Projektanci osób starszych

11 maja 2015 19:52 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Ja juz dawno odpuscilam, ale Ty chyba musisz miec ostatnie zdanie. Tak wiec droga wolna :)

Kazdy normalny czlowiek ma jakies problemy. Zaloze sie, ze nie ja jedna na forum :) Ale co Ty mozesz o tym wiedziec, przeciez nie masz zadnych.

Zakonczylam z Toba rozmowe, i nie cytuj mnie wiecej i nie zwracaj sie do mnie :)

Wedle Twojego życzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11 maja 2015 19:53
Cora

Wedle Twojego życzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i wzajemnie ----- nie odważ się !!!!
11 maja 2015 19:55
Cora

co mam zrobic taki mój styl !!!!!!!!!!!!

troche czepliwy ten styl jednak jak wlasnei zauwazylam
11 maja 2015 19:55 / 7 osobom podoba się ten post
magdalena_k

Wichurko--------------------------nauczycielko Ty nasza...... popraw ten post u gory bo na moje zdanie wola o pomste do nieba......

Tylko że ja tu nic po niemiecku nie widzę:(

Aha - już widzę. No na pierwszy rzut oka pełno błędów:)
Jeżeli bardzo chcecie, żeby post Roberta posłużył Wam za post szkoleniowy, to później mogę popoprawiać, bo na razie to się muszę moimi zakupami nacieszyć i mój projekt zaraz na kibelek nasadzić. 
11 maja 2015 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

troche czepliwy ten styl jednak jak wlasnei zauwazylam

no -- taka jestem
11 maja 2015 19:58
wichurra

Tylko że ja tu nic po niemiecku nie widzę:(

Aha - już widzę. No na pierwszy rzut oka pełno błędów:)
Jeżeli bardzo chcecie, żeby post Roberta posłużył Wam za post szkoleniowy, to później mogę popoprawiać, bo na razie to się muszę moimi zakupami nacieszyć i mój projekt zaraz na kibelek nasadzić. 

strona 5 post napisany przez Pana
11 maja 2015 20:12 / 2 osobom podoba się ten post
Ich habe Spaß mit allem, was ich gelesen
Ich habe Spaß an allem, was ich gelesen habe.

Einige Leute aus dem Forum sind klüger zu allen Bestimmungen und deutschem Recht.
Einige Leute aus dem Forum sind klüger als alle Bestimmungen und als deutsches Recht.

Sie können weiter zu schreiben, Ich mag zu lesen, auch Dummheit. :)
Sie können weiter schreiben. Ich mag lesen, auch Dummheiten.

Nicht jeder ist ein guter Betreuerin, nicht jeder ist ein guter Chef.
Nicht jeder ist ein guter Betreuer/ nicht jede ist eine gute Betreuerin, nicht jeder ist ein guter Chef.

Ich schaue nicht zurück.
To jest ok.
Ich freue mich und nicht an einem platz stehen.
Ich freue mich nicht an einem Platz zu stehen.

Jeden Tag habe ich in den Spiegel schauen und sagen Sie sich es dir gut geht.
Tutaj to niestety nie jestem stwierdzić o co chodzi. Może ktoś inny ma pomysł, bo do niemieckiego temu zdaniu daleko.
Ich wünsche Ihnen allen einen angenehmen Nachmittag.
To jest ok, chociaż niby na ty tutaj mamy się do siebie zwracać.

Oh, sorry über die Schreibweise, aber ich bin immer noch das Erlernen der deutschen Sprache :)
Sorry für die Schreibweise, aber ich bin immer noch beim Erlernen der deutschen Sprache.

Mogłabym jeszcze popisać komentarze, dlaczego tak powinno być, ale mój projekt nie będzie czekał z kibelkiem, a chcę jak najszybciej zaspokoić Wasz pęd do wiedzy
11 maja 2015 20:12
Ja mam wslasnie takie pytanie jesli chodzi o niemiecki. Czesto slysze tutaj na bawarii zwlaszcza slowo (fonetycznie pisane) jurgendwi albo jurgendwo. Szukalam w slownikach ale nawet mi nie poprawilo i nie znalazlam, ale zastanawiam sie co to znaczy. Niech ktos mi pomoze :)
11 maja 2015 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Ja mam wslasnie takie pytanie jesli chodzi o niemiecki. Czesto slysze tutaj na bawarii zwlaszcza slowo (fonetycznie pisane) jurgendwi albo jurgendwo. Szukalam w slownikach ale nawet mi nie poprawilo i nie znalazlam, ale zastanawiam sie co to znaczy. Niech ktos mi pomoze :)

