą go ze Zleceniobiorcą i wyłączna przyczyną wypowiedzenia tej umowy będzie nienależyte świadczenie usług przez Zleceniobiorcę

Dziewczyny, a wy w których działach umowy macie te zapisy o zmniejszeniu/ braku wynagrodzenia?

A ja z tego zapisu nie rozumiem nic

Zleceniodawca to firma ,zleceniobiorca to opiekunka- umowa między nimi zawarta
Wiec jak klient/ pdp może tę umowę wypowiedzieć skoro nie jest stroną

07 kwietnia 2015 21:39 / 3 osobom podoba się ten post
slonecznie

słonecznie ty masz zapis o karze ,wiec nie dotyczy wynagrodzenia .Ale nie powiedziane ze zostanie zastosowana wobec Ciebie .Jak będziesz rozmawiała z firmą to musisz zapytać o szczegóły czy poniesiesz z tego tytułu konsekwencje i to wszystko w tym temacie ............... Nie ma co się martwić na zapas ...........Porozmawiasz z koordynatorem będziesz wszystko wiedziała
07 kwietnia 2015 21:39 / 18 osobom podoba się ten post
slonecznie

Łatwo ci mówić jak może swojej kasy nie zobaczę, akurat w tej kwestii to nawet nie chcę wyluzować.

Wiesz co ? ja juz mam po trochu dość ! Przestań do cholery się mazgaić , na każdej szteli , nawet najlepszej znajdziesz coś co Ci nie będzie pasować , bo " na wygnaniu " inaczej odbieramy każdy gest , uśmiech , jakieś uwagi ! W jednym z postów napisałaś , że PDP-na Ci dyktuje ile wody do gara , że za dużo oleju ...... Słońce ,Słoneczko Ty moje kochane - to są pikusie !!! ...Zadawałaś wiele pytań zanim po raz pierwszy wyjechałaś - rozumiem Twoją ciekawość , bałaś się , chciałaś wszystko wiedzieć - też bardzo dobrze ! ale coś mi się wydaje , że Ty chciałaś wiedzieć wszystko o tym jak sobie ustawić PDP-go " pod siebie " , żeby to " on " tak tańczył jak Ty mu zagrasz - nie ma takich mocnych , nie da rady ustawić każdego kto nam się pod rękę podwinie . Doskonale Cię rozumiem , nie ma między wami tej chemii , więc uciekaj ! Bardzo dobrze napisała Ci któraś z dziewczyn : jeśli to Ty na siłę chcesz zostać do końca miesiąca to niestety , ale musisz teraz zacisnąć zęby , bo jak wredna kobitka jest to teraz moż e dopiero pokazać Ci pazurki .o potrącenie z pensji to bym sie nie martwiła , bo nie ćpałaś , nie piłaś , nie jesteś lekomanką ...bo za takie przewinienia można wylecieć bez wypłaty i jeszcze karę przyłożą , ale to , że jakieś rozkapryszone babsko wynajduje jakieś śmieszne niedociągnięcia ? i to po niespełna tygodniu Twojej pracy ? nie daje Ci czasu na zaaklimatyzowanie się ? ....e tam , o to to sie nie bój ! .....Bój się tylko tego , że jak wybadam , że jesteś w Pl w swoim mieście na urlopie , jak wpadnę do Ciebie to przysiegam , że będziesz zdeprawowana , zepsuta do cna ,,,,,,,a to tylko ode mnie 40 km jest )))))))))))))))......tylko sie znowu nie dąsaj na mnie ..))))
07 kwietnia 2015 21:41 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

może wypowiedzieć umowę firmie ...........Bo to jest łańcuch .......Firma podpisuje umowę z podopieczna ,a firma z opiekunka .............
07 kwietnia 2015 21:44 / 7 osobom podoba się ten post
He he Arabrab sie wzięła wreszcie za Słonecznie;)
Ok.naprawde nic juz nie mówię;)
07 kwietnia 2015 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Oj Marta:) Klient ma przecież osobną umowę ze zleceniobiorcą i o wypowiedzenie tej umowy chodzi. 

Chociaż masz rację - ten punkt nie jest dobrze sformułowany. 
07 kwietnia 2015 21:47 / 1 osobie podoba się ten post
lena46

może wypowiedzieć umowę firmie ...........Bo to jest łańcuch .......Firma podpisuje umowę z podopieczna ,a firma z opiekunka .............