- Irgendwie irgendwo -------jakos ,gdzies kochana---------
11 maja 2015 20:18
magdalena_k

- Irgendwie irgendwo -------jakos ,gdzies kochana---------

Dzieki, a jeszcze moglabys zapodac jak to sie pisze :D Kochana :D hihihihi. I czy mzona tego uzyc zawsze czy w jakichś konekstach.
11 maja 2015 20:22 / 4 osobom podoba się ten post
Jolek

Arabrab, moze sie wypowiedziec na temat wykrzyknikow :))) Kiedys jej napisalam, co to znaczy, podobno, a "podobno" bo to zaslyszane bylo i w internecie przeczytane :)

Jolek , wykrzyknik jest wykrzyknikiem i co oznacza to ja wiem bez Twoich " internetowych mądrości " ! Że je stawiam na końcu zdania ? jeśli chcę coś podkreślić , czyli w jakim tonie był napisany to stawiam . Tak mnie uczono w szkole , że jak pytasz - stawiaj znak zapytania , jeśli chcesz krzyknąć - wykrzyknik itd . a Twoje mądrości , że niby z psychiką coś nie teges to zostaw dla siebie , bo jak na mój gust to zaczynasz przeginać !!!....3 x wykrzyknik .....Gott , Gott , Gott ! 
11 maja 2015 20:22 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

Einige Leute aus dem Forum sind klüger zu allen Bestimmungen und deutschem Recht.
Einige Leute aus dem Forum sind klüger als alle Bestimmungen und als deutsches Recht.

Nicht jeder ist ein guter Betreuer/ nicht jede ist eine gute Betreuerin, nicht jeder ist ein guter Chef.

Ich schaue nicht zurück.
To jest ok.

Tutaj to niestety nie jestem stwierdzić o co chodzi. Może ktoś inny ma pomysł, bo do niemieckiego temu zdaniu daleko.

Oh, sorry über die Schreibweise, aber ich bin immer noch das Erlernen der deutschen Sprache :)
Sorry für die Schreibweise, aber ich bin immer noch beim Erlernen der deutschen Sprache.

Mogłabym jeszcze popisać komentarze, dlaczego tak powinno być, ale mój projekt nie będzie czekał z kibelkiem, a chcę jak najszybciej zaspokoić Wasz pęd do wiedzy

to po "projekcie" odpisz co? :))))))
plisssss
ja chcę wiedzieć :))))
11 maja 2015 20:25
Barbara niepowtarzalna

Jolek , wykrzyknik jest wykrzyknikiem i co oznacza to ja wiem bez Twoich " internetowych mądrości " ! Że je stawiam na końcu zdania ? jeśli chcę coś podkreślić , czyli w jakim tonie był napisany to stawiam . Tak mnie uczono w szkole , że jak pytasz - stawiaj znak zapytania , jeśli chcesz krzyknąć - wykrzyknik itd . a Twoje mądrości , że niby z psychiką coś nie teges to zostaw dla siebie , bo jak na mój gust to zaczynasz przeginać !!!....3 x wykrzyknik .....Gott , Gott , Gott ! 

Ale Basiu, ja to dla jaj napisalam. Przeciez nie chcialam Cie obrazic, od paru dni troche cos za nerwowa jestes. Wybacz jesli Cie urazilam :)

Widocznie, naskarzac sie juz nie moge zasrtowac nie, na powazne tematy za mloda jestem.

Tak wiec wypowiadac juz sie nie bede.
11 maja 2015 20:27 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Ich schaue nicht zurück.
To jest ok.

Kapitanie,mój kapitanie,chciałoby się zacytować...Brawo,zostałem rozłożony na czynniki pierwsze.Jak ukończę kolejna edycje kursu to pewnie będę pisał poprawniej.Tym czasem wszystkiego dobrego wszystkim uczącym się języka niemieckiego z...Translatora Google :):):)
11 maja 2015 20:28 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Dzieki, a jeszcze moglabys zapodac jak to sie pisze :D Kochana :D hihihihi. I czy mzona tego uzyc zawsze czy w jakichś konekstach.

no masz przecie....................