No tak to klient może wypowiedzieć swoją umowę łącząca go z firmą .Ale nie może wypowiedzieć umowy łączącej opiekunkę z firmą,bo tej umowy nie podpisywał.A z przedstawionego zapisu wynika, że może.    
07 kwietnia 2015 21:48
Uciekam Kofani , kolorowych zycze....Buziaczki.....
07 kwietnia 2015 21:48 / 1 osobie podoba się ten post
Uciekam Kofani , kolorowych zycze....Buziaczki.....
07 kwietnia 2015 21:52
Też,obejrzę jeszcze tylko agrafkowe włosy i spadam spać
07 kwietnia 2015 21:52 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wiesz co ? ja juz mam po trochu dość ! Przestań do cholery się mazgaić , na każdej szteli , nawet najlepszej znajdziesz coś co Ci nie będzie pasować , bo " na wygnaniu " inaczej odbieramy każdy gest , uśmiech , jakieś uwagi ! W jednym z postów napisałaś , że PDP-na Ci dyktuje ile wody do gara , że za dużo oleju ...... Słońce ,Słoneczko Ty moje kochane - to są pikusie !!! ...Zadawałaś wiele pytań zanim po raz pierwszy wyjechałaś - rozumiem Twoją ciekawość , bałaś się , chciałaś wszystko wiedzieć - też bardzo dobrze ! ale coś mi się wydaje , że Ty chciałaś wiedzieć wszystko o tym jak sobie ustawić PDP-go " pod siebie " , żeby to " on " tak tańczył jak Ty mu zagrasz - nie ma takich mocnych , nie da rady ustawić każdego kto nam się pod rękę podwinie . Doskonale Cię rozumiem , nie ma między wami tej chemii , więc uciekaj ! Bardzo dobrze napisała Ci któraś z dziewczyn : jeśli to Ty na siłę chcesz zostać do końca miesiąca to niestety , ale musisz teraz zacisnąć zęby , bo jak wredna kobitka jest to teraz moż e dopiero pokazać Ci pazurki .o potrącenie z pensji to bym sie nie martwiła , bo nie ćpałaś , nie piłaś , nie jesteś lekomanką ...bo za takie przewinienia można wylecieć bez wypłaty i jeszcze karę przyłożą , ale to , że jakieś rozkapryszone babsko wynajduje jakieś śmieszne niedociągnięcia ? i to po niespełna tygodniu Twojej pracy ? nie daje Ci czasu na zaaklimatyzowanie się ? ....e tam , o to to sie nie bój ! .....Bój się tylko tego , że jak wybadam , że jesteś w Pl w swoim mieście na urlopie , jak wpadnę do Ciebie to przysiegam , że będziesz zdeprawowana , zepsuta do cna ,,,,,,,a to tylko ode mnie 40 km jest :-))))))))))))))))......tylko sie znowu nie dąsaj na mnie ..:-)))))

Dzięki:) uspokoiłaś mnie,  jutro rano zadzwonię, będę wiedzieć, a jak da tylko radę to ucieknę z tąd szybciej niż przed końcem miesiąca.
Zapraszam do siebie jak w PL będziesz, tylko bez przemocy proszę-mam delikatną skórę i potem dużo pudru schodzi na zatuszowanie siniaków ))))
07 kwietnia 2015 21:52 / 7 osobom podoba się ten post
lena46

Rzadko kiedy tak jest,firma podpisuje umowe z rodzina, albo pełnomocnikiem prawnym jak w przypadku Słonecznie.Z samym PDP zeby firma zawierała umowę jeszcze się nie spotkałam.Dajcie juz spokój ,bo dziewczyna padnie do rana od myślenia:)
Słonecznie-Ty nie zrobiłaś absolutnie niczego co "podchodziłoby" pod jakieś tam punkty w umowie.Wykonujesz swoje obowiązki?Tak!A że Twoja osoba z miliarda powodów wiadomych tylko PDP jej nie odpowiada?Trudno,takich miejsc jest duzo ,gdzie żebys na rzęsach stawała, to PDP nie podpasujesz.Kategoryczny zakaz obwiniania się!!!!! Tego sie trzymaj bo narazie to jesteś na samiutkim począteczku "kariery" opiekunkowej,a nie chcesz sie przeciez "wypalić " zawodowo.

Abrabasiu-weź ją ,weź i pokaż jak się opiekunki wyluzowywują:):):)Ja mam za daleko:):):):):)